Різноманітні страви в домашніх умовах – це завжди актуально, адже чогось смачного і корисного хочеться не тільки в свята, а й у самий звичайний день. Ароматні київські котлети з курячого філе допоможуть урізноманітнити повсякденне, щоденне меню своїм зовнішнім виглядом і відмінним смаком, вони сподобаються дорослим і дітям. На перший погляд, дане страву складно в приготуванні, але це не так, його може приготувати, навіть тільки починає свою кулінарну «стезю», господиня.
Ще 20-30 років тому приготування знаменитих київських котлет вважалося вершиною кулінарного мистецтва, адже їх подавали в дорогих ресторанах і вони були присутні на званих обідах і святах.
Сьогодні їх можна запросто купити в звичайному супермаркеті і підігріти будинку в мікрохвильовці, але, звичайно, їх смак буде дещо відрізнятися від приготовлених власноруч. Саме тому, ми пропонуємо вам навчитися готувати дане блюдо самостійно, взявши на озброєння, представлений нижче рецепт.
Класичний рецепт київських котлет з філе курки
Складові
- Куряче філе (грудки) – 500 г + –
- Масло вершкове – 70 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – для панірування + –
- Панірувальні сухарі – 60 г + –
- Кріп – 30 г + –
- Сіль, перець – за смаком + –
- Рослинна олія (рафінована) – 500 мл + –
Приготування домашніх котлет по-київськи з курячого філе покроково
- Спочатку беремо кріп, добре його промиваємо і досить дрібно нарізаємо.
- Після, беремо добре охолоджене вершкове масло і розрізаємо його на бруски (приблизно 1,5 см завтовшки), далі ретельно обвалюють масло в порізаному кропі.
- Куряче м’ясо (грудку) ретельно промиваємо, просушуємо. При необхідності прибираємо шкірку (якщо є), непотрібний жир, плівку.
- Акуратно розрізаємо філе ножем уздовж.
- Розріз робимо до самої основи, щоб у розгорнутому вигляді філе було схоже на розкриту книгу.
- Далі дуже обережно (не стараючись) відбиваємо курячу грудку з одного боку, а потім з іншого.
- Курячі грудки солимо, перчимо.
- На невеликий шматочок м’яса кладемо масло, обваленное в кропі, і акуратно загортаємо його. Масло має бути щільно закрита з усіх боків.
- Після, кладемо невелика філе з маслом на великий шматок відбитого філе.
- Далі загортаємо, при цьому, акуратно загинаємо краю філе зверху, знизу, щоб масло не випливало при приготуванні.
- Одержаний напівфабрикат обвалюють в борошні і ставимо приблизно на 30 хвилин в морозильну камеру.
- Включаємо духовку і прогріваємо його до 200С.
- У невелику за розміром каструлю наливаємо масло рослинне (рафінована) і ставимо на середній вогонь.
- Кожне яйце розбиваємо в окрему миску.
- Коли наше рослинне масло добре прогрілося, дістаємо наші напівфабрикати з морозилки.
- Гарненько обмакиваем котлети по-київськи в яйці, а після, в панірувальних сухарях і ще раз повторюємо дану маніпуляцію.
- Тепер обережно опускаємо нашу заготовку в гарячу олію, після того як котлети по-київськи зарумянятся (5 хвилин), їх можна витягати за допомогою шумівки, щоб зайве масло стекло.
- Викладаємо котлети в заздалегідь підготовлену форму для запікання і ставимо в духовку на 10 хвилин.
Рецепт котлет по-київськи, приготованих з курячого філе, – це один з кращих способів приготування смачного і ситного страви з курки. Такі котлети підкорять ваших гостей і домочадців своїм вишуканим смаком і зовнішнім виглядом. Вони добре поєднуються з овочами, картоплею, рисом. Смачного!