Пробувала готувати піцу на сковороді різними способами. Напевно, на сьогоднішній день це найбільш вдалий варіант з простого в приготуванні дріжджового тіста. Зазвичай в холодильнику знайдеться все, що потрібно для тіста і щось для начинки. Головне – відшукати там сир :))
необхідно:
- Сметана 10-15% – 150 г (я беру 100 г йогурту або кефіру і 50 г сметани)
- Майонез – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 125 г
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Сода – 1/3 ч.л.
Начинка – на ваш розсуд.
приготування:
Холодну сковороду змастити вершковим маслом.
Змішати сметану, яйце і майонез.
Додати сіль, соду – перемішати.
Всипати борошно і замісити тісто такої густоти, як на оладки.
На холодну змащену сковороду вилити тісто.
Для тонкої піци виливаємо тільки половину тіста, з цієї порції їх вийде дві.
Сьогодні я роблю одну товстіший.
Оптимальний розмір сковороди – 28 см.
Розмазує тісто ложкою.
Зверху викладаємо начинку.
У мене варено-копчена ковбаса, перець, помідори, зелень і сир.
Якщо любите кетчуп, гриби і інші компоненти – додавайте їх до смаку.
Ставимо сковороду на мінімальний вогонь, накриваємо кришкою.
Готуємо до розплавлення сиру і рум’янцю знизу.
У мене пішло 15 хв. Для тонкої піци часу, відповідно, потрібно менше.
Недільний сніданок на швидку руку вдався!
Смачного!
Спробуйте також піцу на традиційному тесті.