Віденські вафлі для електровафельниці – це надзвичайно смачний варіант для сніданків, чаювань і перекусів. Випічка може бути як м’якою, так і хрусткою. У добірці є різні рецепти, а також дієтичні частування. Приготування вафель не завдасть клопоту. Тісто готується за лічені хвилини, а процес випікання залежить від моделі приладу і його потужності.
Класичні віденські вафлі для електровафельниці
Приготування класичних віденських вафель для електровафельниці не забере й півгодини. Ніжна випічка принесе масу позитивних емоцій. Приготувати частування зможе навіть дитина. У рецепті немає нічого складного, достатньо змішати всі інгредієнти і неймовірний десерт готовий!
Інгредієнти
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Розпушувач 2 ч.л.
- Сік лимонний 5 мл.
- Сіль ¼ ч.л.
- Морозиво за смаком (Пломбір)
- Волоський горіх за смаком
- Фундук за смаком
- Журавлина за смаком (в’ялена)
- Курага за смаком
Приготування
-
Віденські вафлі в електровафельниці готуються дуже просто. Готуємо продукти для чудової випічки.
-
Вершкове масло дістаємо заздалегідь, рубаємо квадратиками і даємо розм’якшитися.
-
М’яке масло кладемо в чашу і всипаємо цукровий пісок. Збиваємо до пишності.
-
Зменшивши швидкість, додаємо молоко та яйця. Продовжуємо перемішувати.
-
Засипаємо просіяне борошно разом із розпушувачем і солимо. Вводимо сік лимона (або замінюємо оцтовою кислотою) і вимішуємо масу до гладкості. Приготовлену суміш охолоджуємо в холодильнику півгодини.
-
Вмикаємо в мережу електроприлад. На розігріту поверхню кладемо тісто. Закривши, готуємо вафлі 5-10 хвилин. Часові витрати залежать від потужності техніки. Через 5 хвилин перевіряємо готовність. Вафлі мають набути золотистого відтінку зовні та добре пропектися всередині.
-
Готові вафлі доповнюємо рубаними горіхами та порізаними сухофруктами. Кладемо кульку морозива пломбір.
-
За бажанням використовуємо інші топінги. Смачного!
Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці
Повітряні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці підкорять своєю ніжністю і невагомістю. Дивовижне частування відмінно підходить для сімейного сніданку. Жоден любитель солодкого не встоїть перед пористими ласощами. Випічку їдять просто так, або доповнивши конфітюром, шоколадною пастою чи згущеним молоком.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 30
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло вершкове/маргарин – 50 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сода – 0,5 год.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відважуємо продукти. Масло або маргарин розтоплюємо до рідкого стану. Заздалегідь дістаємо кисломолочний продукт як із низьким, так і високим вмістом жиру, щоб він прогрівся до кімнатної температури.
Крок 2. У місткий посуд виливаємо кисломолочний продукт. Сиплемо цукор, солимо і додаємо яйце.
Крок 3. Розбовтуємо інгредієнти ручним агрегатом.
Крок 4. До рідкої суміші просіюємо суміш розпушувача, борошна та харчової соди.
Крок 5. Вимішуємо до гладкості бісквітну суміш.
Крок 6. У суміш виливаємо остигле вершкове масло.
Крок 7. Повторно доводимо заготовку для вафель до однорідної консистенції.
Крок 8. По розігрітій і злегка змащеній олією електровафельниці розподіляємо тісто, приблизно 2 столові ложки. Промащувати панелі не потрібно щоразу, оскільки бісквітне тісто містить масло, і випічка не прилипне.
Крок 9. Випікаємо виріб близько 3-х хвилин. Час може відрізнятися в менший або більший бік залежно від моделі та потужності приладу.
Крок 10. Ніжні вироби доповнюємо топінгами, ягодами, фруктами та гарячими напоями або молоком. Смачного!
М’які вафлі на молоці в електровафельниці
М’які вафлі на молоці в електровафельниці мають найніжнішу текстуру. Якщо хочеться чогось смачного і швидкого, це те, що потрібно! Жодних турбот – все змішати, розподілити по вафельниці і можна заварювати чай. Приголомшливе частування виручає, коли несподівано приходять родичі.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Сода/розпушувач – 0,5 ч.л./1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Напередодні дістаємо інгредієнти, щоб вони були кімнатної температури.
Крок 2. У глибокій чашці об’єднуємо яйце з цукром або підсолоджувачем для тих, хто не вживає цукор. Кількість солодощів можна зменшити, а під час подачі доповнити солодкими сиропами, згущеним молоком або варенням на свій розсуд.
Крок 3. Гарненько розмішавши, заливаємо злегка нагріте (або кімнатної температури) молоко будь-якої жирності.
Крок 4. Розтопивши вершкове масло до рідкого стану й остудивши, вводимо до змішаних складових.
Крок 5. Просіюємо борошно і половину чайної ложки соди (або розпушувач), тим самим збагачуючи сухі інгредієнти киснем.
Крок 6. Ретельно розмішуємо ручним агрегатом, розбиваючи грудочки. Для зручності застосовуємо електричний агрегат.
Крок 7. На добре прогріту панель вафельниці кладемо бісквітну масу. Поверхню можна не змащувати олією.
Крок 8. Закривши, випікаємо частування 1 хвилину. Для деякої техніки знадобиться більше часу.
Крок 9. Виклавши ласощі на тарілку і заваривши напої, приступаємо до трапези. Смачного!
ПП дієтичні віденські вафлі
ПП дієтичні віденські вафлі – надзвичайно смачне частування для всіх “фітоняшок” і зожників. Ідеальне частування можна приготувати солодким або з нейтральним смаком і доповнити вершковим сиром та сьомгою. Такий смачний і ситний перекус підніме настрій на весь день.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Кефір 1% – 100 мл.
- Борошно рисове – 120 гр.
- Сир 5% – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукрозамінник – за смаком.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо низькокалорійні інгредієнти. Продукти для вафель мають бути однакової температури.
Крок 2. У глибокому посуді об’єднуємо теплий кефір, сир і яйце. Кладемо цукрозамінник за смаком. Я використовую “PrebioSweet”. Навіть якщо страва передбачає солону закуску, необхідно трохи підсолодити складові для балансу смаку.
Крок 3. Занурювальним приладом об’єднуємо інгредієнти.
Крок 4. Об’єднавши рисове борошно і розпушувач, просіваємо їх до рідкої суміші.
Крок 5. Розмішуємо масу, поки всі грудочки не розіб’ються.
Крок 6. Прогрів вафельницю, кладемо 1,5 столової ложки бісквітної маси в кожен відсік. Для безпеки перед випічкою змащуємо олією поверхню.
Крок 7. Прикривши прилад, випікаємо частування 5-7 хвилин. Час залежить від потужності техніки. Вафлі повинні добре зарум’янитися.
Крок 8. Спечені вафлі охолоджуємо на решітці. Заварюємо напої та насолоджуємося смачним частуванням.
Крок 9. Наповнювачі для випічки визначаємо самостійно. Смачного!
Сирні віденські вафлі у вафельниці
Сирні віденські вафлі у вафельниці виходять м’якими та надзвичайно апетитними. Готувати таке частування – суцільне задоволення. Якщо сирники приїлися, цей варіант чудово впишеться в повсякденне меню. Не потрібно контролювати процес, вафельниця світловим індикатором повідомить про готовність.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст.л.
- Олія рослинна – 1 ст.л. + для змащування.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти.
Крок 2. Яйця категорії С1 вивантажуємо в чашу. Кладемо цукор і солимо, щоб збалансувати смак. За необхідності замінюємо цукрозамінником. Я використовую еритрит. Стевія надає специфічного смаку, який подобається небагатьом.
Крок 3. Збовтуємо до повітряного пінистого стану. Зменшивши швидкість, додаємо сир. Жирність продукту може бути 5% або вище. Добре вимішуємо.
Крок 4. Додавши просіяне борошно і розпушувач, розмішуємо до однорідної текстури.
Крок 5. Наливаємо рослинну олію (замінюємо розтопленим вершковим маслом або маргарином) і повторно об’єднуємо продукти.
Крок 6. Прогріту електровафельницю змащуємо рослинною олією і розподіляємо сирну масу.
Крок 7. Закривши прилад, випікаємо вироби 5 хвилин.
Крок 8. Коли випічка набуде золотистого відтінку, дістаємо вафлі, підчепивши лопаткою.
Крок 9. Декоруємо на свій розсуд і подаємо з гарячими напоями. Для прикраси у мене цукрова пудра і маршмеллоу. Вафлі їмо відразу, через деякий час вони стануть вологими і менш апетитними. Смачного!
Віденські вафлі на сметані в електровафельниці
Віденські вафлі на сметані в електровафельниці вийдуть у всіх. Чудові ласощі під силу навіть дилетанту. Вафлі виходять повітряними і надзвичайно апетитними. Гарне частування для дружнього чаювання. Ніжну випічку подають із різними топінгами на кшталт згущеного молока або джему.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сметана – 125 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. У чашку для замісу висипаємо ванільний і цукор-пісок. Виливаємо яйце категорії С1. Якщо десерт готуємо для тих, хто не вживає цукор, замінюємо його цукрозамінником (еритрит, стевію чи інший). Кількість солодощів підлаштовуємо під свій смак.
Крок 3. Скориставшись електричним приладом, збиваємо компоненти до білого кольору.
Крок 4. Кладемо розтоплене вершкове масло до збитої яєчної суміші. Туди ж додаємо сметану з низьким або високим вмістом жиру. Якщо калорійність випічки важлива, беремо низькокалорійну сметану.
Крок 5. Висипаємо просіяне борошно та розпушувач. Борошно може бути будь-яким.
Крок 6. Вимішуємо міксером за мінімальних обертів, щоб не залишилося крупинок.
Крок 7. Встромивши в розетку штекер електроприладу, змащуємо поверхню вафельниці рослинною олією. Кладемо одну або півтори столової ложки бісквітної маси. При притисканні, тісто розподілиться і, якщо переборщити з кількістю, воно вилізе назовні.
Крок 8. Закривши електровафельницю, випікаємо частування. У середньому знадобиться 5 хвилин. Рум’яний відтінок скаже про завершення процесу.
Крок 9. Випечені вироби кладемо на решітку, щоб вони не відсиріли. Даємо охолонути.
Крок 10. Ніжні ласощі доповнюємо гарячими напоями або молоком. Якщо не вистачає солодкості, поливаємо сиропом. Для тих, хто стежить за споживанням цукру, використовуємо свіжі фрукти або ягоди. Смачного!
Віденські вафлі з сиром
Віденські вафлі з сиром – чудовий варіант для смачного сніданку і щільного перекусу. Вафлі готують із бюджетних продуктів, які знайдуться у кожного. Сирне частування добре гармонує зі сметанно-часниковим соусом або вершковим сиром і фореллю. Закуска до душі не тільки за її смакоту, а й швидкість виконання.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Подрібнюємо 100 грамів сиру, застосувавши тертку або комбайн. Використовуємо легкоплавкий сир.
Крок 3. Вливаємо молоко. Жирність може бути різною.
Крок 4. Додаємо яйця категорії С1.
Крок 5. Вимішуємо інгредієнти.
Крок 6. Присмачивши сіллю, розмішуємо. Важливо не переборщити з сіллю. Оскільки сир може бути також солоним залежно від його виду. За бажання приправляємо сухим часником.
Крок 7. Відправляємо 50 грамів розм’якшеного вершкового масла.
Крок 8. Гарненько з’єднуємо складові.
Крок 9. Просіюємо розпушувач і борошно.
Крок 10. Встромивши штекер електроприладу в розетку, нагріваємо прилад. Злегка змащуємо рослинною олією.
Крок 11. Розподіляємо по комірках сирну заготовку, викладаючи масу в центр.
Крок 12. Закривши кришку вафельниці, випікаємо вироби 5-7 хвилин до рум’яного відтінку.
Крок 13. Сирні вафлі використовуємо для приготування бутербродів, замінюючи ними хлібобулочні вироби, або їмо просто. Смачного!
Віденські вафлі для електровафельниці без масла
Віденські вафлі для електровафельниці без олії готуються не більше 20-ти хвилин. Якщо у вас є вафельниця, буде злочином не втілити цей рецепт у життя. Апетитна випічка може бути як солодкою, так і з нейтральним смаком для тих, хто віддає перевагу випічці з солоними добавками.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Молоко – 0,52 ст.
- Борошно пшеничне – 1-1,5 ст.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2,5 ст.л.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо всі інгредієнти для смачних вафель.
Крок 2. Дістаємо чашу і розбиваємо в неї яйця категорії С1. Кладемо сіль і цукор або підсолоджувач. Солодкість балансуємо за вподобаннями.
Крок 3. Перемішавши, наливаємо підігріте молоко з мінімальним чи максимальним вмістом жиру – без різниці.
Крок 4. Просіюємо борошно. Всипаємо поступово.
Крок 5. З’єднуємо складові, розбиваючи грудочки.
Крок 6. Розігрівши електроприлад, заповнюємо комірки приготовленою сумішшю.
Крок 7. Закривши вафельницю, випікаємо 1 хвилину або більше, дивимося за своєю технікою.
Крок 8. Золотистий відтінок свідчить про готовність вафель. Підчепивши лопаткою, дістаємо з агрегату спечені вироби.
Крок 9. Присмачивши сиропом, декоруємо ягодами. Якщо випічка нейтральна, можна приготувати закусочний бутерброд із ковбасою або червоною рибою. Смачного!
Хрусткі віденські вафлі
Хрусткі віденські вафлі – чудові ласощі, які не пропустить жоден ласунчик. Випічка виходить розсипчастою і приємно хрумтить. Дивовижне частування поливають топінгами або доповнюють морозивом, фруктами, сухофруктами, цукатами, горіхами чи ягодами свіжими, або в’яленими.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Молоко згущене варене – 5 ст.л.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Маргарин – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця категорії С1 відправляємо у високу ємність.
Крок 2. Засипаємо цукор і ванілін, дрібку солі для балансу. Відправляємо м’який маргарин. Ретельно об’єднуємо.
Крок 3. Всипаємо просіяне борошно.
Крок 4. Змішуємо інгредієнти до гладкого стану.
Крок 5. Нагріваємо вафельницю і наповнюємо тістом відсіки.
Крок 6. Закривши агрегат, випікаємо 4-5 хвилин.
Крок 7. Гарячі вафельки охолоджуємо на решітці.
Крок 8. Остиглі вироби прошаровуємо вареним згущеним молоком і з’єднуємо між собою. Цей крок допускається пропустити і доповнити своїми улюбленими продуктами. Наприклад, присипати цукровою пудрою або прикрасити мигдальними пелюстками.
Крок 9. Заварюємо ароматний чай і презентуємо апетитний десерт. Із чим подати частування, визначаємо самостійно. Хрусткі вироби дивовижно поєднуються із солодкими добавками. Смачного!
Бананові віденські вафлі у вафельниці
Бананові віденські вафлі у вафельниці дуже подобаються маленьким діткам. Готується рецепт просто і за лічені хвилини. Запашна випічка ідеально підходить для чаювань і сімейних сніданків. Півгодини і свіжий банановий десерт уже готовий порадувати родичів.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Банани – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кориця – 0,25 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка.
- Рослинна олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо вершкове масло.
Крок 2. Звільнивши банан від шкірки, подрібнюємо занурювальним приладом або мнемо вилочкою.
Крок 3. Розбовтуємо яйця до стану піни.
Крок 4. До яєчної маси виливаємо вершкове масло. Солимо і присмачуємо корицею. Додаємо розім’яті банани. Вимішуємо міксером.
Крок 5. До рідкої маси просіюємо борошно і розпушувач. Акуратно вимішуємо, розбиваючи грудочки.
Крок 6. Тісто вийде досить густим і сповзатиме з ложки широкою стрічкою.
Крок 7. Змащуємо рослинною олією панелі електровафельниці. Розподіляємо запашне тісто. Готуємо стільки, скільки написано в інструкції.
Крок 8. Бананові вафлі подаємо одразу. Через пару годин вони втратять свою хрусткість.
Крок 9. За бажанням доповнюємо вафлі улюбленими топінгами та прикрашаємо шматочками фруктів.
Крок 10. Я використовую розтоплений шоколад або шоколадно-горіхову пасту. Смачного!