Здається, що піцу люблять всі, адже в начинку можна покласти все на свій смак. А це універсальне тісто послужить для неї чудовою основою. Готуйте тонку або товсту піцу – це тісто підійде для будь-хто. І такі хрусткі краєчки!))
необхідно:
- Борошно – 400 г
- Вода – 220 мл
- Цукор – 3-4 ч.л.
- Сіль – 1 чайна ложка
- Оливкова олія (рослинна) – 5 ст. л.
- Дріжджі – 2 ч.л сухих або 20 г свіжих
приготування:
Так як в тесті багато масла, спочатку готуємо опару.
Всю воду, дріжджі, 3 ст.л. з гіркою борошна із загальної кількості і цукор перемішати і поставити в тепло на 20-30 хвилин.
Я поставила в каструльку з теплою водою, попередньо накривши завертання.
У решту борошна всипати сіль, влити олію.
Додати опару, що підійшла і ретельно вимісити.
Я замішую в хлібопічці, але прекрасно вийде і руками.
Залишити в теплому місці для підйому на 1-2,5 години (час залежить від температури і якості дріжджів).
Орієнтир – тісто збільшилася в два рази.
Не забудьте накрити завертання.
Готове тісто ділимо на 2 або 3 частини.
Якщо хочете піцу товстіший, то ділите на 2.
Тісто руками розподіляємо в форму для піци, у мене діаметр 30 см.
Дати трохи расстояться, хвилин 10-15.
Далі можете викладати начинку, але я підпікають тісто хвилин по п’ять в духовці, тоді верхня частина тесту ніколи не буде клёклой, яку б соковиту начинку ви не поклали.
Робила я по-різному: на сирому тісті, на повністю випечених коржах, але мої домашні сказали, що саме на полупечёном тесті піца виходить найсмачнішою.
Тому вже давно експерименти не проводяться.
Це тісто універсальне, можна зробити і тонку, і товсту піцу.
А начинку вибирайте на свій смак.
Сьогодні у мене томатний соус з натуральних томатів, сервелат, помідори, болгарський перець, оливки, орегано, петрушка і сир моцарелла. Ніколи в піцу я не кладу майонез.
Смачного!