Вівсяні оладки з висівок

Вівсяні оладки з висівок
Довго залишатися здоровими і повними енергії, необхідної для продуктивної і насиченого життя, допомагає спорт і збалансоване харчування.

При цьому, не обов’язково морити себе голодом – просто потрібно пити багато води і виключити фастфуд, замінивши його на домашні вівсяні оладки з висівок. Цей багатий клітковиною побічний продукт переробки зерна – вівсяне борошно, знизить калорійність улюблених ласощів, майже не змінивши його смаку, і зробить ранок бадьорим!

Користь і шкода вівсяних оладок

Довгий час при переробці вівса висівки відбраковуються. Одного разу дієтологи, провівши дослідження, виявили, що все найцінніше з зерна йде в годівниці для худоби.

Це стало революційним відкриттям в дієтології і зробило висівки одним з найбільш затребуваних продуктів серед тих, хто намагається їсти з користю і дивувати всіх своїми ідеальними формами.

ovsyanye-oladki-iz-otrubej

Однак висівки корисні далеко не для всіх. Наприклад, пацієнти гастроентерологів, які мають проблеми з травленням, хоча б на час загострення хвороби, повинні забути про страви, до складу яких вони входять, щоб ще більше не погіршити самопочуття.

В такому випадку, висівки краще замінити звичайною вівсянкою і стравами з неї. Ніжні і легкі вівсяні оладки, спечені на сковороді з антипригарним покриттям, припадуть дуже до речі.

Оладки з вівсяних висівок: рецепт для підтримки стрункості

Складові

  • Білки з курячих яєць – 4 шт. + –
  • Кефір нежирний – 4 ст.л. + –
  • Висівки з вівса – 4 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л. + –

Покрокове приготування смачних вівсяних оладок з висівок

Вранці, коли кожна секунда – на вагу золота, потрібно готувати щось легке і дуже швидке – таке, як висівкові оладки. Такі коржі не зіпсують фігуру – навпаки, вони допоможуть вам тримати себе в формі, не дарма ж вони входять в знамениту дієту доктора Дюка.

Кількість продуктів ми вказали з розрахунку на дві дорослі порції, але ви можете коригувати кількість інгредієнтів на свій розсуд (в залежності від готуються порцій).

  1. Розбиваємо в невелику ємність яйця і акуратно відокремлюємо білкову частину від жовтка.
  2. Додаємо солодкий компонент, солимо, злегка спінюється все виделкою.
  3. З’єднуємо з висівками. Їх перед цим потрібно подрібнити до стану борошна, за допомогою кавомолки або блендера. Вони залишаться такими ж корисними, але блюдо з висівок дрібного помелу буде більш ніжним і смачним.
  4. Заправляємо готове тісто кефіром і залишаємо постояти близько 15 хвилин. Так висівки ще більше «розійдуться», що істотно поліпшить консистенцію тесту.
  5. До цього часу сковорода повинна нагрітися. Змащуємо її дно маслом, за допомогою силіконової пензлика, і ложкою викладаємо тісто. Якщо робити їх не дуже великими, то отримаємо до 15 корисних і дуже смачних коржиків.

ovsyanye-oladki-iz-otrubej.4jpg

Вони виглядають настільки апетитно, що хочеться відразу ж їх спробувати. Але навіть приготоване на висівках тісто в гарячому вигляді для шлунка занадто важке, тому краще дати коржикам злегка охолонути. А поки вони будуть прохолоджуватися – ми, тим часом, зможемо приготувати чай.

Вівсяні оладки: поради до рецептом

  • Щоб зробити рецепт ще й економним – можна використовувати яйця цілком. Нам їх знадобиться всього 2 штуки середнього розміру.
  • Якщо страви з вівсяних висівок здаються занадто грубими (хоча вони неймовірно корисні!), То можна половину їх порції замінити будь-якими іншими зерновими висівками.
  • Замість цукру можна додати в тісто натуральний підсолоджувач, наприклад, порошок стевії або мед.

Дієтичні вівсяні оладки по-домашньому: рецепт без борошна

Якщо організм дав збій, і шлунок з печінкою вперто не бажають приймати грубу їжу, доводиться ретельно підбирати собі раціон. У цей непростий період краще віддавати перевагу стравам з обволакивающим ефектом. Оладки з завареного вівса привнесуть приємну різноманітність в досить суворе лікувальний меню.

Складові

  • Пластівці з вівса – 15 ст.л .;
  • Банани стиглі (середні) – 2 шт .;
  • Молоко коров’яче свіже – 100 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Мед – 1 ч.л .;
  • Кориця – 1 щіпка.

Випікання дієтичних оладок з вівсяних пластівців без борошна

  • Займемося пластівцями: їх потрібно перетворити за допомогою кавомолки в борошно. Готовий продукт не годиться, оскільки його фракція занадто дрібна. А ось подрібнені пластівці – те, що потрібно для смаку і користі!
  • Отже, подрібнюємо пластівці, з’єднуємо їх з яйцями, перемішуємо. Додаємо бананове пюре (перетерті виделкою фрукти).

Банан можна замінити ягодами або яблучним пюре, тільки воно не повинно бути занадто рідким.

  • Мед розчиняємо в трохи підігрітому молоці і з’єднуємо всі продукти разом. Вийшло «тісто» присмачуємо коричн порошком, ще раз заважаємо і даємо настоятися близько півгодини.
  • Оскільки при хворобах шлунково-кишкового тракту все смажене на маслі – табу, випікати наші дієтичні вівсяні оладки ми будемо без масла на сковороді з антипригару. Щоб вони не засмажується – найкраще піч їх на слабкому вогні.
  • Як тільки нижня частина зарум’яниться – оладки перевертаємо, чекаємо кілька хвилин і викладаємо готове частування на тарілку. Подавати корисне ласощі найкраще з рідким медом або солодким ягідним сиропом.

ovsyanye-oladki-iz-otrubej.1jpg

Корисний і ситний сніданок – найкращий початок трудового дня, наповненого турботами і відповідальністю. Порція смачних вівсяних пластівців, спечених своїми руками, «заправить» організм енергією і дасть йому хороший старт. А пару залишилися коржів можна взяти з собою на роботу в якості перекусу.

Смачного!