У святковий день, та й в будній, часто хочеться приготувати щось особливе, але важливо, щоб блюдо можна було зробити швидко і з доступних продуктів. Котлети по-французьки з курячого філе можуть стати тим самим рецептом, який дозволить швидко отримати ситне блюдо, підкоривши його фантастичним смаком всіх домочадців. Їх приготування займе не так багато часу, і впоратися з ним може навіть починаюча господиня.
Рецепт котлет по-французьки з курячого філе може прикрасити будь-який свято, завдяки своїм зовнішнім даним і смаковими якостями. Ця страва досить ситне і корисне, а для його приготування радимо скористатися поданим нижче рецептом.
Класичний рецепт французьких котлет з курячого філе
Складові
- Куряче філе (грудки) – 500 г + –
- Яйця курячі (краще домашнє) – 3 шт. + –
- Майонез (середньої жирності) – 1 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 1-2 ст.л. + –
- Лук (зелений) – 30 г + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Чорний перець – щіпка + –
- Рослинна олія – 30 г + –
Приготування ніжних котлет по-французьки з курячої грудки на сковороді
- Спочатку беремо куряче філе (грудки) ретельно його промиваємо, очищаємо від шкірки (якщо є) і нарізаємо на дрібні кубики.
- Далі солимо, перчимо, додаємо яйця, майонез – все це ретельно вимішуємо до однорідної маси, щоб сіль і перець розподілилися рівномірно.
- Потім необхідно помити цибулю (зелений) і порізати кільцями середніх розмірів.
- Після, додаємо цибулю і борошно в нашу м’ясну суміш і знову грунтовно розмішуємо.
- На попередньо добре розігріту сковороду наливаємо рослинне масло (рафінована) і викладаємо підготовлений фарш за допомогою столової ложки.
- Смажити дане блюдо необхідно на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Краще подавати страву ще гарячим – золотава скоринка зовні і соковитість всередині не залишать байдужими ваших гостей і домочадців.
Можна вживати як самостійну страву, або подавати з гарніром на ваш розсуд.
Домашні котлети по-французьки з курячого м’яса з сиром
Дане блюдо дуже вишукане, ситне, смачне – приготувати його не складе труднощів всім початківцям «кухарям», воно підкорить серця домочадців. Котлети по-французьки з курячого філе з сиром можуть прикрасити, як святковий, так і повсякденне меню, завдяки своїм смаковим якостям.
Складові
- Куряче філе (грудки) – 500 г;
- Сир (твердий) – 100 г;
- Яйце куряче (краще домашнє) – 3 шт .;
- Майонез (середньої жирності) – 2 ст.л .;
- Борошно пшеничне (або крохмаль) – 1-2 ст.л .;
- Лук (зелений) – 30 г;
- Сіль – 1 ч.л .;
- Перець (чорний, червоний) – щіпка;
- Рослинна олія (рафінована) – 50 г.
Покрокове приготування французьких котлет з сиром своїми руками
- Куряче філе (грудки) ретельно миємо, відокремлюємо шкірку (якщо є), прибираємо зайвий жир.
- Потім нарізаємо кубиками середніх розмірів.
- Після, вбиваємо яйце (куряче) і перемішуємо з м’ясом.
- Солимо, перчимо, можна покласти каррі – воно додасть пікантність смаку і красивий відтінок нашому страві.
- Додаємо майонез, яйця і ретельно розмішуємо до однорідного стану.
- Далі грунтовно помиємо цибулю (зелений), просушують за допомогою паперових серветок і нарізаємо, додаємо в основну масу.
- Після, натираємо сир (твердий) на крупній тертці, додаємо його до решти інгредієнтів і знову добре вимішуємо.
- В кінці даної процедури додаємо борошно (крохмаль) – розмішуємо.
- На попередньо розігріту сковороду наливаємо масло рослинне (рафінована) і за допомогою столової ложки викладаємо масу.
- Смажимо на середньому вогні до рум’яної скоринки приблизно 3 хвилини з одного боку, потім акуратно перевертаємо лопаткою котлети по-французьки на іншу сторону і також прожарюємо 3 хвилини.
Котлети по-французьки з курячого філе з сиром найкраще подавати в гарячому вигляді. Дане блюдо підкорить ваших домочадців або гостей своїм вишуканим, пікантним смаком. Воно добре поєднується з картоплею, рисом, при подачі можна прикрасити зеленню і овочевий нарізкою. Смачного!