Щоб приготувати тефтелі з рисом в томатному соусі нам знадобиться:
- 500 грам фаршу,
- 100 грам рису,
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 1 яйце,
- сіль,
- мелений перець,
- соняшникова олія.
Для підливи:
- 1 столова ложка томатної пасти,
- 1 столова ложка сметани,
- 1 столова ложка борошна,
- трохи солі,
- 1 склянку окропу,
- 0,5 склянки теплої води.
Рецепт приготування тефтелей з рисом в томатному соусі.
Фарш у мене тільки домашній, зі свинини і яловичини. Ви, звичайно, можете робити тефтелі з магазинного фаршу, але краще все-таки домашній. Рис для тефтелей я беру тільки круглозерний. Попередньо його замочую на годину в холодній воді.
Після цього добре промиваю. Заливаю водою і варю до напівготовності, трохи посоливши. Промиваю рис під холодною водою і додаю в фарш. Взагалі цього можна не робити, просто дайте рису охолонути і покладіть його в фарш.
Лук перекрутити на м’ясорубці або дуже дрібно порізати.
Фарш з рисом посолити, поперчити за смаком, додати яйце, порізану цибулю. Все добре перемішати.
Потім фарш потрібно відбити, для цього підійміть його і киньте. Зробити це треба мінімум 6-7 разів. Тоді фарш стане більш щільним і тефтелі НЕ будуть розвалюватися.
Я, до речі, зовсім недавно дізналася про те, що фарш на котлети, тефтелі, фрикадельки потрібно відбивати.
З фаршу сформуємо тефтелі потрібного нам розміру.
У глибоку сковороду налити олію. Укласти тефтелі. Трохи обсмажити їх з кожного боку.
Бувай тефтелі з рисом обсмажуються, розмішати склянку окропу, столову ложку томатної пасти і сіль (беремо за смаком). Додати цей розчин в тефтелі. Накрити кришкою і готувати на повільному вогні 10 хвилин.
Розвести борошно в половині склянки теплої води, щоб не було грудочок. Додати сметану. Влити отриману суміш в тефтелі тоненькою цівкою. Злегка сковороду струсити, щоб все перемішалося. Закрити кришкою і готувати ще 25-30 хвилин на повільному вогні. Підлива повинна тихенько булькати.
Тефтелі з рисом готові.
Вони відмінно поєднуються з будь-яким гарніром.
Смачного!