гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці – це справжній кулінарний шедевр! Така страва вимагає ретельної підготовки, тоді й результат перевершить усі очікування. Гусак виходить ніжним, соковитим, із хрусткою золотою скоринкою. Справжня прикраса святкового столу! Готуйтеся отримувати похвалу від гостей!

 Гуска, запечена цілком із хрусткою скоринкою

Гуска, запечена цілою з хрусткою скоринкою – чудова страва для урочистого дня. Новий рік, весілля і день народження, ця страва прикрасить будь-який стіл. М’ясо гуски виходить дуже ніжним, ароматним і апетитним. Особливо, якщо дотримуватися всіх тонкощів приготування! Від нього просто неможливо відірватися!

Порада: для того, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше, додайте в інгредієнти цибулю і моркву.

Соковита гуска, запечена в духовці

Інгредієнти

  • Гусак 3 кг
  • Перець духмяний 3 горошини
  • Перець червоний мелений ½ ч.л.
  • Сіль 1.5 ст.л.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Часник 1 ч.л. (сушеного)
  • Олія рослинна 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.л.
  • Яблука 4 шт. (зелених)
  • Приправа ½ ч.л.

Приготування

  1. Як приготувати соковиту гуску в духовці? Насамперед підготуємо маринад для запікання. Для цього потовчемо запашний перець і пересиплемо його в тарілку

    Як приготувати соковиту гуску в духовці? Насамперед підготуємо маринад для запікання. Для цього потовчемо запашний перець і пересиплемо його в тарілку.

  2. До нього додаємо інші приправи: італійські трави, часник, червоний і запашний перці, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинної олії. Перемішуємо

    До нього додаємо решту приправ: італійські трави, часник, червоний і запашний перці, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинної олії. Перемішуємо.

  3. Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко обгорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром

    Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко обгорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром.

  4. Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалася. Тепер за допомогою ниток з'єднуємо крильця і ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися

    Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалася. Тепер за допомогою ниток з’єднуємо крильця та ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися.

  5. Яблука потрібно порізати на частини та почистити серединку. Тепер кладемо їх всередину тушки гуски. І закріплюємо все зубочистками та нитками

    Яблука потрібно порізати на частини та почистити серединку. Тепер кладемо їх усередину тушки гуски. І закріплюємо все зубочистками та нитками.

  6. Тепер загорнемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі та моркви

    Тепер загорнемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі та моркви.

  7. Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гускою на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години

    Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гускою на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години.

  8. Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і морквину

    Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і морквину.

Смачного!

Соковита гуска, запечена в рукаві

Соковита гуска в рукаві – рецепт дуже ніжної, м’якої та неймовірно пікантної страви. Жодне торжество не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звісно, його приготування потребуватиме часу та зусиль, але результат вас приємно здивує!

Порції: 10

Час готування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Гуска – 1 шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Базилік – 1 ст.л.
  • Біле вино – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Общиплемо і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусаку трохи підсохнути.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Натираємо тушку гуски спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх із ложкою рослинної олії.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини та видаляємо серцевину.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Також на кілька частин розріжемо лимон.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гуску і починаємо фарширувати яблуками та лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) цей отвір, щоб під час запікання тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.

Соковита гуска, запечена в духовці

7. Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гуску ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

М’яка гуска, запечена у фользі

М’яка гуска, запечена у фользі – шалено смачна страва, яка стане прикрасою на святковому столі. Його секрет – у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Така страва просто проситься, щоб її з’їли!

Порції:10

Час готування: 10 годин

Інгредієнти:

  • Тушка гуски – 3 кг.
  • Апельсин – 5 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Суміш перців – ½ ч.л.
  • Вода – 3 ст.л.

Процес приготування:

1. З одного апельсина потрібно віджати сік, потім змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. І залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Решту апельсинів почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Тепер нафаршируємо гуску апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Загортаємо гуску у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо жар до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

 Різдвяна гуска з яблуками в духовці

Різдвяна гуска з яблуками – прекрасна святкова страва, яка одразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить шалено ніжним, соковитим, а скоринка золотистою і хрусткою. Усі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!

Порції: 6

Час готування: 16 годин

Інгредієнти:

  • Гуска – 1 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Майоран – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Яблука – 5 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Натираємо м’ясо майораном, сіллю та перцем. Обернемо целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Яблука промити, порізати на 4 частини та вирізати серединку з кісточками.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо її з яблуками.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Заповнюємо яблуками та чорносливом тушку гуски. З’єднуємо тушку нитками та зубочистками. Зверху промащуємо рослинною олією, щоб під час запікання він став рум’яним із хрусткою скоринкою.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Кладемо на деко фольгу, потім кладемо гусака і загортаємо його у фольгу. Тепер заливаємо воду.

Соковита гуска, запечена в духовці

7. Розігріваємо духову піч за температури 200 градусів. Ставимо деко з гускою на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години за температури 180 градусів.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

Простий і смачний рецепт гуски, запеченої з картоплею

Гуска з картоплею – це неймовірно м’яке та ніжне м’ясо й ароматний смачний гарнір. Гуска, приготована в рукаві для запікання, стане найкращою прикрасою святкового столу. Гості будуть у захваті від такого делікатесу! Справжнє частування для гурманів!

Порції: 8

Час готування: 2 години 10 хв.

Інгредієнти:

  • Гуска – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець мелений – 2 ч. л.л.

Процес приготування:

1. Почистимо шкірку гуски, добре промиємо тушку та очистимо всередині від серця, печінки, легень. Зрізаємо крила та горло.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочилася ароматами.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Тепер загорнемо гуску в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Одну годину запікаємо за температури 200 градусів.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Виймаємо гуску і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гуски картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

Як смачно приготувати м’ясо гуски шматочками в духовці?

Смачно приготувати м’ясо гуски шматочками в духовці дуже просто, якщо дотримуватися перевіреного рецепта. А ось приправи можна додавати за власним смаком. М’ясо гуски вийде неймовірно смачним і ароматним. Від одного погляду на нього розгорається апетит! Просто смакота!

Порції: 8

Час готування: 2 години

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Морква – 5 шт.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Томатний соус – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 100 мл.
  • Чебрець – 30 гр.
  • Базилік – 30 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зерна гірчиці – 10 гр.
  • Мелений перець – дрібка.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

1. Гусака промиваємо, очищаємо, розрізаємо на кілька шматочків.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Підготуємо маринад для гуски. У тарілці перемішаємо мелений перець і половину чебрецю із сіллю та базиліком. Тепер додамо гірчицю, видавлений через прес часник. А слідом подрібнюємо перець чилі і заливаємо 1 ложку олії та 1 ложку олії. Усе перемішуємо. Обвалюємо в цьому маринаді шматочки гуски. І залишаємо їх настоюватися 3 години.

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Змащуємо олією сковорідку, в якій будемо запікати гусака.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо на невеликі кубики.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Чистимо морквину і натираємо на крупній тертці.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Перемішуємо морквину з соусом.

Соковита гуска, запечена в духовці

7. Гуску відправляємо в духову піч на півгодини. Потім додаємо на сковорідку цибулю і моркву, перемішуємо в суміші шматочки гуски і запікаємо ще 1 годину.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

 Покроковий рецепт приготування гуски з яблуками та чорносливом

Гуска, запечена з яблуками та чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Така страва має дуже ефектний вигляд, а головне – нікого не залишить голодним!

Порції: 10

Час готування: понад 2 години

Інгредієнти:

  • Тушка гуски – 3 кг.
  • Яблука – 4 шт.
  • Чорнослив – 7 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Майоран – 5 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Перець мелений – 2 гр.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сухарики з білого хліба – 100 гр.
  • Вода – 3 ст.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

1. Тушку гуски потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Тепер тушку потрібно натерти зовні та всередині сумішшю із солі та перців.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і розріжемо досить великими шматочками.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Промиваємо чорнослив і видаляємо з нього кісточки.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Розігріваємо сковорідку і топимо на ній жир.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука та чорнослив.

Соковита гуска, запечена в духовці

7. Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.

Соковита гуска, запечена в духовці

8. Тепер приступаємо до фарширування гуски приготовленою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.

Соковита гуска, запечена в духовці

9. Фольгою обертаємо кінці крил.

Соковита гуска, запечена в духовці

10. Нагріваємо духову піч до 200 градусів.

Соковита гуска, запечена в духовці

11. Підготовлену гуску викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. л. соусу. води.

Соковита гуска, запечена в духовці

12. У жир, що залишився на пательні, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, доки цукор не розчиниться цілком.

Соковита гуска, запечена в духовці

13. Тепер промащуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.

Соковита гуска, запечена в духовці

14. Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, щоб позбутися зайвого жиру.

Соковита гуска, запечена в духовці

15. Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.

Соковита гуска, запечена в духовці

16. Перед подачею прикрашаємо гусака зеленню.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

Дуже смачна гуска, запечена в духовці з гречкою

Гуска, запечена з гречкою – надзвичайно смачна страва для святкового застілля.  М’яке, неймовірно ніжне м’ясо і дуже соковитий, ароматний гарнір нікого не залишить байдужими.  А ось добавка точно стане в пригоді! Спробуйте і переконайтеся самі!

Порції: 6

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Гуска – 1 шт.
  • Гречка – 200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Печінка – 300 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку гуски добре промиваємо, зрізаємо гузку і виймаємо жир.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Одне яблуко очищаємо від шкірки. Розрізаємо його на частини та вирізаємо середину з насінням. Тепер подрібнюємо в блендері.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Натираємо нашу тушку сіллю, як зовні, так і всередині. А зверху натираємо яблучною масою. Залишаємо в такому вигляді на 3 години, щоб м’ясо просочилося.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Гречку промиваємо в друшляку і відправляємо варитися в киплячу воду на 15 хв.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Печінку промиваємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо на невеликі шматочки. Потім обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо до нього гриби та печінку.

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

Соковита гуска, запечена в духовці

7. Яблуко, що залишилося, також поріжемо на 4 частини та видалимо серединку.

Соковита гуска, запечена в духовці

8. Змішуємо шматочки яблука з підготовленою засмажкою. Солимо суміш, додаємо перець і фаршируємо нею тушку гуски. Зшиваємо нитками так, щоб вона не розвалилася під час запікання.

Соковита гуска, запечена в духовці

9. На деко кладемо рукав для запікання, а наверх укладаємо тушку гуски, тепер загортаємо її в рукав.

Соковита гуска, запечена в духовці

10. Відправляємо гуску в духову піч на 2 години, запікаємо за температури 180 гр. Після цього розрізаємо рукав для запікання. І додаємо в нього гречку. Запікаємо ще півгодини.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!

Як смачно запекти гуску, фаршировану рисом

Гуска, фарширована рисом – дуже смачна страва, без якої неможливо уявити жодне застілля. Новий рік, весілля або ювілей – ця страва стане найкращою прикрасою святкового столу. Запечене в духовці з ароматними приправами і травами, м’ясо виходить шалено ніжним, а гарнір його відмінно доповнює! Гості будуть у захваті!

Порції: 8

Час готування: 2 години

Інгредієнти:

  • Гусак – 2-3 кг.
  • Рис -250 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Гусака попередньо очищаємо від гузки та жиру. Промиваємо його, відрізаємо крильця, оскільки вони дуже швидко запечуться і стануть твердими. Потім змащуємо сіллю і перцем, можна також використовувати свої улюблені приправи.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. Рис промиваємо водою і відварюємо до напівготовності. Додаємо в рис сіль і спеції за смаком.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Фаршируємо тушку гуски і зшиваємо ниткою шкірку, щоб рис не випадав під час запікання.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Верх гуски ретельно промащуємо майонезом.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Тепер викладаємо гуску на фольгу і загортаємо в неї. Кладемо на деко і ставимо в гарячу духову піч на 60 хв. Після того, як час мине, дістаємо гусака і розрізаємо фольгу, ставимо його назад, щоб зарум’янити верх і домогтися хрусткої скоринки. Запікаємо ще 20 хв.

Соковита гуска, запечена в духовці

Порада: перед подачею для краси можна прикрасити гусака фруктами. Дуже ефектно виглядають апельсини. Просто поріжте кружальцями та викладіть ними верхівку.

Смачного!

М’яка та соковита гуска, запечена з апельсинами

Гуска, запечена з апельсинами – чудова новорічна страва. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом із тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!

Порції: 8

Час готування: 2,5 години

Інгредієнти:

  • Гуска – 2 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл.
  • Мед – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.л.
  • Рослинна олія – 50 мл.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку гуски потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.

Соковита гуска, запечена в духовці

2. У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинну олію і сіль.

Соковита гуска, запечена в духовці

3. Підготовленою сумішшю промажемо тушку зовні та всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.

Соковита гуска, запечена в духовці

4. Апельсини очищаємо від шкірки. Ділимо на часточки, а їх наріжемо ще на кілька частин.

Соковита гуска, запечена в духовці

5. Нафаршируємо ними тушку гуски, а проріз з’єднаємо ниткою та зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.

Соковита гуска, запечена в духовці

6. Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.

Соковита гуска, запечена в духовці

Смачного!