Рецепт рваних курячих котлеток

rvanye-kotlety-iz-kurinoj-grudki
Існує безліч рецептів, які можуть відрізнятися між собою незначними деталями, а смакові якості від цього змінюються вагомо. Смачні і соковиті котлети рвані з курячої грудки – один з таких цікавих рецептів, а тонкощі його приготування можуть помітно змінити смак звичного блюда. Вони дуже прості в приготуванні, продукти вельми доступні, що робить їх досить підходящими для щоденного меню.

Котлети з курячого філе, в найрізноманітніших варіантах виконання заслужили звання поживного і швидкого страви, яке виручить господиню в будь-який момент. Рецепт приготування, запропонований нами, дещо відрізняється від звичного, але від цього стає тільки цікавіше і оригінальніше.

Рецепт рваних котлет з курячої грудки з додаванням хліба

Як приготувати курячі рвані котлети з хлібом

Складові

  • Куряча грудка (філе) – 500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 140 г + –
  • Хліб сірий – 100 г + –
  • Молоко – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне – 50 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Часник – 2 зубці + –
  • Кріп – пучок + –
  • Рослинна олія – ​​50 мл + –

Як посмажити оригінальні рвані котлети з курки на сковороді

  1. Насамперед беремо м’ясо, якщо є необхідність, то очищаємо від шкірки і грунтовно вимити, ріжемо середніми кубиками.
  2. Далі дрібно нарізаємо цибулю, пропускаємо часник через чеснокодавку і все це додаємо до м’яса.
  3. Після, солимо, додаємо спеції і ретельно вимішуємо, щоб всі складові фаршу розподілити рівномірно.
  4. Далі ставимо отриману масу в холодильник на ніч, щоб куряче м’ясо замаринувалося у власному соку. Це необхідно, для того щоб воно максимально просочилося ароматом і смаком спецій, від цього м’ясо стане набагато соковитіше і ніжніше.
  5. Потім ламаємо хліб (сірий) на дрібні шматки і заливаємо його теплим молоком, нехай він постоїть 10 хвилин, просочиться.
  6. До отриманої суміші з м’яса додаємо яйце.
  7. Хліб віджимати від молока не треба, а просто розминаємо його виделкою в «кашку».
  8. Далі в фарш додаємо підготовлений хліб, борошно і ретельно вимішуємо.
  9. Потім додаємо зелень, попередньо її подрібнивши, і даємо настоятися 20 хвилин.
  10. Наливаємо рослинне масло в сковороду, прогріваємо його і викладаємо вийшов фарш столовою ложкою.
  11. Обсмажуємо на середньому вогні до зарум’янювання.

Котлети рвані з курячої грудки після таких дій будуть соковитими і дуже смачними. Краще подавати їх в гарячому вигляді з гарніром, однак і з хлібом, як доповнення до бутерброду, вони теж вам сподобаються.

Рецепт рваних котлет з філе курки для початківців

Зараз різноманітність рецептів настільки велике, що іноді не знаєш який вибрати, щоб страва вийшла смачніше і корисніше. Котлети рвані з курячої грудки з майонезом – один з таких рецептів, який легко приготувати, а кількість необхідних продуктів мінімально.

Рецепт для початківців рваних котлет з філе курки

Складові

  • Курячого м’яса (грудки) – 500 г;
  • Майонезу (середньої жирності) – 3 ст.л .;
  • Лука (ріпчастої) середнього розміру – 1 шт .;
  • Яєць курячих (краще домашніх) – 2 шт .;
  • Крохмалю (картопляного) – 3 ст.л .;
  • Перцю меленого (чорного, червоного, білого), солі – за смаком;
  • Рослинного масла (рафінованого) – 80 мл.

Покрокове приготування домашніх рваних котлет з курки з додаванням майонезу

  1. Спочатку беремо куряче м’ясо (грудку), очищаємо його від шкірки (якщо є), потім ретельно вимити.
  2. Нарізаємо його невеликими кубиками, можна зовсім дрібними.
  3. Після, режим цибулю (ріпчаста) дуже дрібно, щоб котлети рвані з курячої грудки були максимально соковитими, ніжними.
  4. Беремо середніх розмірів миску (бажано глибоку) і складаємо в неї порубане м’ясо і цибулю.
  5. Туди ж вбиваємо яйця, розмішуємо.
  6. Потім кладемо майонез, спеції, сіль, зелень (за бажанням).
  7. Після цього додаємо крохмаль (картопляний) і ще раз ретельно розмішуємо, поміщаємо в холодильник на 40 хвилин.
  8. Розігріваємо сковороду дуже сильно, вливаємо олію (рафінована) і за допомогою столової ложки викладаємо котлети.
  9. Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки.

Котлети рвані з курячої грудки візуально нагадують більше оладки, ніж котлети – це через присутність в них майонезу. Вони виходять дуже пікантними, ніжними на смак, соковитими всередині. Подавати краще в гарячому вигляді, як самостійну страву, або з гарніром або будь-яким салатом. Смачного!