Рецепт котлеток по-київськи з філе курки

kievskie-kotlety-iz-kurinogo-file
Різноманітні страви в домашніх умовах – це завжди актуально, адже чогось смачного і корисного хочеться не тільки в свята, а й у самий звичайний день. Ароматні київські котлети з курячого філе допоможуть урізноманітнити повсякденне, щоденне меню своїм зовнішнім виглядом і відмінним смаком, вони сподобаються дорослим і дітям. На перший погляд, дане страву складно в приготуванні, але це не так, його може приготувати, навіть тільки починає свою кулінарну «стезю», господиня.

Ще 20-30 років тому приготування знаменитих київських котлет вважалося вершиною кулінарного мистецтва, адже їх подавали в дорогих ресторанах і вони були присутні на званих обідах і святах.

Сьогодні їх можна запросто купити в звичайному супермаркеті і підігріти будинку в мікрохвильовці, але, звичайно, їх смак буде дещо відрізнятися від приготовлених власноруч. Саме тому, ми пропонуємо вам навчитися готувати дане блюдо самостійно, взявши на озброєння, представлений нижче рецепт.

Класичний рецепт київських котлет з філе курки

Як приготувати київські котлет з курячого м'яса по кроках

Складові

  • Куряче філе (грудки) – 500 г + –
  • Масло вершкове – 70 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – для панірування + –
  • Панірувальні сухарі – 60 г + –
  • Кріп – 30 г + –
  • Сіль, перець – за смаком + –
  • Рослинна олія (рафінована) – 500 мл + –

Приготування домашніх котлет по-київськи з курячого філе покроково

  1. Спочатку беремо кріп, добре його промиваємо і досить дрібно нарізаємо.
  2. Після, беремо добре охолоджене вершкове масло і розрізаємо його на бруски (приблизно 1,5 см завтовшки), далі ретельно обвалюють масло в порізаному кропі.
  3. Куряче м’ясо (грудку) ретельно промиваємо, просушуємо. При необхідності прибираємо шкірку (якщо є), непотрібний жир, плівку.
  4. Акуратно розрізаємо філе ножем уздовж.
  5. Розріз робимо до самої основи, щоб у розгорнутому вигляді філе було схоже на розкриту книгу.
  6. Далі дуже обережно (не стараючись) відбиваємо курячу грудку з одного боку, а потім з іншого.
  7. Курячі грудки солимо, перчимо.
  8. На невеликий шматочок м’яса кладемо масло, обваленное в кропі, і акуратно загортаємо його. Масло має бути щільно закрита з усіх боків.
  9. Після, кладемо невелика філе з маслом на великий шматок відбитого філе.
  10. Далі загортаємо, при цьому, акуратно загинаємо краю філе зверху, знизу, щоб масло не випливало при приготуванні.
  11. Одержаний напівфабрикат обвалюють в борошні і ставимо приблизно на 30 хвилин в морозильну камеру.
  12. Включаємо духовку і прогріваємо його до 200С.
  13. У невелику за розміром каструлю наливаємо масло рослинне (рафінована) і ставимо на середній вогонь.
  14. Кожне яйце розбиваємо в окрему миску.
  15. Коли наше рослинне масло добре прогрілося, дістаємо наші напівфабрикати з морозилки.
  16. Гарненько обмакиваем котлети по-київськи в яйці, а після, в панірувальних сухарях і ще раз повторюємо дану маніпуляцію.
  17. Тепер обережно опускаємо нашу заготовку в гарячу олію, після того як котлети по-київськи зарумянятся (5 хвилин), їх можна витягати за допомогою шумівки, щоб зайве масло стекло.
  18. Викладаємо котлети в заздалегідь підготовлену форму для запікання і ставимо в духовку на 10 хвилин.

Рецепт котлет по-київськи, приготованих з курячого філе, – це один з кращих способів приготування смачного і ситного страви з курки. Такі котлети підкорять ваших гостей і домочадців своїм вишуканим смаком і зовнішнім виглядом. Вони добре поєднуються з овочами, картоплею, рисом. Смачного!