Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків …)

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)

Пропоную Вашій увазі тісто підвищеної еластичності. Смачне і приємне в роботі. А вже скільки страв можна з ним приготувати! На відміну від заварного пельменного тесту, смак у полузаварной більш традиційний, а ліпиться воно легше.

необхідно:

  • Борошно – 3 скл. + На підсипку і розкочування
  • Вода (окріп) – 0,5 скл.
  • Молоко – 0,5 скл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. з гіркою

приготування:

Борошно (3 склянки) змішати з сіллю. (Практика показує, що зручніше спочатку висипати 2,5 склянки, а потім, при замішуванні, інші 0,5 ст. Борошно різна і можна зробити тісто занадто тугим.)

Влити півсклянки окропу, активно перемішуючи.

Частина борошна завариться, що зробить тісто більш слухняним.

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)

Додати молоко, яйце і масло. Послідовність не має значення, можна все відразу.

Вимісити круте тісто.

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)

Якщо потрібно, то ще додати борошна.

Залишити приблизно на півгодини. Накрити завертання.

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)

Тісто має бути приємним в роботі, тому борошно потрібно підмішувати в разі потреби. Зазвичай тісто обм’якає після вистоювання, так що додайте борошно, якщо тісто занадто розм’якшилося. Скільки додати залежить від властивостей вашої борошна.

Заварне пельменное тісто якось у нас не прижилася – хоча воно і зручне в роботі, але смак у нього інший. А це дуже сподобалося! До речі, в холодильнику відмінно зберігається три дні. На більше я просто не залишала.

Обробляє тісто, присипаючи стіл і качалку борошном.

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)

А нижче вареники з картоплею з цього тесту 🙂

Смачного!

Манти з цього тесту ТУТ.

Класичні пельмені ТУТ.

Дуже смачні вареники з дріжджового тіста ТУТ.

Полузаварной тісто (для пельменів, вареників, хінкалі, чебуреків ...)