Котлети класичні

Котлети класичні

Котлети стали візитною карткою російської або радянської кухні. Так уже склалося, що в наших будинках це блюдо готують дуже часто. Щоб ваші котлети стали гідною прикрасою сімейного столу, дотримуйтесь наших порад. Класика жанру.

необхідно:

  • Фарш – 500 г (досить жирна свинина + яловичина 50/50 або пісна свинина, дуже добре, якщо м’ясо для фаршу не заморожує)
  • Хліб білий – 125 г (потрібно брати вчорашній або підсушений, тоді він не сліпнется великими шматками, а рівномірно розподілиться в фарші)
  • Яйце – 1шт
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Лук – 1-2 шт
  • Сіль -1 ч.л, перець за смаком
  • Борошно або сухарі для панірування
  • Масло для смаження

приготування:

М’ясо, часник, цибулю прокрутити на м’ясорубці. Якщо ви берете готовий фарш, то потріть цибулю на крупній тертці – він буде набагато ніжніше, ніж нарізаний шматочками.

Хліб замочити у воді або молоці, віджати, але без фанатизму і додати в м’ясо.

Покласти яйце, сіль і спеції.

Котлети класичні

Вимішати все разом до однорідності.

Котлети класичні

А тепер кулінарний пірует – спритним рухом руки шлёпнем наш фарш в миску або на стіл. Повторимо декілька разів – виб’ємо наш фарш. Від цього він стане більш пишним, а всі компоненти згуртуються воєдино.

Обробимо наш фарш на котлетки. Форма може бути будь-яка за вашим бажанням.

Котлети класичні

Паніровці можна зробити сухарями, борошном або спеціальної панірувальних сумішшю. А можна і без панірування, але для цього бажано мати сковороду з антипригарним покриттям, щоб напевно уникнути прилипання і отримати апетитний вигляд.

Котлети класичні

Котлети класичні

Обсмажити з двох сторін до рум’яної. Спочатку слід смажити їх на сильному вогні до скоринки, а після довести до готовності на маленькому вогні або в духовці.

Котлети класичні

Котлети класичні

Скільки часу займе жарка, залежить від розміру і форми котлет – плоскі і дрібненькі будуть готові швидше, ніж товсті і великі.

Смачного!

Котлети класичні