Рецепт харчо на бульйоні з курки

xarcho-na-kurinom-bulone-recept-sogrevayushhego-supa3
Цей пряний м’ясний суп з рисом і томатами отримав широку популярність далеко за межами своєї батьківщини – сонячної Грузії. Існує величезна кількість різновидів супу з яловичиною, свининою, бараниною і навіть тушонкою, але сьогодні ми будемо готувати харчо на курячому бульйоні. Цей варіант неодмінно порадує тих, хто обожнює курочку, та й такий супчик можна їсти навіть тим, хто худне, так як птах – саме некалорійне м’ясо.

Історія супу харчо

Грузія – країна, кухня якої просто вражає уяву різноманітними ситними м’ясними і гострими стравами.

За традицією, справжній харчо готується з яловичини, але сучасні господині легко адаптували рецепт до власних вподобань, тому сьогодні нікого не здивуєш харчо з куркою.

Як з'явився курячий суп харчо на бульйоні

До сих пір ходять суперечки, яким же насправді є смак супу: гострим або все-таки пряним? Справжній харчо пряний, а не гострий.

Головна «родзинка» справжнього грузинського блюда – це спеціальний соус ткемалі з кислих слив або аличі, а також додавання хмелі-сунелі і інших національних спецій.

Саме завдяки даним інгредієнтів суп набуває чудовий кислувато-пряний аромат, який відрізняє його від інших других страв.

Чому ми вирішили зробити харчо з курки? Та просто тому, що хоча б одна куряча грудка завжди є в морозилці у кожної господині. У нашому рецепті ми використовуємо томатну пасту, але її цілком можна замінити свіжими помідорами, очищеними від шкірки!

Рецепт харчо на курячому бульйоні

Як зварити супчик харчо на бульйоні з курочки

Складові

  • Куряча грудка – 1 шт. + –
  • Рис – 0,5 склянки + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Соус помідорний або паста – 3 ст.л. + –
  • Ткемалі – 5 ст.л. + –
  • Хмелі-сунелі – за смаком + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Петрушка – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як покрокового готувати харчо на курячому бульйоні

  1. Беремо каструлю, наливаємо в неї три літри води, кладемо туди курячу грудку, трохи солимо, ставимо на вогонь.
  2. Коли вода закипить, знімаємо з неї некрасиву сіру пінку, зменшуємо вогонь до середнього.
  3. Через п’ятнадцять хвилин кладемо в суп промитий рис, а також подрібнену цибулю. Чим дрібніше буде нарізаний цибулю – тим краще.
  4. Коли пройде ще двадцять хвилин, додаємо в суп томатну пасту, соус ткемалі, хмелі-сунелі, лавровий лист і видавлюємо в каструлю часник.
  5. Через п’ять хвилин пробуємо бульончик на смак. Якщо вам не вистачає гостроти – додаємо трохи меленого чорного перцю, якщо солі – трохи присолити.
  6. Варимо суп ще пару-трійку хвилин, а потім всипаємо в нього подрібнену свіжу петрушку.

Все, ароматний харчо на курячому бульйоні можна подавати на стіл. Вся сім’я буде в захваті!