Рецепт гречки на бульйоні з курки

grechka-na-kurinom-bulone2
Крупи – це досить універсальні продукти, які виступають відмінним гарніром до м’ясних і овочевих страв, салатів і домашнім соління. Але якщо ви сидите на дієті, і великий шматок м’яса на вечерю для вас неприпустимий, можна поекспериментувати з основною стравою, і тут на допомогу прийде гречка на курячому бульйоні. Готується вона простіше нікуди – впорається навіть дитина і сама невміла господиня, а дві варіації рецепта дозволять вам зробити блюдо і в каструлі, і в мультиварці!

Гречка на курячому бульйоні і зайві кілограми

Таке блюдо не додасть ні грама ваги. Подумайте самі: м’ясо ви є не будете, але ж основні калорії містяться якраз в ньому.

А тепер уявіть, який смачною здасться вам така каша, особливо, якщо ви сидите на гречаній дієті і вже кілька днів поспіль не бачите в своїй тарілці нічого, крім порожньої гречки!

Якщо вам пощастило з фігурою і піклуватися про неї особливо не треба, такий варіант гарніру можна поєднувати з абсолютно будь-якими іншими продуктами: м’ясом, рибою, тушкованими овочами, корейської морквою, солоними або маринованими грибами, соліннями, аджикою!

Гречка на домашньому курячому бульйоні, класичний рецепт

Вчити вас готувати курячий бульйон, думаю, не потрібно, адже вже що-що, а зварити курочку може кожен. До того ж, спробувати даний варіант гречаної каші можна, якщо у вас просто залишився курячий бульйон після приготування іншої страви.

Складові

  • Гречана крупа – 1,5 склянки;
  • Курячий бульйон – 1 л;
  • Сіль за смаком.

Як зробити гречану кашу на бульйоні правильно

  • Крупу добре промиваємо під проточною водою.
  • Беремо каструлю, висипаємо в неї промиту гречку, заливаємо курячим бульйоном, включаємо середній вогонь.
  • Коли бульйон закипить, зменшуємо полум’я до мінімального, додаємо сіль, накриваємо каструльку кришкою і варимо крупу до готовності.

Домашній рецепт класичної гречки на курячому бульйоні

  • На це має піти близько півгодини. У будь-якому випадку, ми побачимо, що страва готова, коли весь бульйон крупа вбере в себе.
  • Коли кашка звариться, даємо їй постояти чверть години на виключеною плиті, після чого подаємо до столу.

Гречка на курячому бульйоні, рецепт для мультиварки

Готуємо в мультиварці будинку гречку на бульйоні з курки

Складові

  • Курячі гомілки – 0,5 кг + –
  • Гречана крупа – 1 склянка + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Масло вершкове – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати гречку на курці в мультиварці

  1. Спочатку займемося бульйончиком. Для цього ми миємо курячі гомілки, складаємо їх в чашу мультиварки.
  2. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо, але не ріжемо, і відправляємо до курочку. Вони просто віддадуть свій чудовий овочевий аромат при варінні.
  3. Тепер наливаємо в чашу мультиварки воду так, щоб вона покрила курку з овочами, додаємо трохи солі, закриваємо кришку, ставимо режим «Варка» на півгодини.
  4. Коли бульйон звариться, ми витягуємо курочку і відкладаємо її в сторону, даємо їй злегка охолонути. А сам бульйон проціджуємо в окрему каструльку. Зварені овочі нарізаємо кубиками.
  5. У чашу мультиварки наливаємо соняшникову олію (чашу після зливання бульйону можна не мити), розігріваємо його на режимі «Жарка» і обсмажуємо морковочку з цибулею до тих пір, поки вони не придбають приємний золотистий колір.
  6. Коли овочі «позолотити», кладемо до них в чашу промиту гречану крупу, заливаємо назад проціджений бульйон, закриваємо кришку. Готуємо кашку на режимі «Варка» 20-30 хвилин. Двадцяти хвилинок буде досить для того, щоб гречка вийшла розсипчастою, а півгодини – для тих, хто віддає перевагу більш розварену, томління крупу.
  7. Коли гречка буде готова, відкриваємо кришку мультиварки, кладемо туди вершкове масло, додаємо нарізане кубиками куряче м’ясо (ми отримуємо його, знімаючи шкіру з відварених голяшек і відокремлюючи мяско від костей).
  8. Перемішуємо, подаємо на стіл прямо з пилу-з жару.

Гречка на курячому бульйоні з овочами і м’ясними шматочками в мультиварці виходить майже такий же, як і в справжній російській печі. Спробуйте обов’язково!