Соковита гуска, запечена в духовці – це справжній кулінарний шедевр! Така страва вимагає ретельної підготовки, тоді й результат перевершить усі очікування. Гусак виходить ніжним, соковитим, із хрусткою золотою скоринкою. Справжня прикраса святкового столу! Готуйтеся отримувати похвалу від гостей!
Гуска, запечена цілком із хрусткою скоринкою
Гуска, запечена цілою з хрусткою скоринкою – чудова страва для урочистого дня. Новий рік, весілля і день народження, ця страва прикрасить будь-який стіл. М’ясо гуски виходить дуже ніжним, ароматним і апетитним. Особливо, якщо дотримуватися всіх тонкощів приготування! Від нього просто неможливо відірватися!
Порада: для того, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше, додайте в інгредієнти цибулю і моркву.
Інгредієнти
- Гусак 3 кг
- Перець духмяний 3 горошини
- Перець червоний мелений ½ ч.л.
- Сіль 1.5 ст.л.
- Лавровий лист 4 шт.
- Часник 1 ч.л. (сушеного)
- Олія рослинна 1 ст.л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.л.
- Яблука 4 шт. (зелених)
- Приправа ½ ч.л.
Приготування
-
Як приготувати соковиту гуску в духовці? Насамперед підготуємо маринад для запікання. Для цього потовчемо запашний перець і пересиплемо його в тарілку.
-
До нього додаємо решту приправ: італійські трави, часник, червоний і запашний перці, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинної олії. Перемішуємо.
-
Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко обгорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром.
-
Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалася. Тепер за допомогою ниток з’єднуємо крильця та ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися.
-
Яблука потрібно порізати на частини та почистити серединку. Тепер кладемо їх усередину тушки гуски. І закріплюємо все зубочистками та нитками.
-
Тепер загорнемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі та моркви.
-
Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гускою на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години.
-
Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і морквину.
Смачного!
Соковита гуска, запечена в рукаві
Соковита гуска в рукаві – рецепт дуже ніжної, м’якої та неймовірно пікантної страви. Жодне торжество не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звісно, його приготування потребуватиме часу та зусиль, але результат вас приємно здивує!
Порції: 10
Час готування: 2 години 30 хв.
Інгредієнти:
- Гуска – 1 шт.
- Яблука – 5 шт.
- Базилік – 1 ст.л.
- Біле вино – 1 ст.л.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Общиплемо і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусаку трохи підсохнути.
2. Натираємо тушку гуски спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх із ложкою рослинної олії.
3. Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини та видаляємо серцевину.
4. Також на кілька частин розріжемо лимон.
5. Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гуску і починаємо фарширувати яблуками та лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) цей отвір, щоб під час запікання тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.
6. Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.
7. Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гуску ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.
Смачного!
М’яка гуска, запечена у фользі
М’яка гуска, запечена у фользі – шалено смачна страва, яка стане прикрасою на святковому столі. Його секрет – у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Така страва просто проситься, щоб її з’їли!
Порції:10
Час готування: 10 годин
Інгредієнти:
- Тушка гуски – 3 кг.
- Апельсин – 5 шт.
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Мед – 2 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Суміш перців – ½ ч.л.
- Вода – 3 ст.л.
Процес приготування:
1. З одного апельсина потрібно віджати сік, потім змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.
2. Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. І залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.
3. Решту апельсинів почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.
4. Тепер нафаршируємо гуску апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.
5. Загортаємо гуску у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.
6. Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо жар до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.
Смачного!
Різдвяна гуска з яблуками в духовці
Різдвяна гуска з яблуками – прекрасна святкова страва, яка одразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить шалено ніжним, соковитим, а скоринка золотистою і хрусткою. Усі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!
Порції: 6
Час готування: 16 годин
Інгредієнти:
- Гуска – 1 шт.
- Вода – 300 мл.
- Майоран – за смаком.
- Рослинна олія – 2 ст. л.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Яблука – 5 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.
2. Натираємо м’ясо майораном, сіллю та перцем. Обернемо целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.
3. Яблука промити, порізати на 4 частини та вирізати серединку з кісточками.
4. Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо її з яблуками.
5. Заповнюємо яблуками та чорносливом тушку гуски. З’єднуємо тушку нитками та зубочистками. Зверху промащуємо рослинною олією, щоб під час запікання він став рум’яним із хрусткою скоринкою.
6. Кладемо на деко фольгу, потім кладемо гусака і загортаємо його у фольгу. Тепер заливаємо воду.
7. Розігріваємо духову піч за температури 200 градусів. Ставимо деко з гускою на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години за температури 180 градусів.
Смачного!
Простий і смачний рецепт гуски, запеченої з картоплею
Гуска з картоплею – це неймовірно м’яке та ніжне м’ясо й ароматний смачний гарнір. Гуска, приготована в рукаві для запікання, стане найкращою прикрасою святкового столу. Гості будуть у захваті від такого делікатесу! Справжнє частування для гурманів!
Порції: 8
Час готування: 2 години 10 хв.
Інгредієнти:
- Гуска – 1 шт.
- Картопля – 8 шт.
- Сіль – за смаком.
- Прованські трави – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець мелений – 2 ч. л.л.
Процес приготування:
1. Почистимо шкірку гуски, добре промиємо тушку та очистимо всередині від серця, печінки, легень. Зрізаємо крила та горло.
2. Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочилася ароматами.
3. Тепер загорнемо гуску в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.
4. Одну годину запікаємо за температури 200 градусів.
5. Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.
6. Виймаємо гуску і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гуски картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.
Смачного!
Як смачно приготувати м’ясо гуски шматочками в духовці?
Смачно приготувати м’ясо гуски шматочками в духовці дуже просто, якщо дотримуватися перевіреного рецепта. А ось приправи можна додавати за власним смаком. М’ясо гуски вийде неймовірно смачним і ароматним. Від одного погляду на нього розгорається апетит! Просто смакота!
Порції: 8
Час готування: 2 години
Інгредієнти:
- Гусак – 1 шт.
- Морква – 5 шт.
- Цибуля – 4 шт.
- Томатний соус – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 100 мл.
- Чебрець – 30 гр.
- Базилік – 30 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зерна гірчиці – 10 гр.
- Мелений перець – дрібка.
- Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
1. Гусака промиваємо, очищаємо, розрізаємо на кілька шматочків.
2. Підготуємо маринад для гуски. У тарілці перемішаємо мелений перець і половину чебрецю із сіллю та базиліком. Тепер додамо гірчицю, видавлений через прес часник. А слідом подрібнюємо перець чилі і заливаємо 1 ложку олії та 1 ложку олії. Усе перемішуємо. Обвалюємо в цьому маринаді шматочки гуски. І залишаємо їх настоюватися 3 години.
3. Змащуємо олією сковорідку, в якій будемо запікати гусака.
4. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо на невеликі кубики.
5. Чистимо морквину і натираємо на крупній тертці.
6. Перемішуємо морквину з соусом.
7. Гуску відправляємо в духову піч на півгодини. Потім додаємо на сковорідку цибулю і моркву, перемішуємо в суміші шматочки гуски і запікаємо ще 1 годину.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування гуски з яблуками та чорносливом
Гуска, запечена з яблуками та чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Така страва має дуже ефектний вигляд, а головне – нікого не залишить голодним!
Порції: 10
Час готування: понад 2 години
Інгредієнти:
- Тушка гуски – 3 кг.
- Яблука – 4 шт.
- Чорнослив – 7 шт.
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Майоран – 5 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Перець мелений – 2 гр.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сухарики з білого хліба – 100 гр.
- Вода – 3 ст.
- Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
1. Тушку гуски потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.
2. Тепер тушку потрібно натерти зовні та всередині сумішшю із солі та перців.
3. Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і розріжемо досить великими шматочками.
4. Промиваємо чорнослив і видаляємо з нього кісточки.
5. Розігріваємо сковорідку і топимо на ній жир.
6. Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука та чорнослив.
7. Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.
8. Тепер приступаємо до фарширування гуски приготовленою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.
9. Фольгою обертаємо кінці крил.
10. Нагріваємо духову піч до 200 градусів.
11. Підготовлену гуску викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. л. соусу. води.
12. У жир, що залишився на пательні, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, доки цукор не розчиниться цілком.
13. Тепер промащуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.
14. Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, щоб позбутися зайвого жиру.
15. Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.
16. Перед подачею прикрашаємо гусака зеленню.
Смачного!
Дуже смачна гуска, запечена в духовці з гречкою
Гуска, запечена з гречкою – надзвичайно смачна страва для святкового застілля. М’яке, неймовірно ніжне м’ясо і дуже соковитий, ароматний гарнір нікого не залишить байдужими. А ось добавка точно стане в пригоді! Спробуйте і переконайтеся самі!
Порції: 6
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
- Гуска – 1 шт.
- Гречка – 200 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Печінка – 300 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку гуски добре промиваємо, зрізаємо гузку і виймаємо жир.
2. Одне яблуко очищаємо від шкірки. Розрізаємо його на частини та вирізаємо середину з насінням. Тепер подрібнюємо в блендері.
3. Натираємо нашу тушку сіллю, як зовні, так і всередині. А зверху натираємо яблучною масою. Залишаємо в такому вигляді на 3 години, щоб м’ясо просочилося.
4. Гречку промиваємо в друшляку і відправляємо варитися в киплячу воду на 15 хв.
5. Печінку промиваємо і нарізаємо невеликими кубиками.
6. Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо на невеликі шматочки. Потім обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо до нього гриби та печінку.
7. Яблуко, що залишилося, також поріжемо на 4 частини та видалимо серединку.
8. Змішуємо шматочки яблука з підготовленою засмажкою. Солимо суміш, додаємо перець і фаршируємо нею тушку гуски. Зшиваємо нитками так, щоб вона не розвалилася під час запікання.
9. На деко кладемо рукав для запікання, а наверх укладаємо тушку гуски, тепер загортаємо її в рукав.
10. Відправляємо гуску в духову піч на 2 години, запікаємо за температури 180 гр. Після цього розрізаємо рукав для запікання. І додаємо в нього гречку. Запікаємо ще півгодини.
Смачного!
Як смачно запекти гуску, фаршировану рисом
Гуска, фарширована рисом – дуже смачна страва, без якої неможливо уявити жодне застілля. Новий рік, весілля або ювілей – ця страва стане найкращою прикрасою святкового столу. Запечене в духовці з ароматними приправами і травами, м’ясо виходить шалено ніжним, а гарнір його відмінно доповнює! Гості будуть у захваті!
Порції: 8
Час готування: 2 години
Інгредієнти:
- Гусак – 2-3 кг.
- Рис -250 гр.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Гусака попередньо очищаємо від гузки та жиру. Промиваємо його, відрізаємо крильця, оскільки вони дуже швидко запечуться і стануть твердими. Потім змащуємо сіллю і перцем, можна також використовувати свої улюблені приправи.
2. Рис промиваємо водою і відварюємо до напівготовності. Додаємо в рис сіль і спеції за смаком.
3. Фаршируємо тушку гуски і зшиваємо ниткою шкірку, щоб рис не випадав під час запікання.
4. Верх гуски ретельно промащуємо майонезом.
5. Тепер викладаємо гуску на фольгу і загортаємо в неї. Кладемо на деко і ставимо в гарячу духову піч на 60 хв. Після того, як час мине, дістаємо гусака і розрізаємо фольгу, ставимо його назад, щоб зарум’янити верх і домогтися хрусткої скоринки. Запікаємо ще 20 хв.
Порада: перед подачею для краси можна прикрасити гусака фруктами. Дуже ефектно виглядають апельсини. Просто поріжте кружальцями та викладіть ними верхівку.
Смачного!
М’яка та соковита гуска, запечена з апельсинами
Гуска, запечена з апельсинами – чудова новорічна страва. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом із тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!
Порції: 8
Час готування: 2,5 години
Інгредієнти:
- Гуска – 2 кг.
- Апельсини – 2 шт.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Мед – 60 гр.
- Сіль – 1 ч. л.л.
- Рослинна олія – 50 мл.
- Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку гуски потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.
2. У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинну олію і сіль.
3. Підготовленою сумішшю промажемо тушку зовні та всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.
4. Апельсини очищаємо від шкірки. Ділимо на часточки, а їх наріжемо ще на кілька частин.
5. Нафаршируємо ними тушку гуски, а проріз з’єднаємо ниткою та зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.
6. Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.
Смачного!