Покрокові рецепти з курочки в літні періоди стають особливо затребуваними, через дешевизну продукту і простоту його приготування з фото. Цього разу познайомимося з варіантом для шашлику соковитого маринаду з курячої грудки. Зробимо шашличок на мангалі в кавказькому стилі з мінімумом інгредієнтів і якісним підсмаженим м’ясом наприкінці. Уся справа в цибулевому соку. Страва з філе в даному маринаді просто тане на зубах і виділяє з себе велику кількість соку. Смажиться на мангалі за лічені хвилини, а з’їдається на природі біля багаття ще швидше
Інгредієнти
- Куряче філе – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Паприка, куркума – по 1 столовій л
- Чорний перець – 1 ч. Ложка
- Олія соняшникова – 2 столових л
- Сіль – 1,5 чайних ложок
Рецепт шашлику з грудки
Промиту і висушену грудку нарізаємо середніми шматочками на 2-3 укуси
Ріжемо цибулини на чотири частини, подрібнюємо в блендері до стану пюре. Щоб йому було легше це робити, додамо в апарат 50 мл води
Якщо немає блендера, цибулю можна спокійно і швидко потерти на дрібній тертці, виходить теж саме
Від цибулин нам потрібен тільки сік. Якщо маринувати в пюре, то під час смаження воно почне горіти. Віджимаємо кашку через марлю або пробиваємо через сито ложкою
Добре перемішуємо курячу грудку з соком, залишаємо маринуватися на 2-3 години
Головне в цьому рецепті те що ми не солимо маринад, цей мінерал має властивість висушувати продукт
Зливаємо маринад, додаємо сіль, паприку, куркуму, перець
Перемішуємо і, йдемо смажити курячий шашлик на імпровізованому мангалі
Нанизуємо грудку на шампури, смажимо загалом близько 10 хвилин. Перевертаємо кожні 1,5-2 хв., залежить від жару вугілля.
Головне не перетримати шашлик, краще трохи не досмажити, вона сама дійде, ніж пересмажити. Буде сухо і не смачно
Добре вугілля присипати сіллю, щоб не займалися
Минуло 10 хвилин, соковите м’ясо на мангалі повністю готове. При натисканні на шматочок сік із нього так і бризкає. Спробуйте цей простий цибулевий маринад, вам він точно сподобається
Йогуртовий маринад для шашлику з курки
Ще один хороший маринад, завдяки якому м’ясо на вугіллі завжди залишається соковитим
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 кг
- Грецький йогурт – 120 г
- Томатна паста – 3 стіл. Л
- Паприка – 1 столова л
- Олія рослинна – 2 ст. Л. Ложки
- Сіль, перець чорний – по 1 ч. Л. Л
Рецепт шашлику на шампурах
Ріжемо грудку поперек на 4-5 частин. Великі шматки перерізаємо навпіл складаємо в миску
Додаємо сіль, перець, паприку, соняшникову олію, йогурт грецький і томатну пасту
Добре перемішуємо ручками, залишаємо маринуватися на 30 хвилин, або 1 годину
Кавказький друг запевняв що це швидко маринад для курячого м’яса, і півгодини буде достатньо
Грудка замаринувалася, нанизуємо на шампури, йдемо смажити до підготовленого мангалу
Як ви пам’ятаєте, посипаємо вугілля соличкою, щоб не запалювалися, розкладаємо шашлики
Оскільки курячі шматки були трохи більші за середні, то смажимо від 10 до 15 хв., регулярно перевертаючи
Перевіряйте готовність надрізавши ножиком, якщо м’ясо між рожевим і матовим кольором, то пора знімати. Не пересушіть шашлик на мангалі