Скільки потрібно смажити котлетки на сковороді

Скільки смажити котлети на сковороді
Найвибагливіші гурмани світу найбільш високо цінують м’ясні страви, приготовані з цільного продукту. Безсумнівно, цільне м’ясо має масу достоїнств, але з ніжністю котлеток, зроблених з фаршу, йому складно змагатися, але це якщо кулінар, що виготовив їх, знає, скільки смажити котлети на сковороді. Для кожного різновиду даного м’ясного страви термін приготування відрізняється, так що давайте розглянемо всі типи котлеток і з’ясуємо, як їх слід правильно обсмажувати.

Скільки за часом потрібно смажити яловичі котлети

Люди, навіть дуже далекі від кулінарного мистецтва, прекрасно знають, що у яловичих шматків м’яса, або, як їх ще називають, стейків, існує кілька ступенів підсмажування. Ця система поширюється і на котлети.

  • Якщо говорити про дуже добре прожарених котлетах, то для цього вам буде потрібно обсмажувати яловичу котлету по 8-9 хвилин з кожного боку. Соковитість при цьому у подібної страви буде мінімальною.

Скільки готувати котлети з яловичини на сковороді

  • Найкраще зупинити свій вибір на середнього ступеня прожарювання. Котлети, приготовлені таким чином, зазвичай додаються в гамбургери. Обжарка займає близько 5-6 хвилин з кожного боку, а в результаті котлета виходить дуже соковитою і ароматною.

Скільки хвилин смажаться свинячі котлетки на сковорідці

Зі свининою справи йдуть трохи складніше. У цьому виді м’яса досить часто виявляються паразити, а тому воно вимагає більш ретельного підходу.

Звичайно, дуже довго смажити свинячі котлети не варто – вони вийдуть вкрай сухими, тому оптимальним вважається час обсмажування – 20-25 хвилин.

Перші 5 хвилин котлета смажиться на сильному вогні з обох сторін, потім сковорода накривається кришкою і продукт нудиться на повільному вогні ще 15-20 хвилин.

До слова, додавання свинячого фаршу в так званий фарш-асорті, накладає ті ж умови по його обсмажуванні, що і при використанні свинячого продукту в чистому вигляді.

Скільки смажити домашні котлети з курки або індички

Ці два різновиди м’яса птиці вважаються дієтичними. Котлетки з подібного фаршу виходять легкими і абсолютно нежирними.

З цієї причини недосвідчені кулінари часто перетримують курячі котлети на сковороді, і тим самим висушують їх.

Скільки обсмажувати котлетки з м'яса птиці на сковороді

Щоб цього уникнути, необхідно обсмажити одну сторону протягом пари хвилин, а потім перевернути котлету і смажити її зі зворотного боку на невеликому вогні ще близько восьми хвилин.

Слід зазначити, що ніжність фаршу, виготовленого з м’яса птиці, робить процес обсмажування котлеток в чистому вигляді не дуже зручним. Саме тому курячі та індичі котлети перед смаженням обвалюють в пшеничній муці.

Скільки готувати рибні зрази на сковороді

Для того, щоб визначитися з тим, скільки необхідно смажити котлети з риби, потрібно уточнити з якого сорту вони виготовлені. Так, котлети з жирної риби смажаться трохи довше.

Якщо спробувати усереднити час готування рибних котлет, то вийде наступне: спочатку на сильному вогні обсмажується одна сторона близько 5-7 хвилин, потім вогонь зменшується і обсмажується вже інша сторона котлети протягом того ж часу.

Скільки хвилин смажити заморожені покупні котлети

Складність готування напівфабрикатів полягає в тому, що в процесі обсмажування потрібно приготувати не тільки зовнішню частину котлети, а й внутрішню.

Для це часто подібні продукти рекомендують доводити до готовності в духовій шафі або тушкувати.

Як довго готувати заморожені покупні котлетки

Але цілком можна обійтися і без цього. Спершу слід обсмажити котлети на середньому вогні з обох сторін протягом 10 хвилин. Потім сковорода накривається кришкою, вогонь зменшується і котлета нудиться до готовності ще 10-15 хвилин.

Скільки смажити котлети на сковороді-гриль

Обжарка в сковороді-гриль не сильно відрізняється від приготування котлет в звичайній сковорідці.

Цей різновид посуду має одну дуже зручну відмінну рису: при обсмажуванні на поверхні котлети утворюються характерні смужки.

Їх формування в більшості випадків і є головним показником того, що котлету необхідно перевернути.

Особливості смаження котлет з рубленого м’яса

Котлети, виготовлені з рубленого м’яса, відрізняються більшою соковитістю і ароматний, однак наявність відносно великих шматочків вимагає застосування більш ретельного підходу до приготування.

Щоб приготувати котлету з рубленого яловичого м’яса, вам буде потрібно 15-20 хвилин замість 10-16.

В цілому, ви просто можете додавати 3-4 хвилини до часу, необхідного для приготування страви з фаршу.

Скільки за часом потрібно готувати котлети з рубленого м'яса на сковороді

Тепер ви знаєте все про те, скільки смажити котлети на сковороді, в залежності від типу м’яса, який був використаний при їх виготовленні.

Пам’ятайте, що, якщо ви сумніваєтеся в готовності котлет, ви можете перестрахуватися і налити в сковороду трохи води, закрити її кришкою і трохи загасити котлетки протягом 5-10 хвилин.