Все-таки, скільки рецептів ми не переглянули, скільки страв не перепробували, але це страва назавжди залишиться фаворитом в нашому житті.
Можна з упевненістю сказати, що курка з болгарським перцем в соєвому соусі – це вже світове страву, і готується воно в багатьох країнах. Вперше дане блюдо скуштували стародавні китайці, але, поступово удосконалюючись, воно дійшло і до нас уже в кращій своїй формі.
Ми звикли що курка така, яка вона є. Рожево-біле м’ясо, бліда шкурка, нутрощі звичайного кольору. Але в Китаї є чорні кури. І справа не в оперенні. А в кольорі самої шкіри, кісток і навіть нутрощів. Називають їх шовковими.
Колись чорні кури були виключно декоративним видом, але з часом і вони стали їстівними. З них частіше варять бульйони, ніж смажать. Так корисні властивості, яких в рази більше ніж у звичайній, краще проявляються. Нас все ж цікавить на даний момент смажена курятина, тому запасаємося звичайним видом курей.
У ресторанах китайської кухні це блюдо називають куркою по-китайськи. Ми ж звикли називати її просто в кисло-солодкому соусі.
Курка по-китайськи з перцем в соєвому соусі
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Соєвий соус – 0.5 склянки + –
- Болгарський перець – 2 шт + –
- Ананас консервований – 200 г + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Крохмаль – 2 ст.л. + –
- Кетчуп – 2 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст.л. + –
- Оцет яблучний – 1 ст.л. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Імбиру корінь – 30 г + –
- Вода очищена – 0,5 склянки + –
Приготування курки по-китайськи з соєвим соусом
- Філейну частину нарізаємо на невеликі порційні шматочки і перекладаємо в глибоку чашу.
- Заливаємо соусом на годину. Він повинен ледь виднітися з-під м’яса.
- Через певний час додаємо по великій ложці крохмалю і борошна.
- Перемішуємо, щоб кожен шматочок виявився в клярі.
- Не економлячи наливаємо в сковорідку масло. Прогріваємо до легкого димку.
- Обсмажуємо, помішуючи, курочку 5 хвилин. Якщо сковорода не дуже велика, м’ясо можна розділити на кілька невеликих порцій. Або скористатися при можливості фритюрницею.
- М’ясо-фрі викладаємо на тарілку з серветкою. Це нам допоможе прибрати зайвий жир.
- Тепер займемося соусом. Нагріваємо в сковороді трохи олії.
- Моєму, вичищаємо насіння з болгарського перцю. Ріжемо перець на середні квадратики.
- Пассируем в сковороді. Він не повинен бути сирим, але і в кисіль його перетворювати можна.
- Натираємо митий корінь імбиру і приєднуємо до перцю.
- В овочеву сковорідку додаємо оцет, воду, ананаси. Якщо в банку виявилися кружечки, то спочатку їх нарізаємо на шматочки. А замість води можна налити ананасовий сироп. Тоді і цукор не знадобиться. Якщо ваш вибір – вода, тоді засипаємо ще цукор. Все перемішуємо протягом 3 хвилин.
- Під кінець додаємо кетчуп, крохмаль, розмішуємо.
- Потужність вогню зменшуємо до слабкого, занурюємо курку в соус, промешівают, накриваємо кришкою і тушкуємо 2 хвилини.
Куряче філе, просочене соєвим соусом з болгарським перцем і після – обсмажене, що може бути смачніше, а знаєте в чому краса цього вишуканості? Це страва чудово і в холодному вигляді. Головне – йому не треба ніякого гарніру. Залишається тільки перед подачею красиво розкласти по тарілках.