Котлетки є відмінним м’ясним доповненням до будь-якого гарніру, варіантів їх приготування на сьогоднішній день існує дуже багато.
Але я вам пропоную випробувати не зовсім звичайний рецепт цієї страви, а саме – котлети з курячих шлунків і кабачка. Смак цих котлет майже не відрізняється від смаку звичайних курячих, але з субпродукту вони виходять набагато корисніше.
А якщо ще додати в такий фарш для котлет подрібнений кабачок, то вийде дієтичне і дуже корисне блюдо. Але про все по-порядку …
Як посмажити котлети з курячих шлунків: рецепт з фото
Гарячі закуски з м’ясом Страви з кабачків Курка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Курячі шлунки – 500 г + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Білий хліб – 2 скибочки + –
- Молоко – 1/4 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Насамперед треба замочити м’якуш білого хліба в молоці. Для цього гріємо трохи молока і кришимо туди хліб.

Розминаємо м’якуш виделкою і залишаємо в молоці на 10 хвилин.

Курячі шлунки треба попередньо розморозити, потім добре їх промиваємо і дрібно нарізаємо.

Кабачок промиваємо і очищаємо від шкірки.

Очищений кабачок натираємо на самій дрібній тертці.

Тертий кабачок поміщаємо на друшляк і на 15 хвилин залишаємо його, щоб стік сік. З кабачка за цей час виділиться дуже багато соку, його ми просто зливаємо, так як для наших котлет він не потрібен.

Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.

У глибокій мисці змішуємо дрібно нарізані курячі шлунки і цибулю.

Розмолоти фарш з допомогою блендера.

У фарш додаємо кабачок, м’якуш хліба, сіль, перець і розбиваємо одне яйце.

Розмішуємо фарш до однорідної маси за допомогою рук.

Далі треба обсмажити котлети. Це можна зробити двома способами: або на сковорідці, або в духовці. Якщо вирішите смажити на сковорідці, то врахуйте, що котлети будуть трохи жірновато. Я вибрала (і вам рекомендую) другий варіант. Деко змастити соняшниковою олією, з фаршу сформувати кругленькі котлетки і помістити їх на деко.

Запікати котлети з курячих шлунків і кабачка потрібно в розігрітій духовці при температурі 200 градусів не більше 20-25 хвилин.
Котлетки, приготовлені з даного рецептом, виходять дуже соковитими і надзвичайно смачними.
Смачного!