Щоб успішно поєднувати роботу з домашніми клопотами, потрібно зібрати в своїй кулінарній скарбничці побільше цікавих і простих страв. Мабуть, немає більш відповідного до всіх випадків життя варіанти, як приготування улюблених домашніх котлет з курячого фаршу власного ж виробництва. Часу, щоб на обідньому столі з’явилося це блюдо, потрібно зовсім небагато, до того ж воно поєднується з будь-яким гарніром – і з салатом, і з кашею.
На користь приготування смачних котлеток із курячого фаршу «говорить» і їх низька калорійність – всього 140-160 ккал. Для порівняння, цей же блюдо зі свинини в середньому «тягне» на 280 калорій.
Соковиті котлети з курячого м’яса смажимо, готуємо на пару, запікаємо, отримуючи найрізноманітніші смакові відтінки. Пропонуємо кілька покрокових рецептів приготування в домашніх умовах котлет з фаршу курки.
Ніжні котлети: традиційний рецепт з манкою
Складові
- Мелене філе (грудина) курки – 0,5 кг + –
- Манка – 3-4 ст.л. + –
- Яйце курки – 1 шт. + –
- Цибулина невелика – 2 шт. + –
- Сметана (жирність 15%) – 2 ст.л. + –
- Часник – 2 зубки + –
- Кріп або петрушка – 1 пучок + –
- Чорний перець – щіпка + –
- Рослинна олія – 2-3 ст.л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком + –
Як зробити котлети з курячого фаршу
Невелика кількість сирої манної крупи додасть котлет з курячого фаршу надзвичайну ніжність. При бажанні, манку можна замінити такою ж кількістю сиру. Чи не забороняється також варіювати кількість і різноманітність спецій.
- Чистимо цибулю і часник. Їх дрібніше будь-яким доступним способом.
- Зелень миємо, просушуємо, рубаємо.
- З’єднуємо в одній ємності подрібнене м’ясо, зелень, спеції, яйце, манну крупу, сметану.
- Все добре заважаємо до отримання однорідної консистенції.
- Маса повинна настоюватися не менше, ніж півгодини, оскільки манка повинна набрякнути.
- Тепер приступаємо до смаженні смачних котлеток із курячого домашнього фаршу.
- У підігріту сковороду виливаємо масло, формуємо м’ясні вироби, як на фото або будь-який інший форми, і смажимо до зарум’янювання.
Приготовлені в домашніх умовах котлетки з курки можна подати просто зі сметаною або ж з улюбленим гарніром.
Рецепт ніжних курячих котлет з домашнього фаршу
Розплавлений сир, який випливає з надр соковитих котлет, позбавить спокою будь-якого, хто не проти смачно пообідати.
Панірування, яка під час смаження стає спокусливо рум’яної, надає страві ще більш апетитний вигляд. Правда, цей варіант м’ясної страви трохи більше калорійний, ніж попередній. Але зате виходить смачно!
Складові
- Філе курки – близько 700 г;
- Сир твердого сорту – 150 г;
- Куряче яйце – 1 шт .;
- Сухарі для панірування – 4-5 ст.л .;
- Масло соняшнику – 4-5 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як приготувати вдома ситні котлети з м’яса курки
Щоб отримати фарш бажаної якості, найкраще зробити його самостійно з філе. Його моєму, ріжемо на шматочки приблизно 2х5 см (такі зручно відправляти в м’ясорубку), дрібніше.
Разом з м’ясом перекручує попередньо почищений і порізаний на часточки або товсті півкільця цибулю.
Кладемо яйце, солимо-перчимо, все гарненько заважаємо.
Робимо коржик з фаршу, посередині кладемо тертий на тертці з великими дірками сир, накриваємо його іншої такої ж м’ясної коржем, притискаємо їх і обравніваем краю.
Далі паніруємо в товчених сухарях і – на сковородочку, в розігріте олію!
Поради кухарчуком
- Якщо хочеться зробити блюдо ще більш ситним, можна разом з м’ясом перекрутити шматочок вершкового масла.
- По можливості, краще для смаження брати масло оливок – воно додасть страві легкий вишуканий присмак.
- Сухарі для обвалювання котлетним виробів можна зробити самостійно, висушивши і натер на дрібній тертці скибки хліба.
- Котлетки потрібно їсти гарячими.
Рецепт ароматних котлет з курячого фаршу та грибів
Поєднання ніжною курятини і ароматних грибочків народжує чарівний насичений смак. Це частування – для справжніх гурманів. Кількість продуктів пропонуємо на 4 порції.
Складові
- Фарш курячий – 600 г;
- Печериці або гливи (свіжі) – 150 г;
- Сир твердого сорту – 150 г;
- Невелика цибулина – 1 шт .;
- Сухарі (мелені) – 3-4 ст.л .;
- Масло соняшнику – 3 ст.л .;
- Сіль і перець – по щіпці.
Як посмажити найсмачніші котлети з курячого фаршу
Основна увага – грибам.
- Свіжі гриби потрібно помити, подрібніше пластинками і підсмажити, не забувши підсолити і присмачити перцем.
- Коли приготуються, охолоджуємо і змішуємо з натертим сиром.
Мелене м’ясо теж приправляем. Робимо домашні котлети так само, як в попередньому випадку, тобто, наповнюючи м’ясні коржі її сирно-грибною начинкою, з’єднуємо краю, прийдемо котлетну форму, обвалюють у сухарях і смажимо.
Якщо часу зовсім мало, як зазвичай і буває в завантажені будні дні, не варто включати в сімейне меню складні страви. Краще приготувати прості і при цьому надзвичайно смачні котлети з домашнього курячого фаршу. При мінімумі витрат отримаємо ситне частування, яке втамує навіть найсильніший голод.