Ліниві вареники з сиру

Ліниві вареники з сиру класичні

Ліниві вареники з сиру – це нехитра, але така смачна страва з нашого дитинства. Їх часто ліпили мами й бабусі, а ще нерідко подавали вранці в дитячому садку, і дуже мало хто з дітлахів відмовлявся від такого солодкого, ситного та апетитного сніданку, який апетитно пахне. 10 дуже смачних рецептів з фото покроково приготування лінивих вареників ви знайдете на нашому сайті. Готуйте вареники з любов’ю і годуйте свою сім’ю із задоволенням!

Ліниві вареники з сиру – класичний рецепт

За такою рецептурою заведено готувати вареники класичні ліниві для вихованців дитячих садків. Спробуйте зробити їх і ви, це смачно, а головне – не складно і швидко!

Ліниві вареники з сиру класичні

Інгредієнти

  • Сир ½ кг
  • Борошно 300 гр.
  • Масло вершкове 3 ст.л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст.л.
  • Сіль ½ ч.л.

Приготування

  1. Щоб приготувати ліниві вареники з сиру з борошном за класичним рецептом, подрібніть будь-яким способом сир, видаливши грудочки (можна використовувати сито, блендер або м'ясорубку)

    Щоб приготувати ліниві вареники з сиру з борошном за класичним рецептом, подрібніть будь-яким способом сир, видаливши грудочки (можна використовувати сито, блендер або м’ясорубку).

  2. Масло розтопіть, додайте до сиру. Потім у ту ж ємність вбийте яйця, додайте сіль і цукор

    Масло розтопіть, додайте до сиру. Потім у ту ж ємність вбийте яйця, додайте сіль і цукор.

  3. Додайте борошно

    Додайте борошно.

  4. Замісіть нетуге тісто

    Замісіть нетуге тісто.

  5. У товсту ковбаску скачайте тісто, потім розділіть його на кілька частин (невеликих ковбасок)

    У товсту ковбаску скачайте тісто, потім розділіть його на кілька частин (невеликих ковбасок).

  6. Ковбаски з тіста трохи сплющіть

    Ковбаски з тіста трохи сплющіть.

  7. Так у вас вийде кілька рулетів, які потрібно розрізати на невеликі, рівні за розміром ромби

    Так у вас вийде кілька рулетів, які потрібно розрізати на невеликі, рівні за розміром ромби.

  8. Варіть їх у підсоленому окропі, стежачи, щоб вареники не злиплися в каструлі. Коли вареники спливуть, їх потрібно варити до готовності близько 5 хвилин

    Варіть їх у підсоленому окропі, стежачи, щоб вареники не злиплися в каструлі. Коли вареники спливуть, їх потрібно варити до готовності близько 5 хвилин.

  9. Зазвичай ліниві вареники подають до столу в дитячому садку теплими з вершковим маслом або зі сметаною, ви можете вчинити так само

    Зазвичай ліниві вареники подають до столу в дитячому садку теплими з вершковим маслом або зі сметаною, ви можете вчинити так само.

Смачного!

Дуже смачні ліниві вареники з сиром і борошном

Це дуже простий для приготування рецепт, подужати який зможуть усі господині-початківці. Страва швидка і смачна, тому обов’язково приготуйте її, якщо ще ніколи не робили. Подавайте ваші вареники з сиром до столу зі сметаною, або з маслом і цукром, або з джемом чи свіжими фруктами, нарізаними шматочками.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 0,5 кг.
  • Борошно – 4-5 ст.л.
  • Цукор – 1-2 ст. л. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

1. Вам необхідно ретельно через сито перетерти або ж перебити блендером сир, щоб він став гладким.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. До сиру додайте такі інгредієнти: розтоплене масло і сіль, яйця та цукор, а потім все разом гарненько розмішайте.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Борошно, яке ви вже просіяли, додайте в миску до інших інгредієнтів і замісіть нетуге тісто.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Тісто з сиром викладіть на стіл, присипаний борошном.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. На кілька рівних частин розділіть тісто, кожну частину скачайте в ковбаски, які потім потрібно трохи притиснути і розрізати на рівні ромбики.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Опускайте вареники в окріп, помішуйте, щоб не злиплися, і варіть їх до готовності, дочекавшись, коли вони спливуть. Окріп можна підсолити. Їжте цю страву гарячою, приправивши за смаком будь-якими добавками.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Як приготувати смачні сирні вареники з манкою

Ліниві вареники замість борошна можна зліпити і з додаванням манки. Цей рецепт однозначно сподобається всім, хто любить додавати манку до різної випічки, до запіканок, до пудингів, до киселів тощо.д.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Манка – 3-4 ст.л.
  • Яйце (С1) – 2 шт.
  • Цукор – 1-1,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.л.

Процес приготування:

1. Насамперед викладіть на кухонний стіл усе, що вам буде потрібно для приготування вареників із манкою.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Сиру надайте однорідної консистенції, протерши його через сито або ж гарненько розім’явши виделкою. Якщо сир рідкий, відіжміть його від сироватки. Із цукром і сіллю збийте яйця, додайте в сирну масу, також всипте манку і все ретельно розмішайте.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. На столі або на обробній дошці сформуйте з тіста невеликі ковбаски, а потім розріжте їх на ромбики, як показано на фото.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. У киплячу підсолену воду закидайте ліниві вареники, потім розмішайте їх, щоб не злиплися в каструлі.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Коли вареники закиплять і спливуть, поваріть їх 7-10 хвилин до готовності (манка твердіша за борошно, тому такі вареники варитимуться трохи довше за звичайні). Викладіть готові вареники в тарілку і їжте їх гарячими з маслом, зі сметаною або з цукром.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Дієтичні ліниві вареники (ПП рецепт)

Дієтичні вареники зазвичай їдять прихильники правильного харчування, проте вони можуть увійти в будь-який раціон і користуватися заслуженим успіхом. Дієтичною цю страву заведено вважати тому, що пшеничне борошно тут замінено на борошно з вівсяних пластівців, менш калорійне і більш корисне за своїми якостями.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 6-8 ст. л.
  • Ванільний цукор – за бажанням.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Вівсяні пластівці зміліть на борошно за допомогою блендера, кухонного комбайна або ж кавомолки.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Потім у миску викладіть сир, розімніть його виделкою або заздалегідь пропустіть через дрібне сито, щоб сир став більш гладким і повітряним. Додайте цукор і за бажанням – ванільний цукор (ванілін).

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Вбийте яйце туди ж і розмішайте до однорідності масу для майбутнього тіста.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Частинами додайте вівсяне борошно, замісіть гладеньке та густе тісто, яке не липнутиме до рук.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Потім дайте тісту 15-25 хвилин постояти в мисці, щоб борошно добре набрякло і склеїлося з іншими інгредієнтами.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Обробну дошку присипте борошном, викладіть на неї тісто і зліпіть круглі кульки (або ж розділіть тісто на кілька ковбасок, які потім можна буде розрізати на ромбики).

Ліниві вареники з сиру класичні

7. Закидайте вареники в окріп і варіть до готовності.

Ліниві вареники з сиру класичні

8. Вареники з сиру та вівсяних пластівців потрібно подавати до столу гарячими, виловивши шумівкою з каструлі. А їдять їх із джемом, зі сметаною або з вершковим маслом.

Ліниві вареники з сиру класичні

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Порада: замість сиру для приготування таких вареників можна застосовувати і солодку сирну масу, проте в цьому випадку цукор у тісто вже не додається.

Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном

Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном – це ще одна нескладна, але дуже смачна страва! Рисове борошно не настільки калорійне, як пшеничне, до того ж воно не містить глютену (клейковини), тому рекомендоване при дотриманні безглютенової дієти. Страви з додаванням рисового борошна відрізняються від тих, де присутнє пшеничне борошно, тому ви можете урізноманітнити свій раціон, приготувавши такі ось незвичайні вареники.

Інгредієнти:

  • Сир – 180-200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рисове борошно – 40 гр. (3-4 ст. л.)
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Розкладіть на столі всі продукти, які вам знадобляться.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. У велику миску розбийте яйце, а потім розмішайте його виделкою до однорідності.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Разом із яйцем розмішайте гарненько сир, також додайте цукор і сіль, добре вимісіть.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Додайте в тісто рисове борошно і знову все гарненько вимісіть.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. З тіста зліпіть невеликі круглі кульки, які обов’язково злегка збільшаться під час варіння.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. У киплячу воду викладіть вареники з рисовим борошном, а коли вода знову закипить, а кульки спливуть, варіть їх не менше 5 хвилин до повної готовності на невеликому вогні.

Ліниві вареники з сиру класичні

7. Якщо хочете їсти вареники з полуничним соусом, його можна приготувати зі свіжої полуниці, розтерши ягоди в блендері. Смачні вареники з рисовим борошном можна подавати до сніданку, до полудня або до вечері гарячими чи теплими.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Покроковий рецепт лінивих вареників із сиром без яєць

Якщо вам потрібно приготувати вареники без яєць, ви можете це зробити, скориставшись нашим простим рецептом. Єдина хитрість цієї страви – використовуйте не сухий, а жирний і вологий сир, тоді вареники вийдуть особливо смачними.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжий сир розімніть виделкою в мисці або ж протріть через сито, позбавивши його грудок.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Підсоліть сир, розмішайте з цукром і з ванільним цукром (його можна замінити ваніліном).

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Борошна потрібно додати в тісто стільки, щоб воно добре ліпилося; замісіть еластичне і пластичне тісто.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Тісто розкачайте в пласт і зліпіть вареники будь-якої форми (на фото показані вареники у вигляді круглих кульок, але ви можете зробити їх і у вигляді традиційних ромбів).

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Варіть у киплячій воді вареники до повної готовності і їжте, полив розтопленим вершковим маслом, сметаною або ж присипавши чимось на свій смак.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Соковиті сирні вареники з вишневою начинкою

Ледачі вареники з сиру з вишнею виходять соковитими і дуже апетитними, якщо тісто для них зроблено правильно: воно має бути таким, щоб начинка не вивалювалася під час варіння. Начинка може бути будь-якою, як із замороженої, так і зі стиглої вишні, найголовніше, щоб ягоди були позбавлені зайвої вологи і кісточок. Ця страва особливо сподобається дітлахам, які не люблять сир у чистому вигляді.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Вишня без кісточок – за смаком.
  • Крохмаль – 1-2 ч. л. л.
  • Цукор – за смаком.

Для тіста:

  • Сир – 220 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л. л.
  • Борошно – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі продукти, необхідні для приготування вареників із вишнею.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Сир розімніть виделкою або протріть через сито, додайте сіль, цукор і яйце.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. До однорідності розітріть тісто і додайте борошно (його може бути трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, оскільки сир завжди має різну консистенцію).

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Тісто для вареників із вишнею має бути щільним, щоб ягоди не вивалилися під час варіння, тому замісіть в міру туге тісто.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Стіл або велику обробну дошку присипте борошном, туди викладіть тісто, розділене на однакові за розміром невеликі грудочки. Кожну грудочку розкачайте в акуратний тонкий круглий млинець, у центр якого помістіть чайну ложку начинки (ягоди вишні позбавте кісточок і відцідіть від соку, розмішайте з цукром і крохмалем).

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Скачайте з начинкою всі вареники. Далі їх можна відварювати відразу ж або заморозити на майбутнє.

Ледачі вареники з домашнього сиру класичні

7. Відварені вареники з кисломолочного сиру з вишнею їжте гарячими.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Прості та дуже смачні вареники з сиром і зеленою цибулею

Вареники можна готувати не тільки з солодкою начинкою, наприклад, з вишнею або з полуницею, а й із сиром і зеленою цибулею. Ця страва дуже популярна в таких слов’янських кухнях, як білоруська, російська та українська. Їдять несолодкі вареники також зі сметаною або ж із підсмаженими свинячими шкварками.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Олія рослинна – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Сир смачний у варениках, коли він жирний. Її потрібно протерти через сито, щоб видалити грудочки.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. У сковороді нагрійте вершкове масло або рослинну олію, додайте туди дрібно нарізану зелену цибулю і трохи підсмажте її на невеликому вогні, але не пересмажте.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Цибулю додайте в сир, підсоліть і введіть сире яйце, ретельно розмішайте.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Борошно пшеничне вищого ґатунку просійте, розмішайте з рослинною олією та з водою. На обробній дошці замісіть гладке, еластичне тісто.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Дайте тісту настоятися 20-30 хвилин.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Тонко розкачайте тісто в пласт, розкачайте кружечки, додайте в них начинку і зліпіть вареники будь-якої форми (на фото вони у вигляді круглих кульок).

Ліниві вареники з сиру класичні

7. Відваріть вареники у великій кількості киплячої підсоленої води і їжте їх гарячими зі сметаною.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного.

Ситні сирні вареники з сиром з картоплею

Вареники з сиру з картоплею можуть стати одними з ваших улюблених. Їх нескладно навчитися ліпити на сніданок або на вечерю, наприклад, у вихідний день, коли є більше можливості повозитися з тістом. А їдять такі вареники разом із розтопленим маслом, із засмажкою зі шкварок або з тушкованими овочами, з грибами, зі сметаною, з обсмаженою цибулею, загалом, варіантів цієї страви існує безліч!

Інгредієнти:

  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
  • Картопляне пюре – 180 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Олія рослинна – 1-2 ч. л.
  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 230 гр.
  • Молоко – 100 мл.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, відваріть (а можна зварити її і в мундирі, а потім очистити – смак буде іншим). Гарячу картоплю потовчіть на пюре, додавши туди сіль, гаряче молоко і вершкове масло.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Для начинки розмішайте разом із пюре сир (якщо він дуже твердий, тоді пюре зробіть більш рідким, додавши трохи більше молока). У начинку додайте за смаком сіль, мелений чорний перець, а також можна подрібнити кріп або зелену цибулю і теж її додати.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Щоб зробити тісто для вареників, збовтайте з яйцем і сіллю молоко, додайте борошно, і все добре розмішайте.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Руки змастіть рослинною олією, а потім вимісіть тісто до однорідності та еластичності. Занадто тугим тісто не замішуйте, воно повинно залишитися в міру гладким і еластичним, інакше вареники будуть жорсткими та несмачними.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Розкачайте тісто і з пласта виріжте круглі заготовки, на які потім викладіть повну чайну ложку начинки. Зліпіть красиві вареники.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Дошки обробні присипте борошном, на них викладіть вареники.

Ліниві вареники з сиру класичні

7. У каструлі закип’ятіть воду і варіть вареники до готовності. Страву можна подавати до столу, коли звариться тісто, адже начинка вже й так готова. Їжте їх гарячими з будь-якими соусами, зі сметаною тощо.д. Можна присипати вареники чорним меленим перцем, як на фото.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!

Порада: Вареники можна зліпити і заморозити про запас, уклавши в харчові пакети і помістивши в морозильну камеру.

Дуже смачні ліниві вареники на заварному тісті

Для ліплення вареників можна використовувати заварне тісто, яке зазвичай застосовується для пирогів, пельменів, чебуреків і мантів. У використанні податливого заварного тіста багато плюсів: випічка і борошняні вироби з ним не рвуться, оскільки його можна дуже тонко розкачати без пошкоджень. Якщо ви ще жодного разу не ліпили вареники з сиром на заварному тісті, тоді обов’язково спробуйте це зробити, і вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сир – 180 гр.
  • Борошно – 4-5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати заварне тісто, спочатку вам потрібно налити в каструлю молоко і закип’ятити його разом із вершковим маслом, цукром і сіллю.

Ліниві вареники з сиру класичні

2. Потім кипляче молоко знімають із вогню, додають у нього склянку (250 мл.) просіяного борошна, а потім швидко і добре замішують основу для тіста дерев’яною лопаткою, щоб отримати гладку і блискучу грудку.

Ліниві вареники з сиру класичні

3. Коли тісто охолоне, додайте в нього трохи збитих білків і вимісіть тісто, щоб воно набуло однорідної консистенції.

Ліниві вареники з сиру класичні

4. Потім частинами вводите в заварне тісто те борошно, що у вас залишилося, вимішуючи тісто до еластичності.

Ліниві вареники з сиру класичні

5. Для начинки разом із цукром розітріть сир і жовтки.

Ліниві вареники з сиру класичні

6. Тепер настав час розкачати тісто на вареники. Грудку тіста розділіть на 4 частини, кожну частину розкачайте в тонкий пласт, а потім за допомогою склянки виріжте з тіста кружки.

Ліниві вареники з сиру класичні

7. По 1 чайній ложці з гіркою викладайте на тісто начинку і защипуйте краї, формуючи красиві вареники.

Ліниві вареники з сиру класичні

8. Варіть вареники 3-5 хвилин у киплячій воді після того, як вони закиплять і спливуть.

Ліниві вареники з сиру класичні

9. Витягніть вареники з води шумівкою, змастіть вершковим маслом або подавайте їх до столу зі сметаною гарячими.

Ліниві вареники з сиру класичні

Смачного!