Пишні котлети з печінки

Пишні котлети з печінки

Дізнайтеся, як приготувати пишні і смачні печінкові котлети. Можна використовувати як яловичу, так і курячу печінку. А приємним бонусом буде смачний сметанний соус.

необхідно:

  • Печінка (яловича або куряча) – 400 г
  • Сало (або дуже жирна свинина) – 100 г
  • Вівсяні пластівці (швидкорозварювані) – 3 ст.л.
  • Молоко – 100 г
  • Часник – 3-4 зубки
  • Сода – 0,3 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки
  • Масло для смаження

Для соусу:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана 20% – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист, перець – за смаком

 приготування:

Вівсяні пластівці залити молоком і залишити приблизно на півгодини.

Пишні котлети з печінки

Печінка і сало подрібнити. Можна зробити це в м’ясорубці або блендері.

Пишні котлети з печінки

◊ Коли я купую шматок свинини, то відрізаю жирні частини м’яса, перемелюю в фарш і невеликими порціями заморожують в морозилці. При необхідності додаю для соковитості в котлети з курячого філе або печінки. Можливо, вам стане в нагоді цей невеликий кулінарний рада.

В печінкову масу додати замочені пластівці, роздавлений в пресі часник, соду, сіль і спеції.

Пишні котлети з печінки

Смажити на сковороді з двох сторін, як звичайні оладки.

Довго смажити не потрібно, так як до повної готовності вони дійдуть при гасінні. Як тільки вони придбали корочку, перевертаємо, смажимо до скоринки з іншого боку і знімаємо.

Хоча смажаться котлети як оладки, але через котлетного смаку називаються вони все-таки котлетами 🙂

Пишні котлети з печінки

Пишні котлети з печінки

Після того, як всі котлети смажене, приготуємо соус для гасіння.

Якщо на вашій сковороді в процесі смаження утворилося дуже багато зайвого, наприклад, котлети злегка пріжарівалісь, то її краще помити.

У мене зазвичай цілком пристойний вигляд, тому я відразу викладаю нарізану цибулю і злегка його обсмажую, потім додаю сметану.

Пишні котлети з печінки

Вливаю 1-1,5 склянки води. Скільки додати, залежить від ваших уподобань. Якщо хочете більше соусу – налийте побільше води, а якщо є бульйон, то можна використовувати його.

Пишні котлети з печінки

Залиште покипіти соус приблизно на 3 хвилини.

Кладемо котлети в соус.

Пишні котлети з печінки

Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15 на тихому вогні.

Пишні котлети з печінки

Ось так виглядають котлети після гасіння.

Пишні котлети з печінки

Пишні котлети з печінки

Подавати їх можна з таким же гарніром, як і звичайні котлети.

Печінкові котлети за цим рецептом виходять пишними і соковитими.

Смачного!

Пишні котлети з печінки