Тісто для піци «Italiano»

Тісто для піци «Italiano»

Здається, що піцу люблять всі, адже в начинку можна покласти все на свій смак. А це універсальне тісто послужить для неї чудовою основою. Готуйте тонку або товсту піцу – це тісто підійде для будь-хто. І такі хрусткі краєчки!))

необхідно:

  • Борошно – 400 г
  • Вода – 220 мл
  • Цукор – 3-4 ч.л.
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Оливкова олія (рослинна) – 5 ст. л.
  • Дріжджі – 2 ч.л сухих або 20 г свіжих

приготування:

Так як в тесті багато масла, спочатку готуємо опару.

Всю воду, дріжджі, 3 ст.л. з гіркою борошна із загальної кількості і цукор перемішати і поставити в тепло на 20-30 хвилин.

Я поставила в каструльку з теплою водою, попередньо накривши завертання.

Тісто для піци «Italiano»

Тісто для піци «Italiano»

У решту борошна всипати сіль, влити олію.

Тісто для піци «Italiano»

Додати опару, що підійшла і ретельно вимісити.

Я замішую в хлібопічці, але прекрасно вийде і руками.

Тісто для піци «Italiano»

Залишити в теплому місці для підйому на 1-2,5 години (час залежить від температури і якості дріжджів).

Орієнтир – тісто збільшилася в два рази.

Не забудьте накрити завертання.

Тісто для піци «Italiano»

Готове тісто ділимо на 2 або 3 частини.

Якщо хочете піцу товстіший, то ділите на 2.

Тісто для піци «Italiano»

Тісто руками розподіляємо в форму для піци, у мене діаметр 30 см.

Дати трохи расстояться, хвилин 10-15.

Далі можете викладати начинку, але я підпікають тісто хвилин по п’ять в духовці, тоді верхня частина тесту ніколи не буде клёклой, яку б соковиту начинку ви не поклали.

Робила я по-різному: на сирому тісті, на повністю випечених коржах, але мої домашні сказали, що саме на полупечёном тесті піца виходить найсмачнішою.

Тому вже давно експерименти не проводяться.

Тісто для піци «Italiano»

Це тісто універсальне, можна зробити і тонку, і товсту піцу.

А начинку вибирайте на свій смак.

Сьогодні у мене томатний соус з натуральних томатів, сервелат, помідори, болгарський перець, оливки, орегано, петрушка і сир моцарелла. Ніколи в піцу я не кладу майонез.

Смачного!

Тісто для піци «Italiano»