Рецепт котлеток з вареної курки

Котлети з вареної курки оригінальні рецепти
Складати кожен день меню дуже клопітно, весь час хочеться порадувати своїх рідних чимось новеньким, цікавим, смачним і доступним за ціною. В даному випадку, як не можна краще, може підійти рецепт – котлети з вареної курки, який простий у виконанні, доступний фінансово і припаде до смаку всій родині. Страву можна включити як в щоденне меню, так і в святкове, воно стане прикрасою столу, накритого для домашніх і гостей.

Соковиті котлети з вареної курки: рецепт з манкою і горіхами

Рецепт курячих котлеток з вареним м'ясом і з манкою і горіхами

Складові

  • Куряче м’ясо (сире) – 500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Яйця курячі (краще домашні) – 2 шт. + –
  • Бульйон (курячий) – 1 ст. + –
  • Манка – 5 ст.л. + –
  • Волоські горіхи – 7 шт. + –
  • Борошно пшеничне – для панірування + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Чорний перець і карі – за смаком + –
  • Рослинна олія (рафінована) – 100 мл + –

Як посмажити котлети з вареної курки з горіхами і манною крупою

Горіхи, які відмінно поєднуються з курячим м’ясом, додають таким котлеток родзинку. Їх приготування зовсім нескладна, зате вишуканий смак підкорить серця всіх, кому пощастить їх покуштувати.

  1. Ретельно промиваємо куряче філе і варимо 30 хвилин з моменту закипання. Можна брати куряче філе і стегенце: так котлети будуть набагато ніжніше. Коли курка звариться, даємо їй охолонути.
  2. Одну з двох цибулин очищаємо і ріжемо кубиками середньої величини.
  3. Далі беремо зубчики часнику і дрібно рубаємо їх.
  4. Після готуємо горіхи – виймаємо ядра з шкаралупи.
  5. Пропускаємо куряче варене м’ясо і горіхи через м’ясорубку або перебиваємо в блендері, вливаємо бульйон і все змішуємо з подрібненою цибулею. Засипаємо дану суміш манною крупою і даємо настоятися 40 хвилин, щоб манка могла разбухнуть.
  6. Другу цибулину нарізаємо дрібно і відставляємо, щоб вона виділила сік. Це потрібно для більшої соковитості котлет.
  7. Додаємо всі передбачені спеції і вбиваємо яйця.
  8. Потім формуємо руками невеликого розміру котлети, обвалюють їх у борошні або в сухарях (товчених).
  9. На дно прогрітій сковороди вливаємо олію (рафінована) і обсмажуємо котлетки з двох сторін.

Готовим дома котлети з вареної курки з манною крупою і горішками

Котлети з вареної курки краще їсти відразу, поки вони ще гарячі і соковиті. Можна подавати їх як самостійну страву або з гарніром.

Котлети з вареної курки з картоплею, покроковий рецепт

Трапляється так, що залишаються різні продукти в невеликій кількості. Щоб нагодувати сім’ю, цього недостатньо, але є чудовий вихід з такого становища. Може виручити рецептура котлет з вареної курки з картоплею.

Такі биточки краще готувати, коли в холодильнику кожного продукту, окремо, трохи. Але якщо з’єднати разом декілька інгредієнтів, то вийде оригінальне ситне блюдо. Воно дуже просте у виконанні, так що його зможе приготувати навіть починаюча господиня.

Складові

  • Картопля (сирої) – 8 шт .;
  • Куряче м’ясо (сире) – 500 г;
  • Яйце куряче (краще домашнє) – 1 шт .;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Печиво «крекер» (солоний, з цибулею або бутербродний) – 50 г;
  • Спеції (сіль, перець чорний або червоний, сушений орегано – за смаком.
  • Масло (рафінована) – для смаження.

Як приготувати котлетки з відвареного курячого філе з картоплею

Жарка домашніх котлет на сковороді з вареної курки

  1. Спочатку очищаємо картоплю, ріжемо його кубиками середніх розмірів, кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо варити на 15-20 хвилин, починаючи відлік з моменту закипання. Коли картопля звариться, зливаємо воду і даємо йому охолонути.
  2. Потім ретельно промиваємо куряче філе, кладемо в каструлю, заливаємо водою (бажано очищеної) і варимо, посолити, 30 хвилин з моменту закипання. Після того, як м’ясо сварились, дістаємо його і охолоджуємо.
  3. Очищаємо часник і пропускаємо разом з відвареним м’ясом і картоплею через м’ясорубку.
  4. Далі в цю суміш додаємо яйце, спеції і ретельно все перемішуємо.
  5. Крекери перебиваємо в блендері (якщо немає блендера, то пропускаємо через м’ясорубку) в дрібну крихту.
  6. Після формуємо котлети і обвалюють їх в крекерной крихті.
  7. Смажимо котлети на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки: по 3-4 хвилини з кожного боку.

Смажимо домашні котлети на з відвареної курочки і картоплі

Котлети з відвареної курочки можуть стати не тільки смачним, але і вельми корисним стравою для людей, яким не можна вживати жирне м’ясо з різних причин, так як курка вважається дієтичним продуктом харчування. Тому такий рецепт варто того, щоб бути внесеним до вашу кулінарну книгу.

Смачного!