Вирішила я сьогодні на вечерю приготувати голубці ледачі з курячого м’яса. Зізнатися чесно з курки робила голубці вперше. Але результат порадував.
Для приготування голубців ледачих в мультиварці нам знадобиться:
- 500 грам курячого філе (або відразу готового фаршу),
- 300-400 грам капусти,
- 150 грам цибулі,
- 100 г моркви,
- 60 – 70 грам вівсяних пластівців,
- 500 грам помідор,
- 1 яйце,
- 2 столові ложки сметани,
- 1,5-2 склянки води,
- сіль,
- перець,
- рослинна олія.
Рецепт приготування голубців ледачих в мультиварці.
Для фаршу перекрутити куряче філе на м’ясорубці. Лук, капусту і моркву очистимо, вимиємо і перекрутити на м’ясорубці слідом за куркою. Кількість капусти при бажанні можна зменшити або трохи збільшити.
Додамо в фарш яйце, вівсяні пластівці, посолити, поперчити за смаком. Гарненько перемішати.
Основа для ледачих голубців готова, тепер займемося соусом.
Вимиємо помідори, знімемо з них шкірку і дрібно поріжемо.
Наллємо в каструльку мультиварки (при її відсутності в сковороду або сотейник) трохи рослинного масла, викладемо помідори. Включимо режим “Випічка” і згасимо помідори, поки вони не перетворяться в однорідну масу.
Замість помідор можна взяти томатну пасту або кетчуп. Тоді їх слід разом зі сметаною додавати в воду.
Сформуємо з зробленого нами раніше фаршу голубці бажаної форми, добре прихлопуючи з усіх боків. Укладемо їх на дно каструлі зверху на помідори. Оскільки всі голубці недоречний в один ряд, що залишилися ми складемо в чашку для варіння на пару. Це ми робимо для того, щоб голубці не перетворилися в суцільну мішанину.
Змішаємо воду, сметану і трохи солі, заллємо цією сумішшю голубці і доведемо до кипіння. Встановимо ємність для варіння на пару в каструлю мультиварки, закриємо кришку, виберемо режим “Випічка” 30 хвилин.
Після сигналу викладемо голубці з парової чашки до решти голубців в каструльку і будемо ще готувати в режимі “Гасіння” 20-30 хвилин.
При приготуванні голубців в сковороді, викладемо сформовані котлетки на дно сковороди, заллємо сумішшю з води, сметани, томатної пасти і солі, доведемо до кипіння і будемо гасити на невеликому вогні до готовності, приблизно 30-40 хвилин.
Подавати голубці гарячими зі сметаною.
До речі, такі голубці можна заготовити про запас. Сформувати, скласти їх в контейнер і заморозити в морозильній камері.
Смачного.