Як смажити хінкалі на сковорідці будинку

Як посмажити хінкалі на сковороді
Той, хто хоч раз долучиться до колоритної грузинської кухні, покуштувавши рум’яну ачму, хачапурі або соус сацебелі, стає її прихильником. З усіма любителями вітчизняних пельменів і азіатських мантів хочемо поділитися оригінальними рецептами, як посмажити будинку грузинські хінкалі на сковороді. Вони виходять дещо незвичними, з хрусткою скоринкою, але не менш смачними і однозначно заслуговують на увагу як гідна альтернатива традиції.

Справжні хінкалі по-грузинськи

Звичайно ж, справжні хінкалі можна покуштувати тільки в Грузії, адже там їх готують з свіжої яловичини з додаванням філе баранчика або свинини для додання фаршу жирності. Класикою жанру вважається начинка з рубленого м’яса, хоча можна подрібнювати його і на м’ясорубці.

Тісто робиться так само, як і пельменное, за що нерідко частування так і називають – грузинські пельмені. Ось тільки від класичних «вушок» вони сильно відрізняються, причому не тільки способом отримання фаршу, а й загвинчування тесту.

При ліпленні хінкалі краю великий коржі, наповненою фаршем, з’єднують складками, яких повинно бути не менше 18 штук.

У підсумку виходять прісні мішечки з соковитим фаршем всередині, які своїми розмірами в 3-4 рази перевершують пельмені.

Грузини своє частування відварюють в солоній воді і подають «в компанії» з традиційними гострими соусами. Ми ж спробуємо відійти від традицій і підсмажити хінкалі. Вийде теж дуже смачно!

Як вдома посмажити хінкалі на сковороді: покроковий рецепт

Оскільки кожна їх одиниць цього грузинського частування виходить досить значною, засмажити їх на сковороді класичним способом, як пельмені, не вийде.

Фарш залишиться сируватим, а тісто цілком може пригоріти. Так що пропонуємо підсмажувати злегка відварені хінкалі – так вони і соковитіше будуть, і повністю приготуються.

Складові

  • Борошно просіяне (в / с) – близько 4 склянок;
  • Вода холодна – 1 склянки;
  • Сіль – 2 ч.л .;
  • Філе яловичини без жив – 500 г;
  • Бараняча м’якоть – 250 г;
  • Лук середнього розміру – 2 шт .;
  • Пучок зеленої петрушки (кінзи) – 1 шт .;
  • Бульйон м’ясний холодний – 1 склянки;
  • Порошок чорного перцю – 0,5 ч.л .;
  • Кмин мелений – 1/4 ч.л .;
  • Масло соняшнику – 2-3 ст.л.

Як смажити хінкалі на сковорідці будинку

Як посмажити хінкалі на сковороді в домашніх умовах

  1. У миску з високими бортами висипаємо заготовлену борошно, залишивши десь півсклянки.
  2. У воду висипаємо 1 ч.л. солі і гарненько розмішуємо до повного розчинення кристалів.
  3. Зробивши в гірці з борошна ямку, не поспішаючи, виливаємо в неї воду і робимо тісто. Місити його потрібно до однорідності. Якщо тісто після вимішування на цій кількості борошна хапається до рук і не відстає від стінок миски, потрібно додати в нього залишки борошна.
  4. Заважаємо ще, поки «колобок» не почне відлипати від рук і не стане гладким. Гарне тісто на зрізі має однорідну структуру, без пір і вкраплень борошна.
  5. Ми залишаємо його відпочивати, не забувши загорнути в плівку, а самі приділимо увагу начинці.
  6. Обмивання м’ясо і знявши лушпиння з цибулі, приступаємо до рубки цих інгредієнтів дуже гострим ножем.
  7. Також подрібнюємо миту свіжу зелень, додаємо її до м’ясної нарізки.
  8. Поступово ллємо туди ж холодний бульйон, не перестаючи перемішувати фарш.
  • Чим дрібніше вийдуть шматки м’яса і цибулі, тим краще. Можна скористатися м’ясорубкою, але смак частування погіршиться;
  • Через брак бульйону (курячий не підходить!) Можна додати в фарш воду.
  1. М’ясну начинку залишиться тільки підсолити і заправити спеціями.
  2. Ділимо дозріле тісто на 2-3 частини. Кожну скачуємо в «ковбасу», розрізаємо її на частини однакового розміру і катаємо коржі діаметром близько 15 см.
  3. Кладемо в них по 1 ст.л. фаршу і починаємо защипувати тісто, поєднуючи складки посередині у вигляді гармошки, допомагаючи собі вказівним і великим пальцями. В результаті має вийти наповнений соковитим м’ясом мішечок.
    Хінкалі на сковороді - оригінальний рецепт смаження
  4. Поки наповнимо все коржі фаршем, у нас повинна закипіти в каструлі вода. Її потрібно лити більше, чим не пельмені.
  5. Підсолити, кладемо в неї готові сирі вироби, заважаємо, щоб не приклеїлися до дна, чекаємо спливання.
  6. До повної готовності хінкалі варять 15 хвилин, але в даному випадку достатньо буде 7-10 хвилин.
  7. Виловивши їх з води шумівкою, видаляємо зайву вологу і відразу ж відправляємо «мішечки» на сковорідку з високими бортами, де вже нагрілося масло.
  8. Підсмажуємо на вогні середньої інтенсивності до хрусткості, перевертаючи дерев’яною лопаткою.

Подавати частування можна просто з нарізаною дрібно зеленню або ж зі знаменитим соусом сацебелі. Як бачимо, відповідь на питання, чи можна смажити хінкалі на домашній сковороді за принципом пельменів, – позитивно-ствердну і дуже смачний!

Хінкалі на сковороді: рецепт оригінальний

Як правильно посмажити хінкалі на сковороді - оригінальний рецепт

Складові

  • Готові заморожені хінкалі – 500 г + –
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л. + –
  • Густий томат – 4-5 ст.л. + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Сіль – пара пучок або по смак + –
  • Зелень кінзи – невеликий пучок + –

Як швидко і смачно приготувати вдома смажені хінкалі

Через брак часу на повноцінну домашню куховарство, можна скористатися більш «ледачим» варіантом забезпечення своєї сім’ї ситним вечерею – купити в супермаркеті пачку грузинських «пельменів» і швидко зробити смачне частування.

  • Дістаємо саму глибоку сковорідку (ще краще – сотейник), наливаємо в неї маслечка і – на вогонь.
  • Коли жир розігріється, занурюємо в нього готові вироби. При появі першого рум’янцю перевертаємо їх і так далі, поки вони не стануть рівномірно-золотистими.
  • Після цього доливаємо в сковороду води так, щоб хінкалі вкрилися нею до половини (м’ясна частина повинна опинитися у воді), зменшуємо інтенсивність вогню. Під кришкою тушкуємо вироби десь 10хвилин.

Якщо хінкалі трохи більше пельменів, їх можна і не заливати водою – досить буде просто обсмажити з усіх боків.

  • Тим часом почистимо зубки часнику і подрібнити миту кінзу, додамо приправи і сіль в томат. Можна його протушкувати окремо від головного частування або ж використовувати свіжим як соус. Грузинські приправи в цьому випадку будуть дуже до речі.

Щоб визначити готовність страву, потрібно виловити один «мішечок» і розрізати. М’ясна начинка дійшла до кондиції – страва готова, і пора відправляти його на стіл, де вже зібралося голодне сімейство.

Грузинська кухня вражає уяву кількістю смачних страв, багато з яких здобули цілком заслужену популярність. Дізнавшись, чи можна посмажити хінкалі на сковороді в домашніх умовах і як це зробити, ми отримали можливість урізноманітнити сімейне меню без особливих витрат і зусиль.