Тефтелі з курячого фаршу

Тефтелі з курячого фаршу
Чомусь так склалося, що коли мова заходить про перекрученому м’ясі все відразу думають про яловичину або свинину, не розглядаючи інші варіанти. Ось взяти хоча б улюблені всіма тефтелі з курячого фаршу, вони смачні, ніжні, готуються швидко, і до того ж ідеально підходять для дитячого, дієтичного харчування. Ну, ну, ну, не варто відразу обурюватися, мовляв, сухі вони виходять. Якщо зробити все правильно, смачніше цього блюда навряд чи можна буде щось знайти.

Взагалі перелік застосування курячого фаршу неймовірно великий. Голубці і фаршировані перці, котлети, люля-кебаб і зрази, рулети, фрикадельки, ковбаси, пельмені, манти і хінкалі, запіканки і начинки в пироги, чебуреки і біляші. Цей список можна продовжувати і продовжувати, адже за весь час існування кулінарії асортимент м’ясних страв активно поповнювався легендарними стравами.

Як правильно зробити курячий фарш

Взагалі з курятини вироби виходять дуже і дуже гідними. І тефтелі з курячим фаршем не є винятком, а швидше служать яскравим підтвердженням цьому факту.

Однак підходити до приготування м’ясної маси потрібно з розумом і зі знанням всіх тонкощів, і тільки тоді наші страви будуть дійсно соковитими, ніжними і тануть у роті. І все це не рахуючи чудового смаку і найвищих дієтичних якостей.

Як правильно зробити курячий фарш для тефтелей

Для приготування фаршу, як правило, беруть курячі грудки, які досить сухі через відсутність в них жиру. Однак це легко виправити:

  1. Щоб перекручена маса стала посочнее можна також пустити в расход і курячий жир, якого в надлишку в нижній частині тушки. Однак в такому випадку страждають дієтичні якості виробів.
  2. Другий варіант «просочення» курячої маси криється в розмоченою в молочку хлібної м’якоті, як ми додаємо на котлети.
  3. Є й альтернатива булочці – вершкове масло, нарізане кубиками і змішане з перекрученої грудкою.
  4. Перетертий жирний сир також може облагородити фарш з курочки.
  5. А якщо влити в масу рослинне масло або майонез, то тим самим ми так само покращимо соковиті якості наших майбутніх тефтелей.
  6. Крім того перетертий, дрібно нарізану або перекручений через м’ясорубку ріпчасту цибулю покликаний підвищити не тільки ароматичні характеристики вироби з фаршу, а також надати ніжності і соковитості майбутньому страви.
  7. Що, в принципі, також зробить і 1-2 бульби сирої картоплі, який також слід натерти на дрібній тертці, або пропустити разом з м’ясом через м’ясорубку.

Готуємо тефтелі з курячого фаршу

Щоб зробити ніжний курячий фарш еластичним і стійким, щоб наші вироби не розвалювалися, нам необхідно вводити в суміш яйця.

Приправи

А для додачі страви апетитного аромату й чудового смаку необхідно використовувати приправи. Самим стандартним набором спецій для фаршу є сіль, часник і чорний порошковий перчик.

Класика цінується завжди, однак та інновацій в кулінарії є гідне місце, тому не бійтеся брати побільше прянощів. Наприклад, для курячого фаршу відмінно підійдуть майоран і м’ята, шавлія і чебрець, розмарин і базилік. Ці запашні добавки можна використовувати окремо або змішувати в пряний коктейль.

Чилі перчик здатний тонко підкреслити смак і надати особливої ​​гостроти, коли як паприка огорне наші тефтелі пікантним смаком і ароматом.

Кмин з білою гірчицею, мускатним горіхом і насінням кінзи також готові облагородити наш вечерю. В принципі всі ці спеції входять в компанії пекучих перців в каррі, яку, ой, як люблять індуси додавати до курки. Крім того і імбиру і куркумі є гідне місце в компанії курячого фаршу.

Курячі тефтелі з рисом

Курячі тефтелі з рисом

Складові

  • Курячий фарш – 0,3 кг + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рис – 0,5 склянки + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина + –
  • Морква – 1 велика + –
  • Томатний сік – 1 стакан + –
  • Рослинна олія – ​​35 г + –
  • Чорний перець – 5 горошин + –
  • Лаврушка – 1-2 листочка + –
  • Чорний перець порошковий – 1 / 4-1 / 2 ч.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Спеції – будь-які улюблені + –

Приготування

Як правило, тефтелі готуються в два етапи: спочатку їх обсмажують, а потім тушкують у соусі. Але, оскільки ми готуємо дієтичне блюдо, то перший ритуал пропустимо, і відразу приступимо до гасіння. Хоча і на пару їх також можна зробити.

  1. Для тефтелек фарш ми будемо робити трохи інакше, ніж зазвичай в таких випадках, і тому насамперед промиємо рис і поставимо його варитися хвилин на 15.
  2. В цей час зробимо зажарку на маслі з нарізаного дрібними кубиками цибулі і перетертої на тертці моркви.
  3. Після цього ми будемо замішувати необхідну для наших рисових тефтелек масу. У курячий фарш вбиваємо яйця, викладаємо відварений і промитий рис, а також овочеву зажарку. Солимо і перчимо до смаку, і вимішуємо гарненько основу для нашого обіду.
  4. Тепер же нам необхідно приготувати соус, в якому і будуть гаситися наші кульки. У глибоку сковороду заливаємо томатний сік, солимо, умащали його перцевими горошками і лавром, а якщо є бажання, то і улюбленими спеціями, а вже в цю червону підливу викладаємо сформовані з фаршу колобки.
  5. Закривши кришкою ємність, виставляємо на плиті середній вогонь і залишаємо гаситися «їжачки» 30-40 хвилин.

Домашній рецепт тефтелей з курячого фаршу

Діти дуже люблять цю страву, тому при подачі слід вибирати гарнір саме по дитячим перевагою, наприклад картопляне пюре або фігурні макарошки. Однак тефтелі можуть подаватися і як самостійне блюдо з соусом.

Відходимо від стандартів

Цей рецепт тефтелей з курячого фаршу дуже приблизний, адже у себе на кухні ми є законодавцями кулінарної моди, і саме нам відкривається можливість вносити корективи в усталену рецептурное опис.

Те, як ми будемо готувати м’ясні кульки, це справа особисто кожного кухарчука. Обсмажити ми їх, відварити, згасимо або запекти в духовці, в будь-якому варіанті вийде дуже смачне блюдо, але ось що особливо важливо у всьому цьому процесі, так це варіант приготування соусу, адже саме підлива в даному блюді грає ключову роль.

Приготування тефтелей з курячого фаршу

У наведеному нами рецепті використовується томатна заправка, яка не всім може сподобатися, але ось від сметанною, вершкової і сирної підливи навряд чи хтось зможе відмовитися.

  1. У випадку зі сметаною і сиром рецепт практично ідентичний. Лук і моркву обсмажуємо, солимо, збагачуємо прянощами і вводимо сметану або розведений в окропі плавлений сир.
  2. Щодо ж вершкового соусу є один нюанс, а саме додавання борошна в якості згущувача. Після того, як буде готова овочева зажарка, ми повинні викласти в ємність борошно (1-2 ст.л.) трохи обсмажити її разом з цибулею і морквою, а вже потім тонкою цівкою вводимо в масу вершки або молоко.

Щоб надати нашим заправкам пікантності можна додати в них російську гірчицю і подрібнений кріп, і тоді приготовані в такому соусі тефтелі з курячого фаршу відрізнятимуть прекрасним смаком і полонить ароматом, який буде оцінений по достоїнству всіма членами вашої родини.