Як часто ми готуємо якусь страву, а потім не знаємо, куди ж подіти решту після кулінарного експерименту продукти. Запіканка з вареної курки стане в нагоді якраз в такому випадку, коли основну частину птиці вже з’їли, а залишки все ще лежать в холодильнику і домашні вже не хочуть ними ласувати. Хоча цілком можна приготувати цю страву і як самостійне, адже воно виходить ситним і смачним, і цілком зійде як вечері.
Смачна запіканка з вареної курки з картоплею і сиром
Складові
- Куряче м’ясо (відварене) – 300-400 г + –
- Картопля – 1 шт. великого розміру + –
- Болгарський перець різних кольорів – 100 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Твердий сир – 70 г + –
- Сир моцарела – 100 г + –
- Молоко – 50 г + –
- Чорний перець (мелений) – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як приготувати запіканку з вареної курки покроково
Ви можете використовувати будь-які частини вареної курки, які залишилися у вас після готування: ніжки, грудку, філе або стегенця. Якщо ви хочете зробити блюдо з нуля – віддайте перевагу стегенця.
Єдине, що не підійде для цієї страви, – крильця, хоча, чесно кажучи, їх мало хто взагалі варить, в основному запікають або обсмажують.
- Курочку відокремлюємо від кісток, а м’якоть нарізаємо маленькими кубиками (або просто розриваємо на шматочки) і складаємо в будь-яку ємність.
- Нарізаємо дрібно болгарський перчик і додаємо його до птаха. Краще, якщо перчики будуть різних кольорів – так запіканка вийде більш красивою.
- Твердий сир тремо на тертці, а моцарелу нарізаємо тонкими кружечками. Натертий на тертці сир теж відправляємо до курки.
- Отриману масу ми добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
- Тепер зробимо заливку: для цього зіб’ємо віночком або вилкою два сирих яйця, влити до них молоко, ретельно перемішати і заллємо сумішшю курячу масу.
- Картопля моєму, чистимо, нарізаємо кружечками.
- Тепер візьмемо форму для запікання, змастіть її рослинним маслом, після чого викладемо на її дно картопля, злегка його присолити.
- Зверху на картоплю викладаємо курячу суміш так, щоб вона рівномірно розподілилася по всій формі.
- Зверху на начинку з птиці кладемо кружальця моцарели.
- Розігріваємо духовку до 180 ° С, ставимо в неї форму на тридцять-сорок хвилин і чекаємо, поки наша страва запече.
Така запіканка з вареної курки буде смачною не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Можна подавати її зі сметаною, а можна – просто так, прикрасивши подрібненої свіжою зеленню.