Я дуже люблю готувати страви з риби, тому що вона менш калорійна, ніж м’ясо, зате смак її яскравіше і багатше. Одне з моїх улюблених страв на основі риби – рибні котлети на сковороді, на перший погляд це звичайне частування, але я його готую за особливим рецептом моєї мами.
Поспішаю поділитися нашим сімейним рецептом і з вами, повірте, ви не пошкодуєте про витрачений час, адже таких ніжних соковитих котлеток ви ще точно не їли.
Але перш, ніж ми приступимо безпосередньо до готування, хочу розповісти вам про парочку простих порад, які допоможуть зробити рибну закуску в рази краще.
- Для рибних котлет підійде будь-яка риба, я взяла філе нельми.
Будьте уважні: якщо філе ви вирізуєте самі, намагайтеся не допустити наявності навіть найменшої рибної кісточки.
- Щоб рибні котлети не мали настільки виражений рибний запах, додайте у фарш трохи свинячого сала.
Котлети з рибного фаршу на сковороді: покроковий рецепт з фото
День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою Риба і ікра Інші види страв з риби Як приготувати … (секрети страв)
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Рибне філе – 1 кг + –
- Свиняче сало – 300 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт. + –
- Часник – 1 головка + –
- Борошно пшеничне – 0,5 ст. + –
- Рослинна олія – за смаком (для смаження) + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Рибне філе, свиняче сало, очищений цибулю і часник – все це пропустити через м’ясорубку.
Потім в напівготовий фарш розбити одне яйце. Посолити, поперчити.
За допомогою рук фарш гарненько розмішати.
Тепер, коли фарш для рибних котлет готовий, починаємо ліпити самі котлети. Рекомендую робити їх невеликими, розміром з вашу долоню, і трохи «пузатими».
Обваляти котлету в борошні з кожного боку.
Замість борошна можна використовувати і панірувальні сухарі, але в нашій сім’ї обвалюють будь котлети саме в борошні.
Далі треба налити в сковороду достатню кількість соняшникової олії і обов’язково дочекатися, поки воно нагріється, потім можна викласти рибні котлети.
Закрити сковорідку кришкою і смажити котлети на невеликому вогні протягом 8 хвилин з кожного боку.
Готові котлети викласти в каструлю і миску, яку необхідно прикрити кришкою, щоб котлетки були пропареними.
Подавати рибні котлети рекомендую з овочами і свіжою зеленню.
Смачного!