Страв, основним компонентом яких є курячий фарш, – хоч греблю гати, головне, треба зуміти підібрати рецепт на свій смак.
Курячий фарш, в порівнянні з тим же свинячим фаршем, менш жирний, та й готувати його треба меншу кількість часу; ви самі в цьому переконаєтеся, коли вами буде приготовлена запіканка з курячого фаршу з картоплею. Між іншим, страви з курки за смаком нітрохи не поступаються страв з будь-яким іншим м’ясним фаршем, а в чомусь вони навіть кращі за них.
Запіканка з курячого фаршу і картоплі: рецепт з фото
Гарячі закуски з м’ясом запіканки 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Курячий фарш – 500 г + –
- Картопля – 2-3 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Часник – 1/2 головки + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
- Майонез – 2 ст.л. + –
- Суміш приправ – 1 ст.л. + –
- Рослинна олія – скільки піде (для змащування форми) + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку треба пропустити куряче м’ясо через м’ясорубку. Ви можете використовувати і готовий курячий фарш, але тоді його треба попередньо розморозити.

Картоплю почистити і натерти на дрібній тертці.

Морква теж треба очистити і натерти на дрібній тертці. Я використовую морква білого сорту, оскільки її наявність не видно буде в запіканці.

Часник очистити і теж натерти на дрібній тертці, хоча можна припустити його через прес.

Скласти всі інгредієнти в одну миску, розбити туди одне яйце, додати борошно і майонез будь-якої жирності.

Тепер черга приправ і солі. Їх можна покласти на свій смак.

Ретельно все перемішати до утворення однорідної маси.

Змастити деко для запікання соняшниковою олією.

Викласти масу для майбутньої запіканки в форму. Розподілити її рівномірно.

Поставити запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Подавати запіканку з курячого фаршу в гарячому або холодному вигляді з будь-яким соусом.

Смачного!