Ніжні рибні котлети з куркою

Незвичайні, але дуже смачні рибні котлети з куркою подобаються і любителям рибних страв, і закоренілим «м’ясоїди». У моїй родині їх все їдять з великим задоволенням.

Отже,

Рецепт рибних котлет з курячим філе

Складові:

  • 360 г філе риби (я використовую пангасіус, але можна брати і будь-яку іншу рибу)
  • 360 г курячого філе
  • 100 г підсушеного хліба
  • 1 стакан молока
  • 1 велика цибулина
  • 1 ч.л. з верхом солі (10 г)
  • свіжа зелень (в моєму випадку, петрушка)
  • за бажанням перець

Якщо ви готуєте з жирною рибою, то краще додавати куряче філе, якщо риба менш жирна – м’ясо курячих ніжок.

Як приготувати фарш для котлет

  • Білий підсушений хліб залийте склянкою молока і дайте йому постояти 20 хвилин.
  • Рибу і курку вимийте і наріжте шматками під м’ясорубку.
  • Цибулю очистіть і також крупно наріжте.
  • Зелень дрібно наріжте вручну.
  • Курку, рибу, цибулю і замочений хліб пропустіть через м’ясорубку. Хліб потрібно віджимати, щоб фарш не був надмірно рідким. Можете використовувати м’якоть без кірочок, але я, звичайно, пропукаться весь.
  • До фаршу додайте сіль, зелень і все добре вимісити. У процесі вимішування фарш дуже бажано «відбити», піднімаючи масу над мискою і кидаючи її назад.

Консистенція фаршу повинна бути не рідка-ні густа. Якщо вийшло густовато, додайте залишився від хліба молоко.

Готовий фарш приберіть в холодильник на годину.

З цього фаршу можна робити смажені, парові котлети або запікати їх в духовці, як вам більше подобається.

Як правило, я смажу і готую кілька парових котлеток.

Для смаження сформуйте котлети бажаної величини і форми і обваляйте їх в панірувальних сухарях.

На розігріту сковороду налийте олію і викладіть котлети. Обсмажуйте до румян6ой скоринки на середньому вогні з відкритою кришкою.

Переверніть, зменшіть нагрів, закрийте кришку і смажте до утворення скоринки з іншого боку.

Відео – Як приготувати рибні котлети з куркою

Смачного!