Як це чудово, коли літня, соковита, овочева грядка знаходиться у нас на столі! Велика кількість найсвіжішої зелені, овочів, фруктів дає буйну фантазію для різноманітності і барвистості нашого меню. Курячий суп з помідорами – яскраве тому свідчення, адже додавши в нього ще й перець із зеленню, ми отримуємо повноцінний вітамінний комплекс! Це рідке блюдо завжди доступно – не тільки в літні місяці, але і в зимовий період, коли всі овочеві інгредієнти можна легко купити в супермаркеті
Помідор перекладається як "яблуко любові" з французького словосполучення «LapommedeI" amour ». Речовина в томаті, схоже своєю дією з серотоніном, дає нам можливість підвищити "гормон щастя". Зміст вітамінів, каротину, інозиту, біотину, фолієвої і пантотенової кислоти, безліч мінеральних солей – все це дуже сприятливо позначається на здоров’я і красу.
І наш вітамінний курячий суп з помідорами можна приготувати в різних варіаціях. Можна щось додати або прибрати з цього рецепта. А ось деякі поради допоможуть молодим, початківцям господаркам поекспериментувати на свій смак. Нові, цікаві рецепти допоможуть урізноманітнити ваше меню.
Поради кухарчуком
- Курку краще брати домашню, середнього розміру. Молоду курку варимо не менше 1 години, старішу – більше 1,5 години. Бульйон проціджувати можна за бажанням.
- Щоб отримати бульйон не тільки для основи супу, але і для смаку, м’ясо кладемо в холодну воду. Для більш насиченого аромату і смаку – в гарячу! Варимо бульйон на повільному вогні.
- Можна приготувати і без картоплі, додавши більше кількості вермішелі або перцю.
- Блюдо вийде дуже смачним, якщо приготувати з домашньою локшиною. Якщо цей процес здасться вам довгим, можна легко і швидко замісити галушки.
- Не варто захоплюватися міцними спеціями, щоб не перебити смак бульйону. Зелень кропу, петрушки, цибулі вітається у великій кількості.
Класичний рецепт супу з помідорами на курячому бульйоні
Складові
- Курка – 1 кг + –
- Картопля – 3 шт. середнього розміру + –
- Помідори свіжі – 2 шт. великі + –
- Морква – 1 шт. + –
- Болгарський перець солодкий жовтий – 1 шт. + –
- Зелень (кріп, петрушка, цибуля) – по перевагах + –
- Масло вершкове – 1 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Вермішель тонка – 1 стакан + –
- Спеції – улюблені + –
Приготування
1. Курку добре промити, розрізати на невеликі шматочки. У 4-літровій каструлі м’ясо залити 3 літрами холодної води. Ставимо на сильний вогонь. Не забуваємо знімати шумівкою піну. Як тільки бульйон закипить, солимо і вогонь перемикаємо на повільний.
2. Картоплю миємо і очищаємо від шкірки. Розрізаємо на невеликі квадратики. Після 30 хвилин кипіння бульйону, в каструлю кидаємо картоплю. Переводимо на сильний вогонь, закипає, знову повільний.
3. Готуємо цибулю, моркву, перець. Дрібно все нарізаємо, перець трохи побільше. Масло можна брати і рослинне. Розігріваємо на середньому вогні сковорідку з олією. Спочатку страхуємо лук, слідом морква, трохи пізніше перець. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, розрізаємо на квадратики і пасеруємо разом з овочами 2 хвилини.
4. Вміст сковорідки відправляємо в каструлю, додаємо лавровий лист, запашний перець, кипить хвилин 5. Всипаємо вермішель типу "павутинки", перемішуємо.
5. Помиту і порізану зелень додаємо в кінці варіння. Через 1-2 хвилину суп готовий.
Перше блюдо подається завжди гарячим, це дуже корисно для шлунка. Легкий аромат бульйону на кухні вже викликає апетит. У кожну тарілочку курячого супу з помідорами кладемо ложку густої сметани, яка додасть неповторний смак і зовнішній вигляд цієї страви.
Для повноцінного обіду на друге можна приготувати печеню: м’ясо з овочами в горщику. А на десерт – свіжа полуниця з вершками. Красиво сервірований стіл, смачна їжа, дружна сім’я – і кожна господиня може по праву пишається собою! Будьте здорові і щасливі!