Пропоную Вашій увазі тісто підвищеної еластичності. Смачне і приємне в роботі. А вже скільки страв можна з ним приготувати! На відміну від заварного пельменного тесту, смак у полузаварной більш традиційний, а ліпиться воно легше.
необхідно:
- Борошно – 3 скл. + На підсипку і розкочування
- Вода (окріп) – 0,5 скл.
- Молоко – 0,5 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. з гіркою
приготування:
Борошно (3 склянки) змішати з сіллю. (Практика показує, що зручніше спочатку висипати 2,5 склянки, а потім, при замішуванні, інші 0,5 ст. Борошно різна і можна зробити тісто занадто тугим.)
Влити півсклянки окропу, активно перемішуючи.
Частина борошна завариться, що зробить тісто більш слухняним.
Додати молоко, яйце і масло. Послідовність не має значення, можна все відразу.
Вимісити круте тісто.
Якщо потрібно, то ще додати борошна.
Залишити приблизно на півгодини. Накрити завертання.
Тісто має бути приємним в роботі, тому борошно потрібно підмішувати в разі потреби. Зазвичай тісто обм’якає після вистоювання, так що додайте борошно, якщо тісто занадто розм’якшилося. Скільки додати залежить від властивостей вашої борошна.
Заварне пельменное тісто якось у нас не прижилася – хоча воно і зручне в роботі, але смак у нього інший. А це дуже сподобалося! До речі, в холодильнику відмінно зберігається три дні. На більше я просто не залишала.
Обробляє тісто, присипаючи стіл і качалку борошном.
А нижче вареники з картоплею з цього тесту 🙂
Смачного!
Манти з цього тесту ТУТ.
Класичні пельмені ТУТ.
Дуже смачні вареники з дріжджового тіста ТУТ.