Привіт-привіт відвідувачі Матоту.Ру!
У нас в Росії вже давно прижилася таке вкуснющій блюдо як піца. Її люблять практично всі. Найважливіша складова цієї страви – тісто. Воно може бути різним. Дріжджовим, на кефірі, на сирі, на сметані, на молоці, на йогурті.
Я хочу представити Вам рецепт тесту для піци без дріжджів. До речі, останнім часом йде якесь нове віяння моди, їсти випічку без дріжджів.
Не скажу, що цей рецепт я використовую часто. Мені більше до душі товста дріжджова основа для піци. Але багато хто любить піцу на тонкому тісті, і цей рецепт буде якраз до речі.
Для приготування тіста для піци без дріжджів нам знадобиться:
- 1 яйце,
- молоко,
- 2 столові ложки сметани,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 90 грам маргарину або вершкового масла,
- 375 грам борошна.
Рецепт тіста для піци без дріжджів.
Я замішувала тісто в хлібопічці. При будь-якому замішуванні порядок дій один і той же.
Для початку змішаємо сметану і соду.
Розтопимо вершкове масло або маргарин. (При замісі в хлібопічці розтоплювати не обов’язково.)
У будь-мірний стаканчик з поділами розіб’ємо яйце. Наллємо туди ж молоко до мітки 180 мл.
Перемішаємо яєчно-молочну суміш зі сметаною. Додамо розтоплене масло і знову розмішати.
Просеем борошно в рідину і замісити тісто.
Накриємо готове тісто серветкою і дамо постояти 10-15 хвилин.
Легко і просто. Тісто виходить м’яке і еластичне. З ним приємно працювати. Таке тісто можна розкачати досить тонко. Тому воно ідеально підійде любителям тонкої основи для піци.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.