Диджитал Октобер

Віденські вафлі для електровафельниці

Віденські вафлі для електровафельниці – це надзвичайно смачний варіант для сніданків, чаювань і перекусів. Випічка може бути як м’якою, так і хрусткою. У добірці є різні рецепти, а також дієтичні частування. Приготування вафель не завдасть клопоту. Тісто готується за лічені хвилини, а процес випікання залежить від моделі приладу і його потужності.

Класичні віденські вафлі для електровафельниці

Приготування класичних віденських вафель для електровафельниці не забере й півгодини. Ніжна випічка принесе масу позитивних емоцій. Приготувати частування зможе навіть дитина. У рецепті немає нічого складного, достатньо змішати всі інгредієнти і неймовірний десерт готовий!

Віденські вафлі для електровафельниці

Інгредієнти

  • Молоко коров’яче 200 мл.
  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Сік лимонний 5 мл.
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Морозиво за смаком (Пломбір)
  • Волоський горіх за смаком
  • Фундук за смаком
  • Журавлина за смаком (в’ялена)
  • Курага за смаком

Приготування

  1. Віденські вафлі в електровафельниці готуються дуже просто. Готуємо продукти для чудової випічки

    Віденські вафлі в електровафельниці готуються дуже просто. Готуємо продукти для чудової випічки.

  2. Вершкове масло дістаємо заздалегідь, рубаємо квадратиками і даємо розм'якшити

    Вершкове масло дістаємо заздалегідь, рубаємо квадратиками і даємо розм’якшитися.

  3. М'яке масло кладемо в чашу і всипаємо цукровий пісок. Збиваємо до пишності

    М’яке масло кладемо в чашу і всипаємо цукровий пісок. Збиваємо до пишності.

  4. Зменшивши швидкість, додаємо молоко та яйця. Продовжуємо перемішувати

    Зменшивши швидкість, додаємо молоко та яйця. Продовжуємо перемішувати.

  5. Засипаємо просіяне борошно разом із розпушувачем і солимо. Вводимо сік лимона (або замінюємо оцтовою кислотою) і вимішуємо масу до гладкості. Приготовану суміш охолоджуємо в холодильнику півгодини

    Засипаємо просіяне борошно разом із розпушувачем і солимо. Вводимо сік лимона (або замінюємо оцтовою кислотою) і вимішуємо масу до гладкості. Приготовлену суміш охолоджуємо в холодильнику півгодини.

  6. Вмикаємо в мережу електроприлад. На розігріту поверхню кладемо тісто. Закривши, готуємо вафлі 5-10 хвилин. Часові витрати залежать від потужності техніки. Через 5 хвилин перевіряємо готовність. Вафлі мають набути золотистого відтінку зовні та добре пропектися всередині

    Вмикаємо в мережу електроприлад. На розігріту поверхню кладемо тісто. Закривши, готуємо вафлі 5-10 хвилин. Часові витрати залежать від потужності техніки. Через 5 хвилин перевіряємо готовність. Вафлі мають набути золотистого відтінку зовні та добре пропектися всередині.

  7. Готові вафлі доповнюємо рубаними горіхами і порізаними сухофруктами. Кладемо кульку морозива пломбір

    Готові вафлі доповнюємо рубаними горіхами та порізаними сухофруктами. Кладемо кульку морозива пломбір.

  8. За бажанням використовуємо інші топінги. Смачного!

    За бажанням використовуємо інші топінги. Смачного!

Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці

Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці підкорять своєю ніжністю і невагомістю. Дивовижне частування відмінно підходить для сімейного сніданку. Жоден любитель солодкого не встоїть перед пористими ласощами. Випічку їдять просто так, або доповнивши конфітюром, шоколадною пастою чи згущеним молоком.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 30

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове/маргарин – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сода – 0,5 год.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відважуємо продукти. Масло або маргарин розтоплюємо до рідкого стану. Заздалегідь дістаємо кисломолочний продукт як із низьким, так і високим вмістом жиру, щоб він прогрівся до кімнатної температури.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. У місткий посуд виливаємо кисломолочний продукт. Сиплемо цукор, солимо і додаємо яйце.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Розбовтуємо інгредієнти ручним агрегатом.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. До рідкої суміші просіюємо суміш розпушувача, борошна та харчової соди.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Вимішуємо до гладкості бісквітну суміш.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. У суміш виливаємо остигле вершкове масло.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Повторно доводимо заготовку для вафель до однорідної консистенції.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. По розігрітій і злегка змащеній олією електровафельниці розподіляємо тісто, приблизно 2 столові ложки. Промащувати панелі не потрібно щоразу, оскільки бісквітне тісто містить масло, і випічка не прилипне.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Випікаємо виріб близько 3-х хвилин. Час може відрізнятися в менший або більший бік залежно від моделі та потужності приладу.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 10. Ніжні вироби доповнюємо топінгами, ягодами, фруктами та гарячими напоями або молоком. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

М’які вафлі на молоці в електровафельниці

М’які вафлі на молоці в електровафельниці мають найніжнішу текстуру. Якщо хочеться чогось смачного і швидкого, це те, що потрібно! Жодних турбот – все змішати, розподілити по вафельниці і можна заварювати чай. Приголомшливе частування виручає, коли несподівано приходять родичі.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Сода/розпушувач – 0,5 ч.л./1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Напередодні дістаємо інгредієнти, щоб вони були кімнатної температури.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. У глибокій чашці об’єднуємо яйце з цукром або підсолоджувачем для тих, хто не вживає цукор. Кількість солодощів можна зменшити, а під час подачі доповнити солодкими сиропами, згущеним молоком або варенням на свій розсуд.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Гарненько розмішавши, заливаємо злегка нагріте (або кімнатної температури) молоко будь-якої жирності.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Розтопивши вершкове масло до рідкого стану й остудивши, вводимо до змішаних складових.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Просіюємо борошно і половину чайної ложки соди (або розпушувач), тим самим збагачуючи сухі інгредієнти киснем.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Ретельно розмішуємо ручним агрегатом, розбиваючи грудочки. Для зручності застосовуємо електричний агрегат.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. На добре прогріту панель вафельниці кладемо бісквітну масу. Поверхню можна не змащувати олією.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Закривши, випікаємо частування 1 хвилину. Для деякої техніки знадобиться більше часу.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Виклавши ласощі на тарілку і заваривши напої, приступаємо до трапези. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

ПП дієтичні віденські вафлі

ПП дієтичні віденські вафлі – надзвичайно смачне частування для всіх “фітоняшок” і зожників. Ідеальне частування можна приготувати солодким або з нейтральним смаком і доповнити вершковим сиром та сьомгою. Такий смачний і ситний перекус підніме настрій на весь день.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кефір 1% – 100 мл.
  • Борошно рисове – 120 гр.
  • Сир 5% – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо низькокалорійні інгредієнти. Продукти для вафель мають бути однакової температури.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. У глибокому посуді об’єднуємо теплий кефір, сир і яйце. Кладемо цукрозамінник за смаком. Я використовую “PrebioSweet”. Навіть якщо страва передбачає солону закуску, необхідно трохи підсолодити складові для балансу смаку.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Занурювальним приладом об’єднуємо інгредієнти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Об’єднавши рисове борошно і розпушувач, просіваємо їх до рідкої суміші.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Розмішуємо масу, поки всі грудочки не розіб’ються.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Прогрів вафельницю, кладемо 1,5 столової ложки бісквітної маси в кожен відсік. Для безпеки перед випічкою змащуємо олією поверхню.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Прикривши прилад, випікаємо частування 5-7 хвилин. Час залежить від потужності техніки. Вафлі повинні добре зарум’янитися.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Спечені вафлі охолоджуємо на решітці. Заварюємо напої та насолоджуємося смачним частуванням.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Наповнювачі для випічки визначаємо самостійно. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Сирні віденські вафлі у вафельниці

Сирні віденські вафлі у вафельниці виходять м’якими та надзвичайно апетитними. Готувати таке частування – суцільне задоволення. Якщо сирники приїлися, цей варіант чудово впишеться в повсякденне меню. Не потрібно контролювати процес, вафельниця світловим індикатором повідомить про готовність.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 180 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Олія рослинна – 1 ст.л. + для змащування.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. Яйця категорії С1 вивантажуємо в чашу. Кладемо цукор і солимо, щоб збалансувати смак. За необхідності замінюємо цукрозамінником. Я використовую еритрит. Стевія надає специфічного смаку, який подобається небагатьом.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Збовтуємо до повітряного пінистого стану. Зменшивши швидкість, додаємо сир. Жирність продукту може бути 5% або вище. Добре вимішуємо.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Додавши просіяне борошно і розпушувач, розмішуємо до однорідної текстури.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Наливаємо рослинну олію (замінюємо розтопленим вершковим маслом або маргарином) і повторно об’єднуємо продукти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Прогріту електровафельницю змащуємо рослинною олією і розподіляємо сирну масу.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Закривши прилад, випікаємо вироби 5 хвилин.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Коли випічка набуде золотистого відтінку, дістаємо вафлі, підчепивши лопаткою.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Декоруємо на свій розсуд і подаємо з гарячими напоями. Для прикраси у мене цукрова пудра і маршмеллоу. Вафлі їмо відразу, через деякий час вони стануть вологими і менш апетитними. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Віденські вафлі на сметані в електровафельниці

Віденські вафлі на сметані в електровафельниці вийдуть у всіх. Чудові ласощі під силу навіть дилетанту. Вафлі виходять повітряними і надзвичайно апетитними. Гарне частування для дружнього чаювання. Ніжну випічку подають із різними топінгами на кшталт згущеного молока або джему.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сметана – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. У чашку для замісу висипаємо ванільний і цукор-пісок. Виливаємо яйце категорії С1. Якщо десерт готуємо для тих, хто не вживає цукор, замінюємо його цукрозамінником (еритрит, стевію чи інший). Кількість солодощів підлаштовуємо під свій смак.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Скориставшись електричним приладом, збиваємо компоненти до білого кольору.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Кладемо розтоплене вершкове масло до збитої яєчної суміші. Туди ж додаємо сметану з низьким або високим вмістом жиру. Якщо калорійність випічки важлива, беремо низькокалорійну сметану.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Висипаємо просіяне борошно та розпушувач. Борошно може бути будь-яким.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Вимішуємо міксером за мінімальних обертів, щоб не залишилося крупинок.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Встромивши в розетку штекер електроприладу, змащуємо поверхню вафельниці рослинною олією. Кладемо одну або півтори столової ложки бісквітної маси. При притисканні, тісто розподілиться і, якщо переборщити з кількістю, воно вилізе назовні.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Закривши електровафельницю, випікаємо частування. У середньому знадобиться 5 хвилин. Рум’яний відтінок скаже про завершення процесу.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Випечені вироби кладемо на решітку, щоб вони не відсиріли. Даємо охолонути.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 10. Ніжні ласощі доповнюємо гарячими напоями або молоком. Якщо не вистачає солодкості, поливаємо сиропом. Для тих, хто стежить за споживанням цукру, використовуємо свіжі фрукти або ягоди. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Віденські вафлі з сиром

Віденські вафлі з сиром – чудовий варіант для смачного сніданку і щільного перекусу. Вафлі готують із бюджетних продуктів, які знайдуться у кожного. Сирне частування добре гармонує зі сметанно-часниковим соусом або вершковим сиром і фореллю. Закуска до душі не тільки за її смакоту, а й швидкість виконання.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. Подрібнюємо 100 грамів сиру, застосувавши тертку або комбайн. Використовуємо легкоплавкий сир.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Вливаємо молоко. Жирність може бути різною.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Додаємо яйця категорії С1.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Вимішуємо інгредієнти.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Присмачивши сіллю, розмішуємо. Важливо не переборщити з сіллю. Оскільки сир може бути також солоним залежно від його виду. За бажання приправляємо сухим часником.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Відправляємо 50 грамів розм’якшеного вершкового масла.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Гарненько з’єднуємо складові.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Просіюємо розпушувач і борошно.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 10. Встромивши штекер електроприладу в розетку, нагріваємо прилад. Злегка змащуємо рослинною олією.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 11. Розподіляємо по комірках сирну заготовку, викладаючи масу в центр.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 12. Закривши кришку вафельниці, випікаємо вироби 5-7 хвилин до рум’яного відтінку.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 13. Сирні вафлі використовуємо для приготування бутербродів, замінюючи ними хлібобулочні вироби, або їмо просто. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Віденські вафлі для електровафельниці без масла

Віденські вафлі для електровафельниці без олії готуються не більше 20-ти хвилин. Якщо у вас є вафельниця, буде злочином не втілити цей рецепт у життя. Апетитна випічка може бути як солодкою, так і з нейтральним смаком для тих, хто віддає перевагу випічці з солоними добавками.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,52 ст.
  • Борошно пшеничне – 1-1,5 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо всі інгредієнти для смачних вафель.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. Дістаємо чашу і розбиваємо в неї яйця категорії С1. Кладемо сіль і цукор або підсолоджувач. Солодкість балансуємо за вподобаннями.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Перемішавши, наливаємо підігріте молоко з мінімальним чи максимальним вмістом жиру – без різниці.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Просіюємо борошно. Всипаємо поступово.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. З’єднуємо складові, розбиваючи грудочки.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Розігрівши електроприлад, заповнюємо комірки приготовленою сумішшю.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Закривши вафельницю, випікаємо 1 хвилину або більше, дивимося за своєю технікою.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Золотистий відтінок свідчить про готовність вафель. Підчепивши лопаткою, дістаємо з агрегату спечені вироби.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Присмачивши сиропом, декоруємо ягодами. Якщо випічка нейтральна, можна приготувати закусочний бутерброд із ковбасою або червоною рибою. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Хрусткі віденські вафлі

Хрусткі віденські вафлі – чудові ласощі, які не пропустить жоден ласунчик. Випічка виходить розсипчастою і приємно хрумтить. Дивовижне частування поливають топінгами або доповнюють морозивом, фруктами, сухофруктами, цукатами, горіхами чи ягодами свіжими, або в’яленими.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко згущене варене – 5 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С1 відправляємо у високу ємність.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. Засипаємо цукор і ванілін, дрібку солі для балансу. Відправляємо м’який маргарин. Ретельно об’єднуємо.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Всипаємо просіяне борошно.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. Змішуємо інгредієнти до гладкого стану.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. Нагріваємо вафельницю і наповнюємо тістом відсіки.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Закривши агрегат, випікаємо 4-5 хвилин.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Гарячі вафельки охолоджуємо на решітці.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Остиглі вироби прошаровуємо вареним згущеним молоком і з’єднуємо між собою. Цей крок допускається пропустити і доповнити своїми улюбленими продуктами. Наприклад, присипати цукровою пудрою або прикрасити мигдальними пелюстками.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. Заварюємо ароматний чай і презентуємо апетитний десерт. Із чим подати частування, визначаємо самостійно. Хрусткі вироби дивовижно поєднуються із солодкими добавками. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці

Бананові віденські вафлі у вафельниці

Бананові віденські вафлі у вафельниці дуже подобаються маленьким діткам. Готується рецепт просто і за лічені хвилини. Запашна випічка ідеально підходить для чаювань і сімейних сніданків. Півгодини і свіжий банановий десерт уже готовий порадувати родичів.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кориця – 0,25 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – дрібка.
  • Рослинна олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплюємо вершкове масло.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 2. Звільнивши банан від шкірки, подрібнюємо занурювальним приладом або мнемо вилочкою.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 3. Розбовтуємо яйця до стану піни.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 4. До яєчної маси виливаємо вершкове масло. Солимо і присмачуємо корицею. Додаємо розім’яті банани. Вимішуємо міксером.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 5. До рідкої маси просіюємо борошно і розпушувач. Акуратно вимішуємо, розбиваючи грудочки.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 6. Тісто вийде досить густим і сповзатиме з ложки широкою стрічкою.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 7. Змащуємо рослинною олією панелі електровафельниці. Розподіляємо запашне тісто. Готуємо стільки, скільки написано в інструкції.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 8. Бананові вафлі подаємо одразу. Через пару годин вони втратять свою хрусткість.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 9. За бажанням доповнюємо вафлі улюбленими топінгами та прикрашаємо шматочками фруктів.

Віденські вафлі для електровафельниці

Крок 10. Я використовую розтоплений шоколад або шоколадно-горіхову пасту. Смачного!

Віденські вафлі для електровафельниці