Курячі сердечка, мариновані з оцтом або лимонним соком це чудова закуска або повноцінна страва з будь-яким гарніром. Спробуйте цей рецепт маринування сердечок на закуску і насолодіться смачною стравою з курячих тельбухів. У такому маринаді можна маринувати і шлуночки.
Інгредієнти
- Курячі сердечка – 1 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець горошком – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста середня – 2 шт.
Маринад
- Вода тепла – 50 мл
- Сік одного лимона
- Олія соняшникова – 3 ст. Ложки
- Бальзамічний оцет/соус – 3 ст. Л. Ложки
- Гірчиця або хрін – 1 чайна л
- Сіль – 1 чайна л
- Цукор – 1 ст. Ложка
- Перець чорний – за смаком
- Зелень кропу, петрушки або кінзи
Рецепт маринованих сердечок
Готуємо субпродукт. Промиваємо під водою, зрізаємо жилки, плівочки, судини, даємо обсохнути
У каструлю з водою кладемо лаврушку, перець горошком, доводимо до кипіння
Після закипання додаємо курячі сердечка. Доводимо повторно до кипіння, варимо на середньому вогні під кришкою 40-50 хвилин до готовності. У процесі видаляємо пінку
Серце – це м’яз, а він, як правило, вариться набагато довше
Бажано після варіння дати їм охолонути разом із бульйоном. Час займе довше, але зате вони будуть соковитішими, ніж якщо ви їх відразу виймете
Готуємо маринад
Наливаємо в ємність теплу воду, сік одного лимона
Додаємо бальзамічний оцет або соус і рослинну олію
Додаємо гірчицю або хрін, цукор, сіль, чорний перець. Усе добре перемішуємо
Пробуємо на смак, має вийти дуже смачний кисло-солодкий маринад
Відкидаємо сердечка на друшляк, перекладаємо в ємність для маринування
Відразу ж засипаємо цибулею, порізаною тонкими півкільцями
Додаємо різану зелень, я люблю з кінзою
Заливаємо маринадом, акуратно перемішуємо
Закриваємо ємність кришкою або плівкою, відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на 4 години, а краще на добу. У цій справі чим довше, тим тільки краще
Рекомендується в процесі маринування перемішувати курячі сердечка в міру можливості, але не частіше ніж 1 раз на 2 години
Рекомендую готувати цю холодну закуску не тільки на свята, а й у будь-який будній день. Один раз спробуєте потім за вуха не відтягнеш
ХЕ – з курячих сердечок по-корейськи
Інгредієнти
- Серця – 500 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Зелена цибуля – 3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Зелень кінзи/петрушки
Заправка
- Сіль, цукор – по 0,5 столової л
- Перець червоний гострий, перець чорний, паприка, коріандр – по 0,5 ч. Л. Ложці
- Рослинна олія – 3 ст. Л. Ложки
- Оцет 9% – 1-2 чайних л
Приготування з фото
Готуємо продукти. Варимо серця приблизно 1 годину, миємо, чистимо овочі, зелень
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, зелену великими пір’ям
Моркву подрібнюємо соломкою, шаткуємо кінзу
Болгарський перець ріжемо соломкою
Подрібнюємо дрібним кубиком часник або давимо пресом
Надрізаємо серця до половини, розкриваємо
Усі інгредієнти для ХЕ складаємо в одну миску
Додаємо сіль, цукор, перець чорний/червоний, паприку, коріандр, олію, оцет, олію, паприку, паприку, паприку, коріандр
Усе добре перемішуємо. Подавати можна як одразу, так і дати їм замаринуватися. Як ви вже знаєте, чим довше вони стоять у заправці, тим стають смачнішими