Ліниві вареники з сиру – це нехитра, але така смачна страва з нашого дитинства. Їх часто ліпили мами й бабусі, а ще нерідко подавали вранці в дитячому садку, і дуже мало хто з дітлахів відмовлявся від такого солодкого, ситного та апетитного сніданку, який апетитно пахне. 10 дуже смачних рецептів з фото покроково приготування лінивих вареників ви знайдете на нашому сайті. Готуйте вареники з любов’ю і годуйте свою сім’ю із задоволенням!
Ліниві вареники з сиру – класичний рецепт
За такою рецептурою заведено готувати вареники класичні ліниві для вихованців дитячих садків. Спробуйте зробити їх і ви, це смачно, а головне – не складно і швидко!
Інгредієнти
- Сир ½ кг
- Борошно 300 гр.
- Масло вершкове 3 ст.л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 2 ст.л.
- Сіль ½ ч.л.
Приготування
-
Щоб приготувати ліниві вареники з сиру з борошном за класичним рецептом, подрібніть будь-яким способом сир, видаливши грудочки (можна використовувати сито, блендер або м’ясорубку).
-
Масло розтопіть, додайте до сиру. Потім у ту ж ємність вбийте яйця, додайте сіль і цукор.
-
Додайте борошно.
-
Замісіть нетуге тісто.
-
У товсту ковбаску скачайте тісто, потім розділіть його на кілька частин (невеликих ковбасок).
-
Ковбаски з тіста трохи сплющіть.
-
Так у вас вийде кілька рулетів, які потрібно розрізати на невеликі, рівні за розміром ромби.
-
Варіть їх у підсоленому окропі, стежачи, щоб вареники не злиплися в каструлі. Коли вареники спливуть, їх потрібно варити до готовності близько 5 хвилин.
-
Зазвичай ліниві вареники подають до столу в дитячому садку теплими з вершковим маслом або зі сметаною, ви можете вчинити так само.
Смачного!
Дуже смачні ліниві вареники з сиром і борошном
Це дуже простий для приготування рецепт, подужати який зможуть усі господині-початківці. Страва швидка і смачна, тому обов’язково приготуйте її, якщо ще ніколи не робили. Подавайте ваші вареники з сиром до столу зі сметаною, або з маслом і цукром, або з джемом чи свіжими фруктами, нарізаними шматочками.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 0,5 кг.
- Борошно – 4-5 ст.л.
- Цукор – 1-2 ст. л. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
1. Вам необхідно ретельно через сито перетерти або ж перебити блендером сир, щоб він став гладким.
2. До сиру додайте такі інгредієнти: розтоплене масло і сіль, яйця та цукор, а потім все разом гарненько розмішайте.
3. Борошно, яке ви вже просіяли, додайте в миску до інших інгредієнтів і замісіть нетуге тісто.
4. Тісто з сиром викладіть на стіл, присипаний борошном.
5. На кілька рівних частин розділіть тісто, кожну частину скачайте в ковбаски, які потім потрібно трохи притиснути і розрізати на рівні ромбики.
6. Опускайте вареники в окріп, помішуйте, щоб не злиплися, і варіть їх до готовності, дочекавшись, коли вони спливуть. Окріп можна підсолити. Їжте цю страву гарячою, приправивши за смаком будь-якими добавками.
Смачного!
Як приготувати смачні сирні вареники з манкою
Ліниві вареники замість борошна можна зліпити і з додаванням манки. Цей рецепт однозначно сподобається всім, хто любить додавати манку до різної випічки, до запіканок, до пудингів, до киселів тощо.д.
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Манка – 3-4 ст.л.
- Яйце (С1) – 2 шт.
- Цукор – 1-1,5 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.л.
Процес приготування:
1. Насамперед викладіть на кухонний стіл усе, що вам буде потрібно для приготування вареників із манкою.
2. Сиру надайте однорідної консистенції, протерши його через сито або ж гарненько розім’явши виделкою. Якщо сир рідкий, відіжміть його від сироватки. Із цукром і сіллю збийте яйця, додайте в сирну масу, також всипте манку і все ретельно розмішайте.
3. На столі або на обробній дошці сформуйте з тіста невеликі ковбаски, а потім розріжте їх на ромбики, як показано на фото.
4. У киплячу підсолену воду закидайте ліниві вареники, потім розмішайте їх, щоб не злиплися в каструлі.
5. Коли вареники закиплять і спливуть, поваріть їх 7-10 хвилин до готовності (манка твердіша за борошно, тому такі вареники варитимуться трохи довше за звичайні). Викладіть готові вареники в тарілку і їжте їх гарячими з маслом, зі сметаною або з цукром.
Смачного!
Дієтичні ліниві вареники (ПП рецепт)
Дієтичні вареники зазвичай їдять прихильники правильного харчування, проте вони можуть увійти в будь-який раціон і користуватися заслуженим успіхом. Дієтичною цю страву заведено вважати тому, що пшеничне борошно тут замінено на борошно з вівсяних пластівців, менш калорійне і більш корисне за своїми якостями.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 6-8 ст. л.
- Ванільний цукор – за бажанням.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Вівсяні пластівці зміліть на борошно за допомогою блендера, кухонного комбайна або ж кавомолки.
2. Потім у миску викладіть сир, розімніть його виделкою або заздалегідь пропустіть через дрібне сито, щоб сир став більш гладким і повітряним. Додайте цукор і за бажанням – ванільний цукор (ванілін).
3. Вбийте яйце туди ж і розмішайте до однорідності масу для майбутнього тіста.
4. Частинами додайте вівсяне борошно, замісіть гладеньке та густе тісто, яке не липнутиме до рук.
5. Потім дайте тісту 15-25 хвилин постояти в мисці, щоб борошно добре набрякло і склеїлося з іншими інгредієнтами.
6. Обробну дошку присипте борошном, викладіть на неї тісто і зліпіть круглі кульки (або ж розділіть тісто на кілька ковбасок, які потім можна буде розрізати на ромбики).
7. Закидайте вареники в окріп і варіть до готовності.
8. Вареники з сиру та вівсяних пластівців потрібно подавати до столу гарячими, виловивши шумівкою з каструлі. А їдять їх із джемом, зі сметаною або з вершковим маслом.
Смачного!
Порада: замість сиру для приготування таких вареників можна застосовувати і солодку сирну масу, проте в цьому випадку цукор у тісто вже не додається.
Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном
Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном – це ще одна нескладна, але дуже смачна страва! Рисове борошно не настільки калорійне, як пшеничне, до того ж воно не містить глютену (клейковини), тому рекомендоване при дотриманні безглютенової дієти. Страви з додаванням рисового борошна відрізняються від тих, де присутнє пшеничне борошно, тому ви можете урізноманітнити свій раціон, приготувавши такі ось незвичайні вареники.
Інгредієнти:
- Сир – 180-200 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Рисове борошно – 40 гр. (3-4 ст. л.)
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Розкладіть на столі всі продукти, які вам знадобляться.
2. У велику миску розбийте яйце, а потім розмішайте його виделкою до однорідності.
3. Разом із яйцем розмішайте гарненько сир, також додайте цукор і сіль, добре вимісіть.
4. Додайте в тісто рисове борошно і знову все гарненько вимісіть.
5. З тіста зліпіть невеликі круглі кульки, які обов’язково злегка збільшаться під час варіння.
6. У киплячу воду викладіть вареники з рисовим борошном, а коли вода знову закипить, а кульки спливуть, варіть їх не менше 5 хвилин до повної готовності на невеликому вогні.
7. Якщо хочете їсти вареники з полуничним соусом, його можна приготувати зі свіжої полуниці, розтерши ягоди в блендері. Смачні вареники з рисовим борошном можна подавати до сніданку, до полудня або до вечері гарячими чи теплими.
Смачного!
Покроковий рецепт лінивих вареників із сиром без яєць
Якщо вам потрібно приготувати вареники без яєць, ви можете це зробити, скориставшись нашим простим рецептом. Єдина хитрість цієї страви – використовуйте не сухий, а жирний і вологий сир, тоді вареники вийдуть особливо смачними.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сир – 300 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжий сир розімніть виделкою в мисці або ж протріть через сито, позбавивши його грудок.
2. Підсоліть сир, розмішайте з цукром і з ванільним цукром (його можна замінити ваніліном).
3. Борошна потрібно додати в тісто стільки, щоб воно добре ліпилося; замісіть еластичне і пластичне тісто.
4. Тісто розкачайте в пласт і зліпіть вареники будь-якої форми (на фото показані вареники у вигляді круглих кульок, але ви можете зробити їх і у вигляді традиційних ромбів).
5. Варіть у киплячій воді вареники до повної готовності і їжте, полив розтопленим вершковим маслом, сметаною або ж присипавши чимось на свій смак.
Смачного!
Соковиті сирні вареники з вишневою начинкою
Ледачі вареники з сиру з вишнею виходять соковитими і дуже апетитними, якщо тісто для них зроблено правильно: воно має бути таким, щоб начинка не вивалювалася під час варіння. Начинка може бути будь-якою, як із замороженої, так і зі стиглої вишні, найголовніше, щоб ягоди були позбавлені зайвої вологи і кісточок. Ця страва особливо сподобається дітлахам, які не люблять сир у чистому вигляді.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Вишня без кісточок – за смаком.
- Крохмаль – 1-2 ч. л. л.
- Цукор – за смаком.
Для тіста:
- Сир – 220 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л. л.
- Борошно – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти, необхідні для приготування вареників із вишнею.
2. Сир розімніть виделкою або протріть через сито, додайте сіль, цукор і яйце.
3. До однорідності розітріть тісто і додайте борошно (його може бути трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, оскільки сир завжди має різну консистенцію).
4. Тісто для вареників із вишнею має бути щільним, щоб ягоди не вивалилися під час варіння, тому замісіть в міру туге тісто.
5. Стіл або велику обробну дошку присипте борошном, туди викладіть тісто, розділене на однакові за розміром невеликі грудочки. Кожну грудочку розкачайте в акуратний тонкий круглий млинець, у центр якого помістіть чайну ложку начинки (ягоди вишні позбавте кісточок і відцідіть від соку, розмішайте з цукром і крохмалем).
6. Скачайте з начинкою всі вареники. Далі їх можна відварювати відразу ж або заморозити на майбутнє.
7. Відварені вареники з кисломолочного сиру з вишнею їжте гарячими.
Смачного!
Прості та дуже смачні вареники з сиром і зеленою цибулею
Вареники можна готувати не тільки з солодкою начинкою, наприклад, з вишнею або з полуницею, а й із сиром і зеленою цибулею. Ця страва дуже популярна в таких слов’янських кухнях, як білоруська, російська та українська. Їдять несолодкі вареники також зі сметаною або ж із підсмаженими свинячими шкварками.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Олія рослинна – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 50 мл.
- Сир – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Сир смачний у варениках, коли він жирний. Її потрібно протерти через сито, щоб видалити грудочки.
2. У сковороді нагрійте вершкове масло або рослинну олію, додайте туди дрібно нарізану зелену цибулю і трохи підсмажте її на невеликому вогні, але не пересмажте.
3. Цибулю додайте в сир, підсоліть і введіть сире яйце, ретельно розмішайте.
4. Борошно пшеничне вищого ґатунку просійте, розмішайте з рослинною олією та з водою. На обробній дошці замісіть гладке, еластичне тісто.
5. Дайте тісту настоятися 20-30 хвилин.
6. Тонко розкачайте тісто в пласт, розкачайте кружечки, додайте в них начинку і зліпіть вареники будь-якої форми (на фото вони у вигляді круглих кульок).
7. Відваріть вареники у великій кількості киплячої підсоленої води і їжте їх гарячими зі сметаною.
Смачного.
Ситні сирні вареники з сиром з картоплею
Вареники з сиру з картоплею можуть стати одними з ваших улюблених. Їх нескладно навчитися ліпити на сніданок або на вечерю, наприклад, у вихідний день, коли є більше можливості повозитися з тістом. А їдять такі вареники разом із розтопленим маслом, із засмажкою зі шкварок або з тушкованими овочами, з грибами, зі сметаною, з обсмаженою цибулею, загалом, варіантів цієї страви існує безліч!
Інгредієнти:
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
- Картопляне пюре – 180 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Олія рослинна – 1-2 ч. л.
- Сир – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 230 гр.
- Молоко – 100 мл.
Процес приготування:
1. Картоплю очистіть, відваріть (а можна зварити її і в мундирі, а потім очистити – смак буде іншим). Гарячу картоплю потовчіть на пюре, додавши туди сіль, гаряче молоко і вершкове масло.
2. Для начинки розмішайте разом із пюре сир (якщо він дуже твердий, тоді пюре зробіть більш рідким, додавши трохи більше молока). У начинку додайте за смаком сіль, мелений чорний перець, а також можна подрібнити кріп або зелену цибулю і теж її додати.
3. Щоб зробити тісто для вареників, збовтайте з яйцем і сіллю молоко, додайте борошно, і все добре розмішайте.
4. Руки змастіть рослинною олією, а потім вимісіть тісто до однорідності та еластичності. Занадто тугим тісто не замішуйте, воно повинно залишитися в міру гладким і еластичним, інакше вареники будуть жорсткими та несмачними.
5. Розкачайте тісто і з пласта виріжте круглі заготовки, на які потім викладіть повну чайну ложку начинки. Зліпіть красиві вареники.
6. Дошки обробні присипте борошном, на них викладіть вареники.
7. У каструлі закип’ятіть воду і варіть вареники до готовності. Страву можна подавати до столу, коли звариться тісто, адже начинка вже й так готова. Їжте їх гарячими з будь-якими соусами, зі сметаною тощо.д. Можна присипати вареники чорним меленим перцем, як на фото.
Смачного!
Порада: Вареники можна зліпити і заморозити про запас, уклавши в харчові пакети і помістивши в морозильну камеру.
Дуже смачні ліниві вареники на заварному тісті
Для ліплення вареників можна використовувати заварне тісто, яке зазвичай застосовується для пирогів, пельменів, чебуреків і мантів. У використанні податливого заварного тіста багато плюсів: випічка і борошняні вироби з ним не рвуться, оскільки його можна дуже тонко розкачати без пошкоджень. Якщо ви ще жодного разу не ліпили вареники з сиром на заварному тісті, тоді обов’язково спробуйте це зробити, і вам сподобається!
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яєчні білки – 3 шт.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Сир – 180 гр.
- Борошно – 4-5 ст.
- Сіль – 0,5 ч. л. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати заварне тісто, спочатку вам потрібно налити в каструлю молоко і закип’ятити його разом із вершковим маслом, цукром і сіллю.
2. Потім кипляче молоко знімають із вогню, додають у нього склянку (250 мл.) просіяного борошна, а потім швидко і добре замішують основу для тіста дерев’яною лопаткою, щоб отримати гладку і блискучу грудку.
3. Коли тісто охолоне, додайте в нього трохи збитих білків і вимісіть тісто, щоб воно набуло однорідної консистенції.
4. Потім частинами вводите в заварне тісто те борошно, що у вас залишилося, вимішуючи тісто до еластичності.
5. Для начинки разом із цукром розітріть сир і жовтки.
6. Тепер настав час розкачати тісто на вареники. Грудку тіста розділіть на 4 частини, кожну частину розкачайте в тонкий пласт, а потім за допомогою склянки виріжте з тіста кружки.
7. По 1 чайній ложці з гіркою викладайте на тісто начинку і защипуйте краї, формуючи красиві вареники.
8. Варіть вареники 3-5 хвилин у киплячій воді після того, як вони закиплять і спливуть.
9. Витягніть вареники з води шумівкою, змастіть вершковим маслом або подавайте їх до столу зі сметаною гарячими.
Смачного!