Тісто для піци без дріжджів

Привіт-привіт відвідувачі Матоту.Ру!

У нас в Росії вже давно прижилася таке вкуснющій блюдо як піца. Її люблять практично всі. Найважливіша складова цієї страви – тісто. Воно може бути різним. Дріжджовим, на кефірі, на сирі, на сметані, на молоці, на йогурті.

Я хочу представити Вам рецепт тесту для піци без дріжджів. До речі, останнім часом йде якесь нове віяння моди, їсти випічку без дріжджів.

Не скажу, що цей рецепт я використовую часто. Мені більше до душі товста дріжджова основа для піци. Але багато хто любить піцу на тонкому тісті, і цей рецепт буде якраз до речі.

Тісто для піци без дріжджів

Для приготування тіста для піци без дріжджів нам знадобиться:

  • 1 яйце,
  • молоко,
  • 2 столові ложки сметани,
  • 0,5 чайної ложки соди,
  • 90 грам маргарину або вершкового масла,
  • 375 грам борошна.

Рецепт тіста для піци без дріжджів.

Я замішувала тісто в хлібопічці. При будь-якому замішуванні порядок дій один і той же.

Для початку змішаємо сметану і соду.

Розтопимо вершкове масло або маргарин. (При замісі в хлібопічці розтоплювати не обов’язково.)

У будь-мірний стаканчик з поділами розіб’ємо яйце. Наллємо туди ж молоко до мітки 180 мл.

Перемішаємо яєчно-молочну суміш зі сметаною. Додамо розтоплене масло і знову розмішати.

Просеем борошно в рідину і замісити тісто.

Накриємо готове тісто серветкою і дамо постояти 10-15 хвилин.

Легко і просто. Тісто виходить м’яке і еластичне. З ним приємно працювати. Таке тісто можна розкачати досить тонко. Тому воно ідеально підійде любителям тонкої основи для піци.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.