Рецепт котлет по-французьки з філе курки

kotlety-po-francuzski-recept-iz-kurinogo-file
У святковий день, та й в будній, часто хочеться приготувати щось особливе, але важливо, щоб блюдо можна було зробити швидко і з доступних продуктів. Котлети по-французьки з курячого філе можуть стати тим самим рецептом, який дозволить швидко отримати ситне блюдо, підкоривши його фантастичним смаком всіх домочадців. Їх приготування займе не так багато часу, і впоратися з ним може навіть починаюча господиня.

Рецепт котлет по-французьки з курячого філе може прикрасити будь-який свято, завдяки своїм зовнішнім даним і смаковими якостями. Ця страва досить ситне і корисне, а для його приготування радимо скористатися поданим нижче рецептом.

Класичний рецепт французьких котлет з курячого філе

Як приготувати котлети з курячого філе по французьки

Складові

  • Куряче філе (грудки) – 500 г + –
  • Яйця курячі (краще домашнє) – 3 шт. + –
  • Майонез (середньої жирності) – 1 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст.л. + –
  • Лук (зелений) – 30 г + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Чорний перець – щіпка + –
  • Рослинна олія – ​​30 г + –

Приготування ніжних котлет по-французьки з курячої грудки на сковороді

  1. Спочатку беремо куряче філе (грудки) ретельно його промиваємо, очищаємо від шкірки (якщо є) і нарізаємо на дрібні кубики.
  2. Далі солимо, перчимо, додаємо яйця, майонез – все це ретельно вимішуємо до однорідної маси, щоб сіль і перець розподілилися рівномірно.
  3. Потім необхідно помити цибулю (зелений) і порізати кільцями середніх розмірів.
  4. Після, додаємо цибулю і борошно в нашу м’ясну суміш і знову грунтовно розмішуємо.
  5. На попередньо добре розігріту сковороду наливаємо рослинне масло (рафінована) і викладаємо підготовлений фарш за допомогою столової ложки.
  6. Смажити дане блюдо необхідно на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Краще подавати страву ще гарячим – золотава скоринка зовні і соковитість всередині не залишать байдужими ваших гостей і домочадців.

Можна вживати як самостійну страву, або подавати з гарніром на ваш розсуд.

Домашні котлети по-французьки з курячого м’яса з сиром

Дане блюдо дуже вишукане, ситне, смачне – приготувати його не складе труднощів всім початківцям «кухарям», воно підкорить серця домочадців. Котлети по-французьки з курячого філе з сиром можуть прикрасити, як святковий, так і повсякденне меню, завдяки своїм смаковим якостям.

Рецепт французьких курячих котлет з сиром

Складові

  • Куряче філе (грудки) – 500 г;
  • Сир (твердий) – 100 г;
  • Яйце куряче (краще домашнє) – 3 шт .;
  • Майонез (середньої жирності) – 2 ст.л .;
  • Борошно пшеничне (або крохмаль) – 1-2 ст.л .;
  • Лук (зелений) – 30 г;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Перець (чорний, червоний) – щіпка;
  • Рослинна олія (рафінована) – 50 г.

Покрокове приготування французьких котлет з сиром своїми руками

  1. Куряче філе (грудки) ретельно миємо, відокремлюємо шкірку (якщо є), прибираємо зайвий жир.
  2. Потім нарізаємо кубиками середніх розмірів.
  3. Після, вбиваємо яйце (куряче) і перемішуємо з м’ясом.
  4. Солимо, перчимо, можна покласти каррі – воно додасть пікантність смаку і красивий відтінок нашому страві.
  5. Додаємо майонез, яйця і ретельно розмішуємо до однорідного стану.
  6. Далі грунтовно помиємо цибулю (зелений), просушують за допомогою паперових серветок і нарізаємо, додаємо в основну масу.
  7. Після, натираємо сир (твердий) на крупній тертці, додаємо його до решти інгредієнтів і знову добре вимішуємо.
  8. В кінці даної процедури додаємо борошно (крохмаль) – розмішуємо.
  9. На попередньо розігріту сковороду наливаємо масло рослинне (рафінована) і за допомогою столової ложки викладаємо масу.
  10. Смажимо на середньому вогні до рум’яної скоринки приблизно 3 хвилини з одного боку, потім акуратно перевертаємо лопаткою котлети по-французьки на іншу сторону і також прожарюємо 3 хвилини.

Котлети по-французьки з курячого філе з сиром найкраще подавати в гарячому вигляді. Дане блюдо підкорить ваших домочадців або гостей своїм вишуканим, пікантним смаком. Воно добре поєднується з картоплею, рисом, при подачі можна прикрасити зеленню і овочевий нарізкою. Смачного!