Рецепт котлеток з оселедця

kotlety-iz-seldi
Таке блюдо зазвичай готують незаслужено рідко, а деякі господині навіть і не підозрюють про можливості його приготування саме з цього сорту риби.

Але ж вони виходять незвичайними і дуже смачними – рибні котлети з оселедця, рецепт яких ми з задоволенням представляємо вашій увазі. Вони ніжні, пікантні, пишні і соковиті, це відмінний варіант приготування простого, але апетитного рибної страви з доступних і недорогих продуктів.

Про користь морепродуктів, і зокрема, риби, знають абсолютно все. Свіжа оселедець не є винятком з правил. У ній є вітаміни D і B12, мікроелементи селен, фосфор і кальцій, які покращують роботу серцевого м’яза, зміцнюють кісткову тканину і підвищують імунітет організму.

В оселедця міститься велика кількість білка, життєво важливого для організму. Всього в 500 грамах цієї риби є тижневе кількість білка, необхідного людині. Також в цій рибі є омега-3 жирні кислоти, залізо, йод, фтор, натрій, магній, нікотинова і пантотенова кислота.

Як правильно підібрати оселедець для рибних котлет

Найчастіше оселедець вживають в солоному вигляді, а це передбачає наявність великої кількості солі, що шкідливо для здоров’я. Ми зробимо по-іншому – спробуємо приготувати страву не з солоною, а зі свіжої оселедця!

Котлети зі свіжої оселедця

Готуємо котлетки зі свіжої оселедця

Складові

  • Оселедець свіжий – 2-3 шт;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Молоко – 3 ст.л .;
  • Хліб білий – 50-70 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Борошно – 3-4 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Як приготувати котлети зі свіжої оселедця, покроковий рецепт

  1. Оселедець обробляємо – видаляємо нутрощі, голову, хвіст, плавники, шкіру і кістки. Нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Лук очищаємо, нарізаємо довільно.
  3. Чистимо часник.
  4. Білий хліб заливаємо молоком.
  5. Рибу, вимочений хліб, цибуля і часник пропускаємо через м’ясорубку.
  6. Кладемо в отриману масу сире яйце, перець і сіль, вимішуємо.
  7. Формуємо з фаршу невеликі котлети.
  8. Обвалюють котлети в борошні і смажимо на попередньо розігрітій сковороді на олії.
  9. Готові котлети подаємо до столу з відвареною картоплею або рисом і салатом зі свіжих овочів із зеленню.

Замість білого хліба в рибний фарш можна додати сиру картоплю.

Як приготувати котлети з оселедця

Як готувати котлети з оселедця

Складові

  • Оселедець – 3 шт + –
  • Яйця курячі – 1 шт + –
  • Картопля – 2 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Сухарі панірувальні – 150 г + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити котлети з оселедця

  1. Злегка размораживаем оселедець. Очищаємо від нутрощів, видаляємо кісточки і шкіру.
  2. Нарізаємо оселедець не надто крупно.
  3. Лук очищаємо, нарізаємо.
  4. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо на шматочки.
  5. Часник очищаємо.
  6. Прокручуємо всі підготовлені інгредієнти в м’ясорубці.
  7. Додаємо в отриману масу сире яйце, перець, сіль, перемішуємо.
  8. Рибний фарш поміщаємо на 1 годину в холодне місце.
  9. Розігріваємо сковороду з маслом.
  10. Панірувальні сухарі висипаємо в глибоку тарілку.
  11. На сухарі столовою ложкою викладаємо фарш і формуємо котлети.
  12. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин на добре розігрітій сковороді.

Подаємо до столу гарячими з салатом або зеленим горошком.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити новорічні рибні страви

Соковиті котлети з оселедця

У цьому рецепті використовується вже готове філе оселедця, а щоб котлети вийшли соковитіше, додаємо в фарш свиняче сало.

Рецепт соковитих рибних котлет з оселедця

Складові

  • Оселедець (філе) – 900 г;
  • Сало свиняче – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Борошно – 3-4 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Як готуються котлети з оселедця

  1. Філе розморожуємо, нарізаємо.
  2. Дуже дрібно нарізаємо сало.
  3. Прокручуємо філе, цибулю і сало на м’ясорубці.
  4. Додаємо чорний перець, сіль і сире яйце, ретельно перемішуємо, наполягаємо півгодини.
  5. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла.
  6. Формуємо котлети, обвалюють їх у борошні.
  7. Обсмажуємо з двох сторін до готовності.

Подаємо до столу з картопляним пюре і зеленню. Смачного!

Котлети з оселедця в духовці

Котлети з оселедця можна приготувати і в духовці. Цей спосіб заощадить ваш час, і до того ж, котлети вийдуть не такими жирними і менш калорійними.

Як запікати котлетки з оселедця в духовці

Складові

  • Оселедець свіжоморожена – 700 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Хліб білий – 150 г;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Сметана – 2 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 1 ст.л .;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Борошно (або панірувальні сухарі) – 4 ст.л.

Як запекти котлети з оселедця в духовці

  1. Підготувати оселедець – видалити шкіру і кістки, вийшло філе нарізати на невеликі шматочки.
  2. Білий хліб (можна взяти і сухарі) заливаємо водою, почекаємо, коли розмокне.
  3. Очищаємо і нарізаємо цибулю.
  4. Прокручуємо в м’ясорубці шматочки філе, цибулю, віджатий хліб і сир.
  5. У вийшов фарш кладемо сире яйце, ложку масла, перець і сіль. Перемішуємо до однорідності.
  6. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
  7. Формуємо котлети, вкачувавши їх в борошні або панірувальних сухарях.
  8. На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо котлети.
  9. Змащуємо котлети сметаною.
  10. Випікаємо до готовності протягом півгодини. Подаємо їх з пряними соусами, наприклад, підійде соус песто.

Ваші домочадці обов’язково оцінять смак котлет з оселедця, рецепт яких зовсім не складний!