Існує безліч рецептів, які можуть відрізнятися між собою незначними деталями, а смакові якості від цього змінюються вагомо. Смачні і соковиті котлети рвані з курячої грудки – один з таких цікавих рецептів, а тонкощі його приготування можуть помітно змінити смак звичного блюда. Вони дуже прості в приготуванні, продукти вельми доступні, що робить їх досить підходящими для щоденного меню.
Котлети з курячого філе, в найрізноманітніших варіантах виконання заслужили звання поживного і швидкого страви, яке виручить господиню в будь-який момент. Рецепт приготування, запропонований нами, дещо відрізняється від звичного, але від цього стає тільки цікавіше і оригінальніше.
Рецепт рваних котлет з курячої грудки з додаванням хліба
Складові
- Куряча грудка (філе) – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 140 г + –
- Хліб сірий – 100 г + –
- Молоко – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 50 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Часник – 2 зубці + –
- Кріп – пучок + –
- Рослинна олія – 50 мл + –
Як посмажити оригінальні рвані котлети з курки на сковороді
- Насамперед беремо м’ясо, якщо є необхідність, то очищаємо від шкірки і грунтовно вимити, ріжемо середніми кубиками.
- Далі дрібно нарізаємо цибулю, пропускаємо часник через чеснокодавку і все це додаємо до м’яса.
- Після, солимо, додаємо спеції і ретельно вимішуємо, щоб всі складові фаршу розподілити рівномірно.
- Далі ставимо отриману масу в холодильник на ніч, щоб куряче м’ясо замаринувалося у власному соку. Це необхідно, для того щоб воно максимально просочилося ароматом і смаком спецій, від цього м’ясо стане набагато соковитіше і ніжніше.
- Потім ламаємо хліб (сірий) на дрібні шматки і заливаємо його теплим молоком, нехай він постоїть 10 хвилин, просочиться.
- До отриманої суміші з м’яса додаємо яйце.
- Хліб віджимати від молока не треба, а просто розминаємо його виделкою в «кашку».
- Далі в фарш додаємо підготовлений хліб, борошно і ретельно вимішуємо.
- Потім додаємо зелень, попередньо її подрібнивши, і даємо настоятися 20 хвилин.
- Наливаємо рослинне масло в сковороду, прогріваємо його і викладаємо вийшов фарш столовою ложкою.
- Обсмажуємо на середньому вогні до зарум’янювання.
Котлети рвані з курячої грудки після таких дій будуть соковитими і дуже смачними. Краще подавати їх в гарячому вигляді з гарніром, однак і з хлібом, як доповнення до бутерброду, вони теж вам сподобаються.
Рецепт рваних котлет з філе курки для початківців
Зараз різноманітність рецептів настільки велике, що іноді не знаєш який вибрати, щоб страва вийшла смачніше і корисніше. Котлети рвані з курячої грудки з майонезом – один з таких рецептів, який легко приготувати, а кількість необхідних продуктів мінімально.
Складові
- Курячого м’яса (грудки) – 500 г;
- Майонезу (середньої жирності) – 3 ст.л .;
- Лука (ріпчастої) середнього розміру – 1 шт .;
- Яєць курячих (краще домашніх) – 2 шт .;
- Крохмалю (картопляного) – 3 ст.л .;
- Перцю меленого (чорного, червоного, білого), солі – за смаком;
- Рослинного масла (рафінованого) – 80 мл.
Покрокове приготування домашніх рваних котлет з курки з додаванням майонезу
- Спочатку беремо куряче м’ясо (грудку), очищаємо його від шкірки (якщо є), потім ретельно вимити.
- Нарізаємо його невеликими кубиками, можна зовсім дрібними.
- Після, режим цибулю (ріпчаста) дуже дрібно, щоб котлети рвані з курячої грудки були максимально соковитими, ніжними.
- Беремо середніх розмірів миску (бажано глибоку) і складаємо в неї порубане м’ясо і цибулю.
- Туди ж вбиваємо яйця, розмішуємо.
- Потім кладемо майонез, спеції, сіль, зелень (за бажанням).
- Після цього додаємо крохмаль (картопляний) і ще раз ретельно розмішуємо, поміщаємо в холодильник на 40 хвилин.
- Розігріваємо сковороду дуже сильно, вливаємо олію (рафінована) і за допомогою столової ложки викладаємо котлети.
- Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки.
Котлети рвані з курячої грудки візуально нагадують більше оладки, ніж котлети – це через присутність в них майонезу. Вони виходять дуже пікантними, ніжними на смак, соковитими всередині. Подавати краще в гарячому вигляді, як самостійну страву, або з гарніром або будь-яким салатом. Смачного!