Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Суп із куркою та локшиною одна з найпопулярніших страв, у яку неможливо не закохатися. Це традиційний рецепт на курячому бульйоні з картоплею та пасерованими овочами. З додаванням домашньої локшини або вермішелі «павутинка». Курячий суп вживають як у холодну зиму, так і в спекотні літні дні.

Інгредієнти

  • Курка – 500 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Локшина – 50 г
  • Масло вершкове – 10 г
  • Вода – 2,5 літра
  • Перець чорний – 0,5 ч. Л
  • Сіль – 2 ч. Ложки

Рецепт супу на курячому бульйоні

Курячий суп із локшиною та картоплею

Заливаємо курку 1 літром води доводимо до кипіння. Після закипання варимо 2 хвилини і зливаємо воду в раковину.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Промиваємо курку і заливаємо 2,5 літрами води. Додаємо цибулину з морквою для аромату. Після закипання варимо 30 хвилин на помірному вогні під кришкою.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Пасеруємо моркву у вершковому маслі на сковороді до м’якості.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Через 30 хвилин виймаємо курку з овочами. Даємо м’ясу охолонути і подрібнюємо на потрібні шматочки.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Завантажуємо в суп пасеровану моркву з картоплею. Додаємо сіль, перець, варимо 15 хвилин до напівготовності картоплі.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Через 15 хв. Додаємо куряче м’ясо та локшину. Варимо заключні 5-7 хвилин.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Посипаємо зеленню і подаємо на стіл.

Локшина домашня для курячого супу

Курячий суп із локшиною та картоплею

Жодні магазинні варіанти не зможуть зрівнятися за смаком зі справжньою домашньою пастою.

Інгредієнти

  • Борошно – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. Ложки

Приготування покроково з фото

Курячий суп із локшиною та картоплею

Ставимо заздалегідь варитися курку для курячого бульйону.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Для локшини я візьму борошно з твердих сортів пшениці. Можна робити і з м’якої, різниця лише в тому, що перший варіант буде більш пружний і менше розварюватиметься.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Насипаємо 200 г борошна на стіл, робимо колодязь, вбиваємо яйця.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Додаємо сіль розмішуємо яйця виделкою.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Акуратно вилочкою підсипаємо борошно з країв колодязя в центр і розмішуємо.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Коли тісто досить загусне починаємо вимішувати руками.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Поступово підсипаючи решту борошна замішуємо круте тісто.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Помилка новачків те що вони намагаються замісити все борошно відразу. Його дуже важко буде вимішати краще підсипати поступово.

Ось таке круте тісто має вийти абсолютно не липнуче до рук.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Загортаємо в плівку і залишаємо на 1,5 години відлежатися.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Після від лежання вона стає м’якою, еластичною, і її легко буде розкачати.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в коло, потім намотуємо ось таким способом і продовжуємо катати. Але для цього потрібна довга качалка, у вас, напевно, такої немає, тоді поріжте тісто для зручності на 4 частини.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Товщину локшини робіть на ваш розсуд. Перед нарізанням даємо йому злегка підсохнути. Залишаємо на 20-30 хвилин.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Складаємо куряче тісто і нарізаємо на смужки, ширина і довжина теж на ваш розсуд.

Можна весь пласт згорнути в рулон і нарізати, тоді вона вийде дуже довга як спагеті.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Нарізану локшину струшуємо, підкидаючи догори, щоб розкрилися всі смужки й обсипалося борошно.

Курячий суп із локшиною та картоплею

У свіжому вигляді вона може зберігатися 2-3 дні. Для тривалого зберігання її потрібно повністю висушити.

Курячий суп із локшиною та картоплею

У киплячий курячий бульйон засипаємо домашню локшину. Варимо суп буквально 3-5 хвилин після закипання.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Розливаємо по тарілках подаємо на стіл.

Пісний суп із локшиною та овочами

Курячий суп із локшиною та картоплею

Інгредієнти

  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Вода – 2 літри
  • Картопля – 3 шт.
  • Локшина – 50 г
  • Сметана або вершки – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 2 чайні л
  • Зелень

Покроковий рецепт приготування

Курячий суп із локшиною та картоплею

Наливаємо в каструлю трохи рослинної олії та відправляємо терту моркву і подрібнену цибулю. Пасеруємо 1-2 хвилини на великому вогні.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Додаємо болгарський перець і цибулю-порей. Обсмажуємо ще 1-2 хв.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Додаємо картоплю, заливаємо 2-ма літрами гарячої води, після закипання варимо суп 15 хвилин.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Закладаємо локшину, варимо до готовності, потім додаємо петрушку.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп із локшиною та картоплею

Змішуємо до однорідності сметану з яйцями. Вливаємо тонкою цівкою в каструлю.

Курячий суп із локшиною та картоплею

Курячий суп вийшов густим, ароматним і смачним.