Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

У російській кухні так багато рецептів млинців, що, здавалося б, чим ще нас можна здивувати! А ось можна! Як часто це буває, здивували китайці) Чим же ці млинці мене залучили?

По-перше, способом приготування. По-друге, малим списком інгредієнтів, по-третє, мій син обожнює такого типу їжу, щось у щось загортати.

Почала робити і в перший раз у мене нічого не вийшло – млинці злиплися між собою в важкий шматок вологого тесту.

Я проаналізувала і зрозуміла, що тісто у мене було дуже ніжним. Мабуть, азіатська борошно інша. Ви теж дивіться по борошну, зменшіть або додайте при необхідності.

І ось вдруге все вийшло, як треба.

Млинці не мають вираженого смаку – вони просто оболонка для начинки і оригінальний спосіб подачі їжі.

Спробуйте, якщо ви любите експериментувати!

необхідно:

  • Борошно пшеничне – 300-350 г
  • Вода (окріп) – 140 г
  • Масло рослинне 2-ст.л.
  • Сіль 0,5 ч.л.

приготування:

У борошно додати сіль і масло, перемішати. Відразу всю муку, не кладіть, залиште грам 50 для досипання, якщо в цьому буде необхідність.

Китайські парові млинці (лаваші)

Влити окріп і відразу перемішати, заварюючи борошно.

Китайські парові млинці (лаваші)

Перемішуємо спочатку ложкою, а коли трохи пріостинет, то руками.

Китайські парові млинці (лаваші)

Викласти тісто на стіл і місити до гладкості.

УВАГА! Тісто має бути досить тугим.

Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

Накриваємо колобок від завітрювання і залишаємо хвилин на 20-30, щоб тісто дозріло.

Китайські парові млинці (лаваші)

Через півгодини тісто стане помітно м’якше і глаже.

Якщо воно занадто м’яке, потрібно буде ще додати борошна.

Ще раз перемішуємо тісто.

Китайські парові млинці (лаваші)

Ось, здавалося б, що ще нового можна придумати в обробленні прісного тіста. Але ж ні, китайці знову змогли здивувати.

Ось, така кулька тесту є у нас в наявності.

Китайські парові млинці (лаваші)

Пальцями робимо в середині дірку і розтягуємо кільце, розрівнюючи руками.

Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

Ріжемо кільце – ковбаска готова.

Китайські парові млинці (лаваші)

Ділимо тісто на 16-20 шматочків. Залежить від розмірів вашої тарілки і бажаних розмірів млинчиків.

Китайські парові млинці (лаваші)

Розплющуємо шматочки, складаємо і накриваємо завертання.

Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

Тепер найцікавіше – випікання-паровареніе)

У мене є така вставка в каструлю.

Наливаю воду і доводжу її до активного кипіння.

Китайські парові млинці (лаваші)

Встановлюю в пароварку відповідну тарілку – вона не повинна перекривати всі дірочки.

Змащувати її нічим не треба.

Накриваємо конструкцію кришкою до хорошого прогріву тарілки.

Тобто, наша каструля з тарілкою всередині стоїть на вогні і тихо кипить.

А ми приступаємо до розкочування млинчиків.

Китайські парові млинці (лаваші)

Налийте трохи олії і змастіть їм качалку і стіл, на якому будете розкачувати тісто.

Китайські парові млинці (лаваші)

Беремо шматочок тесту і розгортає в тонку корж.

Вона повинна бути дуже тонкою.

Краї я не чіпаю, але якщо хочете, їх можна обрізати по тарілочці або кришці.

Китайські парові млинці (лаваші)

Тепер, увага, як ми кладемо млинці.

Перший на гарячу тарілку і відразу накриваємо кришкою.

Млинець вариться на пару, а ми розгортаємо другий млинець і кладемо його зверху першого.

Млинці змащувати не потрібно (хоча, якщо хочете, ніхто вам не заборонить). Просто змащуйте періодично качалку і стіл.

На другий млинець кладемо третій. Стопкою укладаємо млинці один на одного, після укладання накриваємо кришкою і розгортаємо наступний млинець.

І так викладаємо все.

Після останнього млинчика накриваємо кришкою і варимо хвилини дві.

Китайські парові млинці (лаваші)

Виймаємо тарілку за допомогою лопатки або спеціального пристрою.

Ось так млинці виглядають після приготування, але, як я писала, розібралися вони у мене з другого разу.

Китайські парові млинці (лаваші)

Такі вони тоненькі і еластичні.

Китайські парові млинці (лаваші)

Китайські парові млинці (лаваші)

Обов’язково накрийте їх від завітрювання.

Китайські парові млинці (лаваші)

У млинчики укладаємо будь-яку начинку і соуси.

Можна покласти тільки начинку і вмочати млинець в тарілочку з соусом.

Китайські парові млинці (лаваші)

Смачного!

Китайські парові млинці (лаваші)