Хочете здивувати рідних оригінальним салатом на різдвяному столі?
Тоді пропоную вам цікавий і дуже смачний салат «Снігур» з курячими сердечками і грибами. Правда, на його приготування доведеться витратити трохи часу, але цього того варто – ваше блюдо буде на висоті.
Багатошаровий різдвяний салат «Снігур» з грибами: рецепт з фото
Різдвяне меню М’ясні салати Салати з сиром Салати з грибами Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце) Прикраса блюд 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Курячі сердечка – 250 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Печериці – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Маслини без кісточок – 250 г + –
- Твердий сир – 50 г + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Різдвяний салат «Снігур» складається з шарів, тому заздалегідь подбайте про це. Будь-які гриби, які вам подобаються, треба почати обсмажувати на середньому вогні на рослинній олії.

Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Коли з грибів випарується вся рідина – додайте в сковороду цибулю. Посоліть.

Смажити гриби з цибулею протягом ще 10 хвилин.

Курячі сердечка відварити до готовності в солоній воді.

Варені курячі сердечка нарізати кільцями.

Відварені круто яйця очистити, а потім відокремити жовток від білка.

Білок натерти на крупній тертці.

Жовток натерти на дрібній тертці.

Будь-який твердий сорт сиру теж натерти на дрібній тертці.

Маслини розрізати навпіл. Вони нам знадобляться для прикраси салату.

Помідор нарізати невеликими квадратиками. Він також знадобиться для прикраси.

Все – шари для салату підготовлені, можна збирати наш різдвяний салат.
Самий нижній шар – смажені гриби з цибулею. Викласти їх у формі пташки, що сидить на гілочці.

Помилитися гриби дуже тонким шаром майонезу.

Наступний шар – колечка курячих сердечок. Їх також потрібно промазати тонким шаром майонезу.

Наступний шар – жовтки, їх не треба обмазувати майонезом.

Далі йде шар тертого сиру. Його, в свою чергу, треба покрити тонким шаром майонезу.

З половинок маслин викласти голову і крило Снігура.

З кубиків помідорів викласти грудку, дзьобик і око Снігура.

Яєчним білком заповнити решту тулуба пташки, а з гілочок кропу зробити гілку, на якій снігур сидить.

Ось і все, трохи вашої фантазії – і оригінальний різдвяний салат під назвою «Снігур» готовий!

Смачного!