Рецепт котлеток з курки в мультиварці

kurinye-kotlety-v-multivarke
Сучасна побутова техніка для кухні – давно вже не розкіш, адже кожна господиня мріє проводити більше часу з коханою родиною. Набагато швидше вдасться приготувати курячі котлети в мультиварці, а при використанні її додаткових функцій, рівень холестерину в страві буде мінімальний. Вам не потрібно стежити за процесом приготування і переживати наскільки пропеклися і не підгоріли чи м’ясні кругляши, адже можна просто довіритися диво мультіпомощніце.

Як правило, котлети користуються великим попитом в будь-якій сім’ї, а ось приготувати їх з красивою засмаженою скоринкою або зробити дієтичним м’ясним блюдом на пару – доведеться вибирати з урахуванням смакових переваг ваших домочадців.

Тонкощі приготування курячих котлет

  • Курячий фарш можна використовувати магазинний або приготувати самостійно, щоб точно бути впевненим, що в ньому не міститься ніяких шкідливих для здоров’я домішок.
  • Для зменшення вмісту рідини куряче філе перед прокручуванням через м’ясорубку обов’язково промокніть паперовим рушником.
  • Смак котлет буде більш насиченим, якщо в фарш додати цибулю, часник і улюблені спеції, а колір білого м’яса курки додадуть відварна морква, сік буряка або дрібно нарізана зелень.

Як правильно готувати курячі котлети в мультиварці

  • Щоб фарш вийшов більш соковитим, можна перемолоти в нього свіжі овочі – картоплю, капусту або моркву.
  • Готову страву вийде більш ситним, якщо в напівфабрикат додати вимочену попередньо в теплому молоці булку.
  • Якщо фарш вийшов рідким, додайте в нього трохи манної крупи (приблизно одна столова ложка на півкіло прокрученого м’яса) і дайте їй набрякнути, тільки після цього приступайте до формування котлет.
  • При обсмажуванні котлет використовуйте панірувальні сухарі. Котлети на пару в паніровці не потребують, так як фарш виходить грузлими і липне до рук, тому котлети формують змоченими в холодній воді руками і викладають в ємність для варіння на пару, яку попередньо можна змастити олією.

Рецепт приготування котлет з курячого фаршу

Рецепт котлеток з фаршу курки в мультиварці

Складові

  • Куряче філе – 500 г + –
  • Сир (бринза) – 200 г + –
  • Масло вершкове – 150 г + –
  • Рослинна олія – ​​70 мл + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Свіжа зелень – 20 г + –
  • Сухарі панірувальні – для панірування + –
  • Сіль і спеції – за смаком + –

Як просто підсмажити курячі котлети в мультиварці

  1. Зелень подрібнити ножем, сир натерти на тертці, змішати з зеленню і вершковим маслом, додати сіль.
  2. Сформувати з сирної маси кульки і помістити в морозилку на 5 хвилин.
  3. Куряче філе промити, пропустити через м’ясорубку разом з очищеним цибулею, додати спеції і сіль за смаком. Гарненько вимісити.
  4. З фаршу сформувати коржі, викласти на кожну сирний кульку, зліпити круглі котлети і обваляти їх в панірувальних сухарях.
  5. У чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти котлети і закрити кришку. Увімкніть «Жарка» і готуйте 15 хвилин. За 7 хвилин закінчення приготування відкрийте кришку, переверніть котлети і закрийте кришку.

Таке блюдо ідеально підійде для повсякденного меню і подавати його можна до столу абсолютно з будь-яким гарніром.

Курячі котлети на пару в мультиварці

А для строгих прихильників дієтичного харчування і низькокалорійної їжі пропонуємо рецепт котлет з курячого філе на пару. Цей спосіб приготування зручний ще й тим, що з м’ясною частиною в мультиварці одночасно можна приготувати гарнір.

Котлети з курячого м'яса приготовані в мультиварці

Складові

  • Курячі грудки – 600 г;
  • Рис шліфований – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 100 г;
  • Часник – 5 г;
  • Вода – 480 мл;
  • Сіль, спеції.

Покрокове приготування курячих котлет на пару в мультиварці

  1. Курку промити і разом з очищеним цибулею і часником пропустити через м’ясорубку, додати сіль і спеції. Вимісити в однорідну масу.
  2. Рис промити до прозорої води і викласти в чашу мультиварки, додати сіль, залити водою.
  3. На чашу встановити контейнер для приготування на пару.
  4. З фаршу сформувати котлети і викласти їх в контейнер.
  5. Закрити кришку. Встановити програму «Крупи» і час приготування 25 хвилин. Готувати до закінчення програми.

Якщо немає необхідності в приготуванні гарнір, то в чашу мультиварки просто вливаємо гарячу воду, а замість програми «Крупи», встановлюємо «Варка на пару».

Котлети, приготовлені на пару, виходять соковитими, ніжними і корисними. Вони ідеально підходять для дитячого меню, так як завдяки щадить термічній обробці в м’ясі зберігаються майже всі корисні речовини.