Справжні поціновувачі м’ясних страв знають безліч способів як приготувати ту чи іншу різновид м’яса і зробити це максимально смачно.
Однак гурмани досить часто забувають, що крім м’язової тканини можна вживати в їжу і різні субпродукти, і сьогодні ми з’ясуємо як посмажити курячі сердечка на сковороді. Два рецепта, які знаходяться нижче, дозволять зробити по-справжньому смачні страви з цим незвичайним на перший погляд продуктом.
Курячі сердечка: рецепт в сметані
Складові
- Курячі сердечка – 1 кг;
- Сіль за смаком;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Морква – 1 шт;
- Сметана – 5 ст.л .;
- Олія – невелика кількість;
- Вода – ½ склянки.
Як приготувати курячі сердечка
- Субпродукти промиваємо, прибираємо жилки і жир.
- У сковороду наливаємо масло, нагріваємо.
- У розігріту сковороду опускаємо сердечка, обсмажуємо.
- Додаємо воду, заважаємо, накриваємо кришкою, тушкуємо на слабкому вогні.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо.
- Морква очищаємо від верхньої шкірки, подрібнюємо на дрібній тертці.
- В окремій сковороді обсмажуємо цибулю і моркву.
- Зажарку додаємо до сердець, солимо і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
- Додаємо сметану, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
Ніжні, ароматні апетитні сердечка можна подавати з улюбленим гарніром, або просто прикрасити зеленню і шматочками соковитих овочів!
Як зробити курячі сердечка з грибами
Складові
- Сердечка курячі – 600 г + –
- Печериці – 300 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Йогурт натуральний – 150 мл + –
- Каррі – за смаком + –
- Сіль – пл смаку + –
- Рослинна олія – невелика кількість + –
- Червоний перець (мелений) – щіпка + –
Як згасити курячі сердечка з грибами на сковороді
- Лучок чистимо, нарізаємо у вигляді півкілець, обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
- Печериці ріжемо на тонкі пластинки, додаємо до цибулі, солимо, зменшуємо вогонь і смажимо поки не випарується сік. На це ми витратимо близько 10 хвилин.
- Поки грибочки смажаться, займаємося субпродуктами. Сердечка промиваємо, прибираємо зайвий жир і, якщо є жилки.
- Серця додаємо до грибів і цибулі. Додаємо на свій смак спеції і сіль. Накриваємо кришкою і залишаємо гасити на середньої потужності ще хвилин 20.
- Додаємо йогурт, перемішуємо, тушкуємо ще кілька хвилин, поки не закипить соус.
Печериці в цьому рецепті можна замінити на лісові гриби, а йогурт – на сметану.
Сердечка з грибами подаються з відвареним цільним картоплею, картопляним пюре, свіжими овочами або ж окремо в якості гарячої закуски.
У всіх рецептах час смаження сердечок не повинно перевищувати 25 хвилин. Інакше замість ніжного серця у вас вийде дуже жорсткий субпродукт.