Рецепт запіканки з вареної курочки

Запіканка з вареної курки
Як часто ми готуємо якусь страву, а потім не знаємо, куди ж подіти решту після кулінарного експерименту продукти. Запіканка з вареної курки стане в нагоді якраз в такому випадку, коли основну частину птиці вже з’їли, а залишки все ще лежать в холодильнику і домашні вже не хочуть ними ласувати. Хоча цілком можна приготувати цю страву і як самостійне, адже воно виходить ситним і смачним, і цілком зійде як вечері.

Смачна запіканка з вареної курки з картоплею і сиром

Рецепт класичної запіканки з відвареної курочкою і картоплею

Складові

  • Куряче м’ясо (відварене) – 300-400 г + –
  • Картопля – 1 шт. великого розміру + –
  • Болгарський перець різних кольорів – 100 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Твердий сир – 70 г + –
  • Сир моцарела – 100 г + –
  • Молоко – 50 г + –
  • Чорний перець (мелений) – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати запіканку з вареної курки покроково

Ви можете використовувати будь-які частини вареної курки, які залишилися у вас після готування: ніжки, грудку, філе або стегенця. Якщо ви хочете зробити блюдо з нуля – віддайте перевагу стегенця.

Єдине, що не підійде для цієї страви, – крильця, хоча, чесно кажучи, їх мало хто взагалі варить, в основному запікають або обсмажують.

  1. Курочку відокремлюємо від кісток, а м’якоть нарізаємо маленькими кубиками (або просто розриваємо на шматочки) і складаємо в будь-яку ємність.
  2. Нарізаємо дрібно болгарський перчик і додаємо його до птаха. Краще, якщо перчики будуть різних кольорів – так запіканка вийде більш красивою.
  3. Твердий сир тремо на тертці, а моцарелу нарізаємо тонкими кружечками. Натертий на тертці сир теж відправляємо до курки.
  4. Отриману масу ми добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
  5. Тепер зробимо заливку: для цього зіб’ємо віночком або вилкою два сирих яйця, влити до них молоко, ретельно перемішати і заллємо сумішшю курячу масу.
  6. Картопля моєму, чистимо, нарізаємо кружечками.
  7. Тепер візьмемо форму для запікання, змастіть її рослинним маслом, після чого викладемо на її дно картопля, злегка його присолити.
  8. Зверху на картоплю викладаємо курячу суміш так, щоб вона рівномірно розподілилася по всій формі.
  9. Зверху на начинку з птиці кладемо кружальця моцарели.
  10. Розігріваємо духовку до 180 ° С, ставимо в неї форму на тридцять-сорок хвилин і чекаємо, поки наша страва запече.

Готуємо запіканку з начинкою з вареної курки і сиру

Така запіканка з вареної курки буде смачною не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Можна подавати її зі сметаною, а можна – просто так, прикрасивши подрібненої свіжою зеленню.