Коли ми готуємо страви для своєї сім’ї, то намагаємося відбирати тільки компоненти, які є максимально безпечними для здоров’я. Наші рецепти курячої грудки, фаршированої грибами, стануть відмінним доповненням до меню тих, хто намагається дотримуватися принципів здорового харчування. Саме цю частину птиці рекомендують вживати дієтологи, вважаючи її найменш жирної, але при цьому містить велику кількість корисних речовин.
Корисні властивості курячого філе
- Біле м’ясо є "рекордсменом" серед інших частин птиці за вмістом білків, але при цьому вміст жиру в ньому практично зводиться до мінімуму.
- Грудинка – джерело за кількістю макро- і мікроелементів, потрібних нашому організму для здорової життєдіяльності.
- Сміливо включайте цей продукт в меню, навіть якщо дотримуєтеся дієти: воно абсолютно некалорійно, так що ризик поправитися зведений до мінімуму.
Деякі звинувачують цю частину тушки в зайвій сухості, але ми розповімо Вам рецепти курячої грудки з грибами, які відрізняються ніжністю і соковитістю. Не дивно, що ці частування зникають з тарілок одними з перших!
Куряча грудка, фарширована грибами "Сюрприз"
Складові
- Куряче філе великого Рамер – 1 кг + –
- Морквина – 1 шт. + –
- Цибуля – 1 головка + –
- Печериці або білі гриби – 350 г + –
- Твердий сир – 300 г + –
- Вершки – 100-150 мл + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – по перевагах + –
Приготування
Ніжна, немов позолочена сонцем, курятина безумовно стане "цвяхом програми" на будь-якому торжестві, прикувавши загальну увагу. А в чому сюрприз? Читаємо нижче! 1. Охолоджені філешку відокремлюємо один від одного. У кожному шматочку робимо своєрідний "кишеню", т. Е. Розрізаємо м’ясо, але не доводячи ніж до країв – ми згодом будемо туди закладати начинку.
2. Для приготування фаршу для начинки «кишені» гриби, морква і полголовкі лука дрібно ріжемо шматочками довільної форми і засипаємо їх в сковороду з маслом. Посипаємо всю масу невеликою кількістю солі і засмажуємо протягом десяти хвилин до світло-золотистого відтінку грибочків.
3. Трохи чекаємо, поки начинка охолоне, і починаємо формувати вироби. Для цього всередину кожного конвертика поміщаємо грибну суміш. Причому кладемо її побільше, не побоюючись, що вона випаде при готуванні – чим більше, тим краще. Потім ставимо їх вертикально в форму (зрозуміло, чому необов’язково зводити краю грудинки?) І накриваємо зверху тонким шматочком сиру кожен кишеньку.
4. Заливаємо фаршировану грибами курячу грудку вершками і поміщаємо в духовку на сорок хвилин.
Здається, тепер назва цього частування не потребує поясненнях – в чому саме полягає сюрприз, зрозуміло і без цього. А для вас, в свою чергу, приємним подарунком стане та реакція, яку викличе це блюдо у домашніх і запрошених на торжество!
* Рада кухарчуком
– "Шапочкою", що прикриває «кишеньку», може служити не тільки сир – під ним може ховатися ще якась смакота. Наприклад, шматочок помідора, ананаса або копченого м’яса.
– До складу начинки також можна додати нашатковану зелень – вона тільки додасть пікантності аромату частування.
– Здійснюючи покупку філе, зверніть увагу на пачки з крупно нарізаною грудинкою. Її буде набагато простіше фарширувати, ніж аналогічні дрібні шматочки.
Куряча грудка з грибами в мультиварці "На лісовій галявині"
Складові
- Філе куряче – 0,5 кг + –
- Гриби лісові – 400 г + –
- Стебла цибулі-порею – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – половинка головки + –
- Часник – 2 зубки + –
- Бульйон курячий – 250 мл + –
- Вершки – половина склянки + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. л. + –
- Рослинна олія – 4 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – по перевагах + –
Приготування
Для створення цього апетитного страви нам знадобиться лише зробити кілька маніпуляцій з компонентами і натиснути пару кнопочок – все, що станеться після цього, за нас виконає мультиварка. Одним словом, це блюдо – відмінний спосіб швидко і смачно нагодувати близьких, подбавши при цьому про їх здоровье.1. Філейну частину курки розморожуємо і подрібнюємо невеликими брусочками (чим менше вони вийдуть, тим швидше будуть прожарюватися). У чашу мультиварки наливаємо дві ложки масла із загальної кількості, ніж треба за рецептом, і рівним шаром викладаємо шматочки курятини. На дисплеї вибираємо режим "Жарка" тривалістю в 15 хвилин.
2. Коли м’ясо вже знаходиться в процесі приготування, можна починати працювати з іншими компонентами. Спочатку подрібнюємо стрілки порею і половинку ріпчастої цибулі і через п’ять-сім хвилин вводимо їх в чашу до підготовлюваної грудинке, додаємо сіль і перчик і добре перемішуємо.
3. Гриби розрізаємо на тонкі пластини, а часникові часточки пропускаємо крізь землянку. Куряча грудка вже готова? Відмінно! Домішувати до неї інші подрібнені інгредієнти, доливаємо масло, що залишилося і готуємо, періодично помішуючи, ще п’ятнадцять хвилин (це потрібно, щоб рідина трохи випарується).
4. По закінченню часу, заливаємо нашу курячу грудку з грибами, рецепт якої ми зараз реалізуємо, бульйоном і вершками і рівномірно посипаємо борошном. Переводимо прилад в режим "Гасіння" на півгодини і завмираємо в очікуванні, вдихаючи аромат готується курочки.
Ідеальним гарніром до подібної смакоти стане картопляне пюре – його нейтральність найкращим чином відтіняє смак курятини з грибами. Зверніть увагу, що куряча грудка, рецепти з грібамікоторой ми розглядаємо, – безпрограшний варіант для будь-якої трапези!
* Рада кухарчуком
– Готову страву при подачі можна посипати кропом – якщо він і змінить аромат страви, то тільки в кращу сторону, не сумнівайтеся!
– Прихильники здорового харчування можуть замінити рослинне масло, належне за рецептом, на оливкову.
Куряча грудка з печерицями "Весела Ряба"
Складові
- Куряче філе – 600 г + –
- Печериці – 400 г + –
- Картопля – 500 г + –
- Морквина – 1 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Лук – половинка головки + –
- Часник – 2 зубки + –
- Соєвий соус – 4 ст. л. + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – скільки любите + –
Приготування
Цю страву допоможе розфарбувати яскравими фарбами навіть самий сумний день і гарантовано підніме настрій будь-кому, хто спробує хоч шматочок. Смачно і дуже "веселенько"! 1. М’ясо поділяємо на брусочки середнього размера.2. Овочі (перчик, картоплини, морква і цибуля) моєму під водою і нарізаємо так, як більше до душі – регламентованих правил тут немає!
3. Печериці нарізаємо шматочками середнього розміру – не варто надто подрібнювати грибочки, вони і так зменшаться під час смаження.
4. Окремо готуємо маринад для м’яса: змішуємо в чашці соєвий соус і подрібнений часник, вводимо перчик і сіль. У миску складаємо курятину і заливаємо її приготовленим маринадом. Тут є маленький секретик: чим довше м’ясо пробуде замаринованим, тим смачніше воно вийде.
5. Після цього збираємо всі компоненти в сковороді, додаємо масло, вливаємо склянку води або бульйону і Томім протягом години.
Куряча грудка з печерицями, рецепти якої ми розглядаємо, виходить дуже апетитним і воістину легким стравою! Його зможе дозволити собі і панночка на дієті, і людина, що має проблеми зі шлунком.
* Рада кухарчуком
При подачі можна посипати частування дрібно порізаною зеленню: кропом, петрушкою і т. Д.
У маринад корисно буде додати пів ложечки будь приправ на Ваш смак – це зробить смак страви ще яскравіше.
Курка – це нудне сухе м’ясо? О ні, наші рецепти курячої грудки з грибами є переконливим спростуванням цієї аксіоми!