Найчастіше господині хочуть приготувати цікаве блюдо, яке одночасно корисно, нескладно в приготуванні, і буде відрізнятися використанням доступних інгредієнтів. Таким універсальним стравою можуть стати курячі котлети на кефірі, для приготування яких не потрібно багато часу і сил, зате їх смак перевершить всі ваші очікування! Цю страву дуже корисне, поживне, недороге, завдяки невеликій кількості складових, а значить, приготувати його зможе навіть починаюча господиня.
Що може бути краще ароматних котлеток, які приваблюють своєю засмаженою скоринкою і виглядають настільки апетитними, що відмовитися від них не під силу навіть найстійкішим прихильникам здорового харчування?
Якщо від однієї думки про таке страву у вас біжать слинки, не варто зволікати з приготуванням такого блюда, а краще порадувати себе їм якомога швидше. Тим більше що інгредієнти для нього, ви легко знайдете в найближчому магазині.
Курячі котлети на кефірі подобаються навіть дітям, які дуже прискіпливі в їжі. Також їх користь і смакові якості оцінять люди, яким не можна вживати жирну їжу, а оскільки куряче філе вважається дієтичним м’ясом, їх введення в раціон не принесе ніякої шкоди.
Оригінальний рецепт курячих котлет на кефірі
Складові
- Кефір (2,5%) – 1 стакан + –
- Куряче м’ясо (фарш) – 700 г + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. середнього розміру + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Батон (не свіжий) – 80 г + –
- Рослинна олія – 50 мл + –
- Сіль, перець – за смаковими уподобаннями + –
Покрокове приготування домашніх котлет з курки з кефіром
Можна купити готовий фарш, але краще придбати куряче філе і зробити фарш самостійно.
- До фаршу додаємо спеції (на свій смак): сіль, перець, карі, дрібно порізану цибулю і зелень за смаком.
- Використовуючи блендер, подрібнюємо батон з кефіром до однорідної консистенції. Дану суміш додаємо в фарш.
- Тепер набираємо готову масу столовою ложкою і обвалюють кожну порцію в борошні.
- На попередньо розігріту сковороду наливаємо рослинне масло, викладаємо кілька котлеток і підсмажуємо. Можна прожарити повністю до готовності, а можна після недовгої прожарювання довести до кондиції наш продукт в духовці (приблизно 20 хвилин).
Курячі котлети на кефірі, приготовані за даним рецептом, можна подавати як окрему страву, або з гарніром.
Поради по жарке смачних котлет з курячого м’яса
- Щоб приготована маса не приставала до сковороди, необхідно спочатку в обов’язковому порядку сильно прогріти сковороду.
- Бажано використовувати саме рафінована рослинна олія, щоб продукт не ввібрав яскраво виражений запах нерафінованої соняшникової олії.
Ніжні рубані курячі котлети з сиром і кефіром
Іноді, складаючи святкове меню, господині шукають відразу кілька страв, які будуть корисними, простими і швидкими в приготуванні. В даному випадку, ідеальним варіантом стануть рубані курячі котлети на кефірі – їх приготування не викликає складнощів, при цьому вони добре насичують і підійдуть людям, що дотримують дієту.
Блюдо прекрасно поєднується з різними гарнірами, його можна вживати як самостійну страву, або доповнивши різними соусами або ж в тандемі з будь-яким салатом зі свіжих овочів.
Складові
- Куряче м’ясо – 600 -700 г;
- Кефір (2,5%) – 100 мл;
- Крохмаль (картопляний, кукурудзяний) -4 ст.л .;
- Сир (твердий) – 150 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Масло (рафінована) рослинна – 100 мл;
- Зелень -30 г;
- Сіль, перець, карі, коріандр – за смаком.
Як правильно посмажити рубані курячі котлети з кефіром
- Перший крок – беремо куряче м’ясо (грудку), сир твердий і ріжемо кубиками невеликих розмірів. М’ясо рекомендується розрізати впоперек волокон, щоб зберегти ніжність продукту.
- Далі беремо миску середніх розмірів (краще глибоку) і змішуємо в ній порубані філе і сир. Туди додаємо сіль, перець, інші спеції. Потрібно враховувати кількість додається солі, так як сир може бути трохи солоним. Приправа каррі ідеально підкреслить смак курячого м’яса, а також додасть цікавий золотистий колір.
- Після, в дану суміш вливаємо кефір, кладемо подрібнений часник (продавлений в землянці) і ретельно перемішуємо.
- У заздалегідь розігріту сковороду вливаємо олію (рафінована), за допомогою столової ложки викладаємо кілька котлеток і прожарюємо з двох сторін – приблизно по 4-5 хвилин з кожного.
Секрети приготування смачних котлет з кефіром
- Перевертати котлети бажано тільки після того, як вони добре підсмажилися, інакше є ризик, що вони будуть розвалюватися. У разі, якщо це сталося, можна додати в суміш трохи крохмалю (картопляного) для кращого скріплення інгредієнтів.
- Людям, які дотримуються дієтичний режим, дане блюдо рекомендується запекти в духовці.
Створюючи меню до святкового столу, можна сміливо використовувати рецепт курячих котлет з кефіром – через додавання твердого сиру, вони будуть незвичайними і дуже смачними. Сир додає цій страві пікантності, і оцінити це зможуть усі дегустатори. Курячі котлети на кефірі можуть стати вашим улюбленим блюдом, як на свято, так і в повсякденному раціоні.