Як смажити сердечка з курки на сковорідці

kak-pozharit-kurinye-serdechki-na-skovorode2
Справжні поціновувачі м’ясних страв знають безліч способів як приготувати ту чи іншу різновид м’яса і зробити це максимально смачно.

Однак гурмани досить часто забувають, що крім м’язової тканини можна вживати в їжу і різні субпродукти, і сьогодні ми з’ясуємо як посмажити курячі сердечка на сковороді. Два рецепта, які знаходяться нижче, дозволять зробити по-справжньому смачні страви з цим незвичайним на перший погляд продуктом.

Курячі сердечка: рецепт в сметані

Складові

  • Курячі сердечка – 1 кг;
  • Сіль за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Сметана – 5 ст.л .;
  • Олія – ​​невелика кількість;
  • Вода – ½ склянки.

Як смажити сердечка з курки на сковорідці

Як приготувати курячі сердечка

  1. Субпродукти промиваємо, прибираємо жилки і жир.
  2. У сковороду наливаємо масло, нагріваємо.
  3. У розігріту сковороду опускаємо сердечка, обсмажуємо.
  4. Додаємо воду, заважаємо, накриваємо кришкою, тушкуємо на слабкому вогні.
  5. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо.
  6. Морква очищаємо від верхньої шкірки, подрібнюємо на дрібній тертці.
  7. В окремій сковороді обсмажуємо цибулю і моркву.
  8. Зажарку додаємо до сердець, солимо і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
  9. Додаємо сметану, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.

Ніжні, ароматні апетитні сердечка можна подавати з улюбленим гарніром, або просто прикрасити зеленню і шматочками соковитих овочів!

Як зробити курячі сердечка з грибами

Як зробити курячі сердечка з грибами - домашній рецепт

Складові

  • Сердечка курячі – 600 г + –
  • Печериці – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Йогурт натуральний – 150 мл + –
  • Каррі – за смаком + –
  • Сіль – пл смаку + –
  • Рослинна олія – ​​невелика кількість + –
  • Червоний перець (мелений) – щіпка + –

Як згасити курячі сердечка з грибами на сковороді

  1. Лучок чистимо, нарізаємо у вигляді півкілець, обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  2. Печериці ріжемо на тонкі пластинки, додаємо до цибулі, солимо, зменшуємо вогонь і смажимо поки не випарується сік. На це ми витратимо близько 10 хвилин.
  3. Поки грибочки смажаться, займаємося субпродуктами. Сердечка промиваємо, прибираємо зайвий жир і, якщо є жилки.
  4. Серця додаємо до грибів і цибулі. Додаємо на свій смак спеції і сіль. Накриваємо кришкою і залишаємо гасити на середньої потужності ще хвилин 20.
  5. Додаємо йогурт, перемішуємо, тушкуємо ще кілька хвилин, поки не закипить соус.

Печериці в цьому рецепті можна замінити на лісові гриби, а йогурт – на сметану.

Сердечка з грибами подаються з відвареним цільним картоплею, картопляним пюре, свіжими овочами або ж окремо в якості гарячої закуски.

У всіх рецептах час смаження сердечок не повинно перевищувати 25 хвилин. Інакше замість ніжного серця у вас вийде дуже жорсткий субпродукт.