Сучасна побутова техніка для кухні – давно вже не розкіш, адже кожна господиня мріє проводити більше часу з коханою родиною. Набагато швидше вдасться приготувати курячі котлети в мультиварці, а при використанні її додаткових функцій, рівень холестерину в страві буде мінімальний. Вам не потрібно стежити за процесом приготування і переживати наскільки пропеклися і не підгоріли чи м’ясні кругляши, адже можна просто довіритися диво мультіпомощніце.
Як правило, котлети користуються великим попитом в будь-якій сім’ї, а ось приготувати їх з красивою засмаженою скоринкою або зробити дієтичним м’ясним блюдом на пару – доведеться вибирати з урахуванням смакових переваг ваших домочадців.
Тонкощі приготування курячих котлет
- Курячий фарш можна використовувати магазинний або приготувати самостійно, щоб точно бути впевненим, що в ньому не міститься ніяких шкідливих для здоров’я домішок.
- Для зменшення вмісту рідини куряче філе перед прокручуванням через м’ясорубку обов’язково промокніть паперовим рушником.
- Смак котлет буде більш насиченим, якщо в фарш додати цибулю, часник і улюблені спеції, а колір білого м’яса курки додадуть відварна морква, сік буряка або дрібно нарізана зелень.
- Щоб фарш вийшов більш соковитим, можна перемолоти в нього свіжі овочі – картоплю, капусту або моркву.
- Готову страву вийде більш ситним, якщо в напівфабрикат додати вимочену попередньо в теплому молоці булку.
- Якщо фарш вийшов рідким, додайте в нього трохи манної крупи (приблизно одна столова ложка на півкіло прокрученого м’яса) і дайте їй набрякнути, тільки після цього приступайте до формування котлет.
- При обсмажуванні котлет використовуйте панірувальні сухарі. Котлети на пару в паніровці не потребують, так як фарш виходить грузлими і липне до рук, тому котлети формують змоченими в холодній воді руками і викладають в ємність для варіння на пару, яку попередньо можна змастити олією.
Рецепт приготування котлет з курячого фаршу
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Сир (бринза) – 200 г + –
- Масло вершкове – 150 г + –
- Рослинна олія – 70 мл + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Свіжа зелень – 20 г + –
- Сухарі панірувальні – для панірування + –
- Сіль і спеції – за смаком + –
Як просто підсмажити курячі котлети в мультиварці
- Зелень подрібнити ножем, сир натерти на тертці, змішати з зеленню і вершковим маслом, додати сіль.
- Сформувати з сирної маси кульки і помістити в морозилку на 5 хвилин.
- Куряче філе промити, пропустити через м’ясорубку разом з очищеним цибулею, додати спеції і сіль за смаком. Гарненько вимісити.
- З фаршу сформувати коржі, викласти на кожну сирний кульку, зліпити круглі котлети і обваляти їх в панірувальних сухарях.
- У чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти котлети і закрити кришку. Увімкніть «Жарка» і готуйте 15 хвилин. За 7 хвилин закінчення приготування відкрийте кришку, переверніть котлети і закрийте кришку.
Таке блюдо ідеально підійде для повсякденного меню і подавати його можна до столу абсолютно з будь-яким гарніром.
Курячі котлети на пару в мультиварці
А для строгих прихильників дієтичного харчування і низькокалорійної їжі пропонуємо рецепт котлет з курячого філе на пару. Цей спосіб приготування зручний ще й тим, що з м’ясною частиною в мультиварці одночасно можна приготувати гарнір.
Складові
- Курячі грудки – 600 г;
- Рис шліфований – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – 100 г;
- Часник – 5 г;
- Вода – 480 мл;
- Сіль, спеції.
Покрокове приготування курячих котлет на пару в мультиварці
- Курку промити і разом з очищеним цибулею і часником пропустити через м’ясорубку, додати сіль і спеції. Вимісити в однорідну масу.
- Рис промити до прозорої води і викласти в чашу мультиварки, додати сіль, залити водою.
- На чашу встановити контейнер для приготування на пару.
- З фаршу сформувати котлети і викласти їх в контейнер.
- Закрити кришку. Встановити програму «Крупи» і час приготування 25 хвилин. Готувати до закінчення програми.
Якщо немає необхідності в приготуванні гарнір, то в чашу мультиварки просто вливаємо гарячу воду, а замість програми «Крупи», встановлюємо «Варка на пару».
Котлети, приготовлені на пару, виходять соковитими, ніжними і корисними. Вони ідеально підходять для дитячого меню, так як завдяки щадить термічній обробці в м’ясі зберігаються майже всі корисні речовини.