Котлети стали візитною карткою російської або радянської кухні. Так уже склалося, що в наших будинках це блюдо готують дуже часто. Щоб ваші котлети стали гідною прикрасою сімейного столу, дотримуйтесь наших порад. Класика жанру.
необхідно:
- Фарш – 500 г (досить жирна свинина + яловичина 50/50 або пісна свинина, дуже добре, якщо м’ясо для фаршу не заморожує)
- Хліб білий – 125 г (потрібно брати вчорашній або підсушений, тоді він не сліпнется великими шматками, а рівномірно розподілиться в фарші)
- Яйце – 1шт
- Часник – 2-3 зубчики
- Лук – 1-2 шт
- Сіль -1 ч.л, перець за смаком
- Борошно або сухарі для панірування
- Масло для смаження
приготування:
М’ясо, часник, цибулю прокрутити на м’ясорубці. Якщо ви берете готовий фарш, то потріть цибулю на крупній тертці – він буде набагато ніжніше, ніж нарізаний шматочками.
Хліб замочити у воді або молоці, віджати, але без фанатизму і додати в м’ясо.
Покласти яйце, сіль і спеції.
Вимішати все разом до однорідності.
А тепер кулінарний пірует – спритним рухом руки шлёпнем наш фарш в миску або на стіл. Повторимо декілька разів – виб’ємо наш фарш. Від цього він стане більш пишним, а всі компоненти згуртуються воєдино.
Обробимо наш фарш на котлетки. Форма може бути будь-яка за вашим бажанням.
Паніровці можна зробити сухарями, борошном або спеціальної панірувальних сумішшю. А можна і без панірування, але для цього бажано мати сковороду з антипригарним покриттям, щоб напевно уникнути прилипання і отримати апетитний вигляд.
Обсмажити з двох сторін до рум’яної. Спочатку слід смажити їх на сильному вогні до скоринки, а після довести до готовності на маленькому вогні або в духовці.
Скільки часу займе жарка, залежить від розміру і форми котлет – плоскі і дрібненькі будуть готові швидше, ніж товсті і великі.
Смачного!