Рецепт курячих фрикадельок з фаршу

frikadelki-iz-kurinogo-farsha4
М’ясні страви традиційно займають одне з перших місць в меню кожної сім’ї, тому що вони корисні і містять багато білка. Фрикадельки з курячого фаршу – це частування, яке може бути як класичним і нежирним, так і пікантним, соковитим і навіть неймовірно живильним – все залежить від рецептури. Ми пропонуємо вам кухонні поради і секрети приготування, а також різні варіанти готування цього блюда.

Скільки варити фрикадельки з курячого фаршу

Якщо ви дотримуєтеся принципів ПП, то саме варені тефтелі стануть для вас відмінним варіантом – калорійність відвареного курячого м’яса настільки незначна, що це блюдо з легкістю можна включити в дієтичне меню.

Скільки потрібно готувати фрикадельки з фаршу курки Якщо заздалегідь купити заморожений напівфабрикат, то фрикадельки не просто будуть низькокалорійним рецептом для обіду, але і найшвидшим – просто закип’ятіть воду і опустіть в каструлю напівфабрикат.

Зараз безліч марок випускає натуральні і безпечні для здоров’я фрикадельки з курочки, і навіть шведська марка Ікеа пропонує подібну продукцію своїм покупцям.

Фрикаделі опускають в киплячу воду і чекають моменту, коли вони спливуть. Після цього засікає ще 5-6 хвилинок і знімають каструлю з вогню. Варяться такі круглі котлетки з курки дуже швидко, не більше 10 хвилин.

Як зробити курячі фрикадельки на сковорідці

У сковорідці фрикадельки млоять і тушкують на невеликому вогні, щоб вони вийшли соковитими і ніжними. Якщо ж смажити блюдо на сильному вогні і без рідини, то волокна курки просто засмажити до твердості зовні і залишаться сирими всередині.

Як готувати фрикадельки їх курячого фаршу на сковороді

Найкращий спосіб прожарювання – це спершу зарум’янити фрикадельки до появи невеликої темної кірочки, обережно перевертаючи їх в сковороді, а потім залити тюфтельки молоком, вершками, бульйоном або навіть звичайної кип’яченою водою, накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 15-20 на невеликому вогні.

При бажанні можна смажити курячі фрикадельки і в спеціальному соусі, щоб зробити блюдо смачніше і ароматні. Наприклад, ви можете приготувати бешамель, згасити тефтелі в томатному соусі або зробити цибульний-сметанним заправку – в будь-якому випадку, з підливою фрикадельки виходять набагато смачніше.

Як готувати фрикадельки з курячого фаршу в духовці

Приготувати ситний і в той же час не важкий для шлунка вечерю можна і в духовій шафі – фрикадельки з курки відмінно запікаються, і м’ясо виходить ніжним і м’яким. Ось тільки піч їх варто під заправкою, інакше фрикадели можуть підсохнути.

На дно вогнетривкої форми необхідно укласти сирі або злегка обсмажені на сковороді фрикадельки, а потім залити ємність соусом, щоб він покрив тефтелечкі приблизно до половини.

Тоді в процесі випікання м’ясо вбере частину підливи і вийде ніжніше. Також можна зробити фрикадели з курячого м’яса під сиром і травами – виходить неймовірно смачно. Випікаються вони не більше півгодини, а попередньо підрум’янені і невеликі фрикадельки і зовсім повністю приготуються за 20-25 хвилин.

Фрикадельки з курки, рецепт з томатним соусом

Складові

  • Куряче м’ясо – 350-400 г;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець – за смаком;
  • Томатна паста – 40 г;
  • Вода очищена – 100 мл.

Як робляться курячі фрикадели з томатною підливою

Спершу необхідно зробити фарш на наші тюфтельки.

  • Для цього очищаємо філе від плівок і ріжемо невеликими шматочками.
  • Опускаємо м’ясо в м’ясорубку і подрібнюємо до отримання однорідної фаршу. Однак пам’ятайте, що занадто дрібний помел може позбавити курку частини соку, і тоді фрикадели вийдуть сухими і жорсткими. Найкраще молоти курочку на середньому режимі, щоб фарш виходив не розмеленим в пюре.
  • Відбиваємо курячий фарш про стільницю, щоб мяско вийшло більш м’яким і соковитим. Потім прибираємо його в глибоку миску.
  • Головку ріпчастої цибулі кришимо дрібними кубиками ножем або ж пропускаємо через м’ясорубку, якщо ви не любите шматочки цибулі в фарші. Додаємо цибулю в миску до курки і гарненько переминається.

Рецепт фрикадельок з м'яса курки в томатному соусі

  • Вбиваємо одне куряче яйце середнього розміру, солимо і перчимо фарш. Знову ретельно вимішуємо його. Скачує руками невеликі круглі котлетки.
  • Готуємо сотейник або казанок – у чому вам буде зручніше гасити м’ясо. Спершу наливаємо на дно трохи рослинного масла без запаху, розпалює його, зменшуємо вогонь і опускаємо фрикадельки на попередню обжарку.
  • Коли на тефтелі з’явиться скоринка, розмішуємо в окремому посуді томатну пасту з водою і заливаємо рідиною м’ясо. Накриваємо сотейник кришкою і на слабкому вогні тушкуємо фрикадели 15-30 хвилин, в залежності від їх розміру.

При бажанні в соус можна додати трохи борошна, вершків або свіжу дрібно нарізану зелень петрушки.

Курячі фрикадельки по-тайськи, покроковий рецепт

Робимо тайські фрикадельки з фаршу курочки

Складові

  • Куряче філе для фаршу – 400 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л. + –
  • Червоний гіркий перець – щіпка + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Соєвий соус – 50 мл + –
  • Оливкова олія – ​​для смаження + –
  • Мед – 2 ч.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як приготувати тайські фрикадельки в пряному соусі будинку

  1. Починаємо робити смачні і незвичайні фрикадельки з фаршу – якщо він готовий, то відбиваємо його об стіл, щоб зробити м’якше, якщо у вас м’ясо курки, то пропускаємо його через м’ясорубку.
  2. Додаємо в миску до фаршу куряче яйце, червону солодку паприку і гіркий гострий перець. Вимішуємо масу руками. Робимо круглі невеликі тюфтельки.
  3. Тепер займемося нашим соусом і гарніром – це одночасно два в одному: промиваємо під краном морква і болгарський перець, очищаємо овочі і ріжемо їх. Болгарський перець кришимо або середніми кубиками, або довгими смужками, морква найкраще нашаткувати тоненькою стружкою, але якщо зручного пристосування для цього немає, то просто натріть її на крупній тертці.
  4. У миску до нарізаним овочам також відправляємо часник, для цього дрібно рубаємо його ножем. Перчимо до смаку свіжу нарізку і трохи перемішуємо її.
  5. Наливаємо в сковороду оливкова олія, розігріваємо її і на сильному вогні швидко обсмажує фрикадели з курячого м’яса з усіх боків. Після цього виймаємо м’ясо, зменшуємо вогонь і відправляємо в той же масло овочі.
  6. Прожарюємо їх близько 5 хвилинок, після чого також видаляємо їх з сковороди. Знову викладаємо в неї підрум’янені фрикадели і заправляємо блюдо соусом з меду і соєвого соусу. Накриваємо сковороду кришкою і Томім близько 10-12 хвилин.
  7. В кінці відправляємо до м’яса наші підсмажені овочі і готуємо страву ще близько 10 хвилин, але вже без кришки.

Подавати такі фрикадельки з курячого фаршу можна як самостійну страву, а можна як гарнір запропонувати відварну червону квасолю або солодку кукурудзу.