Мариновані курячі сердечка з цибулею

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Курячі сердечка, мариновані з оцтом або лимонним соком це чудова закуска або повноцінна страва з будь-яким гарніром. Спробуйте цей рецепт маринування сердечок на закуску і насолодіться смачною стравою з курячих тельбухів. У такому маринаді можна маринувати і шлуночки.

Інгредієнти

  • Курячі сердечка – 1 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста середня – 2 шт.

Маринад

  • Вода тепла – 50 мл
  • Сік одного лимона
  • Олія соняшникова – 3 ст. Ложки
  • Бальзамічний оцет/соус – 3 ст. Л. Ложки
  • Гірчиця або хрін – 1 чайна л
  • Сіль – 1 чайна л
  • Цукор – 1 ст. Ложка
  • Перець чорний – за смаком
  • Зелень кропу, петрушки або кінзи

Рецепт маринованих сердечок

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Готуємо субпродукт. Промиваємо під водою, зрізаємо жилки, плівочки, судини, даємо обсохнути

Мариновані курячі сердечка з цибулею

У каструлю з водою кладемо лаврушку, перець горошком, доводимо до кипіння

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Після закипання додаємо курячі сердечка. Доводимо повторно до кипіння, варимо на середньому вогні під кришкою 40-50 хвилин до готовності. У процесі видаляємо пінку

Серце – це м’яз, а він, як правило, вариться набагато довше

Бажано після варіння дати їм охолонути разом із бульйоном. Час займе довше, але зате вони будуть соковитішими, ніж якщо ви їх відразу виймете

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Готуємо маринад

Наливаємо в ємність теплу воду, сік одного лимона

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Додаємо бальзамічний оцет або соус і рослинну олію

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Додаємо гірчицю або хрін, цукор, сіль, чорний перець. Усе добре перемішуємо

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Пробуємо на смак, має вийти дуже смачний кисло-солодкий маринад

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Відкидаємо сердечка на друшляк, перекладаємо в ємність для маринування

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Відразу ж засипаємо цибулею, порізаною тонкими півкільцями

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Додаємо різану зелень, я люблю з кінзою

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Заливаємо маринадом, акуратно перемішуємо

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Закриваємо ємність кришкою або плівкою, відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на 4 години, а краще на добу. У цій справі чим довше, тим тільки краще

Рекомендується в процесі маринування перемішувати курячі сердечка в міру можливості, але не частіше ніж 1 раз на 2 години

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Рекомендую готувати цю холодну закуску не тільки на свята, а й у будь-який будній день. Один раз спробуєте потім за вуха не відтягнеш

ХЕ – з курячих сердечок по-корейськи

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Інгредієнти

  • Серця – 500 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Зелена цибуля – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Зелень кінзи/петрушки

Заправка

  • Сіль, цукор – по 0,5 столової л
  • Перець червоний гострий, перець чорний, паприка, коріандр – по 0,5 ч. Л. Ложці
  • Рослинна олія – 3 ст. Л. Ложки
  • Оцет 9% – 1-2 чайних л

Приготування з фото

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Готуємо продукти. Варимо серця приблизно 1 годину, миємо, чистимо овочі, зелень

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, зелену великими пір’ям

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Моркву подрібнюємо соломкою, шаткуємо кінзу

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Болгарський перець ріжемо соломкою

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Подрібнюємо дрібним кубиком часник або давимо пресом

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Надрізаємо серця до половини, розкриваємо

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Усі інгредієнти для ХЕ складаємо в одну миску

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Додаємо сіль, цукор, перець чорний/червоний, паприку, коріандр, олію, оцет, олію, паприку, паприку, паприку, коріандр

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Мариновані курячі сердечка з цибулею

Усе добре перемішуємо. Подавати можна як одразу, так і дати їм замаринуватися. Як ви вже знаєте, чим довше вони стоять у заправці, тим стають смачнішими