Котлети з курячих шлунків і кабачка

Котлетки є відмінним м’ясним доповненням до будь-якого гарніру, варіантів їх приготування на сьогоднішній день існує дуже багато.

Але я вам пропоную випробувати не зовсім звичайний рецепт цієї страви, а саме – котлети з курячих шлунків і кабачка. Смак цих котлет майже не відрізняється від смаку звичайних курячих, але з субпродукту вони виходять набагато корисніше.

А якщо ще додати в такий фарш для котлет подрібнений кабачок, то вийде дієтичне і дуже корисне блюдо. Але про все по-порядку …

Як посмажити котлети з курячих шлунків: рецепт з фото

Гарячі закуски з м’ясом Страви з кабачків Курка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Котлети з курячих шлунків і кабачка
Котлети з курячих шлунків і кабачка

Складові

  • Курячі шлунки – 500 г + –
  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Білий хліб – 2 скибочки + –
  • Молоко – 1/4 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед треба замочити м’якуш білого хліба в молоці. Для цього гріємо трохи молока і кришимо туди хліб.


  • Розминаємо м’якуш виделкою і залишаємо в молоці на 10 хвилин.


  • Курячі шлунки треба попередньо розморозити, потім добре їх промиваємо і дрібно нарізаємо.


  • Кабачок промиваємо і очищаємо від шкірки.


  • Очищений кабачок натираємо на самій дрібній тертці.


  • Тертий кабачок поміщаємо на друшляк і на 15 хвилин залишаємо його, щоб стік сік. З кабачка за цей час виділиться дуже багато соку, його ми просто зливаємо, так як для наших котлет він не потрібен.


  • Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.


  • У глибокій мисці змішуємо дрібно нарізані курячі шлунки і цибулю.


  • Розмолоти фарш з допомогою блендера.


  • У фарш додаємо кабачок, м’якуш хліба, сіль, перець і розбиваємо одне яйце.


  • Розмішуємо фарш до однорідної маси за допомогою рук.


  • Далі треба обсмажити котлети. Це можна зробити двома способами: або на сковорідці, або в духовці. Якщо вирішите смажити на сковорідці, то врахуйте, що котлети будуть трохи жірновато. Я вибрала (і вам рекомендую) другий варіант. Деко змастити соняшниковою олією, з фаршу сформувати кругленькі котлетки і помістити їх на деко.


  • Запікати котлети з курячих шлунків і кабачка потрібно в розігрітій духовці при температурі 200 градусів не більше 20-25 хвилин.
    Котлетки, приготовлені з даного рецептом, виходять дуже соковитими і надзвичайно смачними.

    Смачного!