Суп із куркою та локшиною одна з найпопулярніших страв, у яку неможливо не закохатися. Це традиційний рецепт на курячому бульйоні з картоплею та пасерованими овочами. З додаванням домашньої локшини або вермішелі «павутинка». Курячий суп вживають як у холодну зиму, так і в спекотні літні дні.
Інгредієнти
- Курка – 500 г
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Локшина – 50 г
- Масло вершкове – 10 г
- Вода – 2,5 літра
- Перець чорний – 0,5 ч. Л
- Сіль – 2 ч. Ложки
Рецепт супу на курячому бульйоні
Заливаємо курку 1 літром води доводимо до кипіння. Після закипання варимо 2 хвилини і зливаємо воду в раковину.
Промиваємо курку і заливаємо 2,5 літрами води. Додаємо цибулину з морквою для аромату. Після закипання варимо 30 хвилин на помірному вогні під кришкою.
Пасеруємо моркву у вершковому маслі на сковороді до м’якості.
Через 30 хвилин виймаємо курку з овочами. Даємо м’ясу охолонути і подрібнюємо на потрібні шматочки.
Завантажуємо в суп пасеровану моркву з картоплею. Додаємо сіль, перець, варимо 15 хвилин до напівготовності картоплі.
Через 15 хв. Додаємо куряче м’ясо та локшину. Варимо заключні 5-7 хвилин.
Посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Локшина домашня для курячого супу
Жодні магазинні варіанти не зможуть зрівнятися за смаком зі справжньою домашньою пастою.
Інгредієнти
- Борошно – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч. Ложки
Приготування покроково з фото
Ставимо заздалегідь варитися курку для курячого бульйону.
Для локшини я візьму борошно з твердих сортів пшениці. Можна робити і з м’якої, різниця лише в тому, що перший варіант буде більш пружний і менше розварюватиметься.
Насипаємо 200 г борошна на стіл, робимо колодязь, вбиваємо яйця.
Додаємо сіль розмішуємо яйця виделкою.
Акуратно вилочкою підсипаємо борошно з країв колодязя в центр і розмішуємо.
Коли тісто досить загусне починаємо вимішувати руками.
Поступово підсипаючи решту борошна замішуємо круте тісто.
Помилка новачків те що вони намагаються замісити все борошно відразу. Його дуже важко буде вимішати краще підсипати поступово.
Ось таке круте тісто має вийти абсолютно не липнуче до рук.
Загортаємо в плівку і залишаємо на 1,5 години відлежатися.
Після від лежання вона стає м’якою, еластичною, і її легко буде розкачати.
Присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в коло, потім намотуємо ось таким способом і продовжуємо катати. Але для цього потрібна довга качалка, у вас, напевно, такої немає, тоді поріжте тісто для зручності на 4 частини.
Товщину локшини робіть на ваш розсуд. Перед нарізанням даємо йому злегка підсохнути. Залишаємо на 20-30 хвилин.
Складаємо куряче тісто і нарізаємо на смужки, ширина і довжина теж на ваш розсуд.
Можна весь пласт згорнути в рулон і нарізати, тоді вона вийде дуже довга як спагеті.
Нарізану локшину струшуємо, підкидаючи догори, щоб розкрилися всі смужки й обсипалося борошно.
У свіжому вигляді вона може зберігатися 2-3 дні. Для тривалого зберігання її потрібно повністю висушити.
У киплячий курячий бульйон засипаємо домашню локшину. Варимо суп буквально 3-5 хвилин після закипання.
Розливаємо по тарілках подаємо на стіл.
Пісний суп із локшиною та овочами
Інгредієнти
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Вода – 2 літри
- Картопля – 3 шт.
- Локшина – 50 г
- Сметана або вершки – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 2 чайні л
- Зелень
Покроковий рецепт приготування
Наливаємо в каструлю трохи рослинної олії та відправляємо терту моркву і подрібнену цибулю. Пасеруємо 1-2 хвилини на великому вогні.
Додаємо болгарський перець і цибулю-порей. Обсмажуємо ще 1-2 хв.
Додаємо картоплю, заливаємо 2-ма літрами гарячої води, після закипання варимо суп 15 хвилин.
Закладаємо локшину, варимо до готовності, потім додаємо петрушку.
Змішуємо до однорідності сметану з яйцями. Вливаємо тонкою цівкою в каструлю.
Курячий суп вийшов густим, ароматним і смачним.