У російській кухні так багато рецептів млинців, що, здавалося б, чим ще нас можна здивувати! А ось можна! Як часто це буває, здивували китайці) Чим же ці млинці мене залучили?
По-перше, способом приготування. По-друге, малим списком інгредієнтів, по-третє, мій син обожнює такого типу їжу, щось у щось загортати.
Почала робити і в перший раз у мене нічого не вийшло – млинці злиплися між собою в важкий шматок вологого тесту.
Я проаналізувала і зрозуміла, що тісто у мене було дуже ніжним. Мабуть, азіатська борошно інша. Ви теж дивіться по борошну, зменшіть або додайте при необхідності.
І ось вдруге все вийшло, як треба.
Млинці не мають вираженого смаку – вони просто оболонка для начинки і оригінальний спосіб подачі їжі.
Спробуйте, якщо ви любите експериментувати!
необхідно:
- Борошно пшеничне – 300-350 г
- Вода (окріп) – 140 г
- Масло рослинне 2-ст.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
приготування:
У борошно додати сіль і масло, перемішати. Відразу всю муку, не кладіть, залиште грам 50 для досипання, якщо в цьому буде необхідність.
Влити окріп і відразу перемішати, заварюючи борошно.
Перемішуємо спочатку ложкою, а коли трохи пріостинет, то руками.
Викласти тісто на стіл і місити до гладкості.
УВАГА! Тісто має бути досить тугим.
Накриваємо колобок від завітрювання і залишаємо хвилин на 20-30, щоб тісто дозріло.
Через півгодини тісто стане помітно м’якше і глаже.
Якщо воно занадто м’яке, потрібно буде ще додати борошна.
Ще раз перемішуємо тісто.
Ось, здавалося б, що ще нового можна придумати в обробленні прісного тіста. Але ж ні, китайці знову змогли здивувати.
Ось, така кулька тесту є у нас в наявності.
Пальцями робимо в середині дірку і розтягуємо кільце, розрівнюючи руками.
Ріжемо кільце – ковбаска готова.
Ділимо тісто на 16-20 шматочків. Залежить від розмірів вашої тарілки і бажаних розмірів млинчиків.
Розплющуємо шматочки, складаємо і накриваємо завертання.
Тепер найцікавіше – випікання-паровареніе)
У мене є така вставка в каструлю.
Наливаю воду і доводжу її до активного кипіння.
Встановлюю в пароварку відповідну тарілку – вона не повинна перекривати всі дірочки.
Змащувати її нічим не треба.
Накриваємо конструкцію кришкою до хорошого прогріву тарілки.
Тобто, наша каструля з тарілкою всередині стоїть на вогні і тихо кипить.
А ми приступаємо до розкочування млинчиків.
Налийте трохи олії і змастіть їм качалку і стіл, на якому будете розкачувати тісто.
Беремо шматочок тесту і розгортає в тонку корж.
Вона повинна бути дуже тонкою.
Краї я не чіпаю, але якщо хочете, їх можна обрізати по тарілочці або кришці.
Тепер, увага, як ми кладемо млинці.
Перший на гарячу тарілку і відразу накриваємо кришкою.
Млинець вариться на пару, а ми розгортаємо другий млинець і кладемо його зверху першого.
Млинці змащувати не потрібно (хоча, якщо хочете, ніхто вам не заборонить). Просто змащуйте періодично качалку і стіл.
На другий млинець кладемо третій. Стопкою укладаємо млинці один на одного, після укладання накриваємо кришкою і розгортаємо наступний млинець.
І так викладаємо все.
Після останнього млинчика накриваємо кришкою і варимо хвилини дві.
Виймаємо тарілку за допомогою лопатки або спеціального пристрою.
Ось так млинці виглядають після приготування, але, як я писала, розібралися вони у мене з другого разу.
Такі вони тоненькі і еластичні.
Обов’язково накрийте їх від завітрювання.
У млинчики укладаємо будь-яку начинку і соуси.
Можна покласти тільки начинку і вмочати млинець в тарілочку з соусом.
Смачного!