Напевно, блюдо, про який ми будемо говорити в цій статті, найдавніше з усіх, тому як його готували ще в стародавні часи.
Тоді звичайно ще не зійшло питання як посмажити шашлик на сковороді зі свинини, все було набагато простіше і головним питанням було як добути м’ясо. І коли чоловік приходив з полювання з м’ясом, його смажили на багатті, а як таке мяско називається ми вже з вами прекрасно знаємо.
І зараз, звичайно, не кам’яний вік, але смажену свинину на багатті люблять багато. І вона вже стала не повсякденною їжею, а таким собі символом відпочинку на природі.
Свинячий шашлик на сковороді
Складові
- Свинина – 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Лимонний сік – з чверті лимона + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Вода очищена – 200-300 мл + –
Приготування шашлику зі свинини на сковороді
- М’ясо промиваємо, просушуємо одноразовим рушником, нарізаємо кубиками 5х4 см.
- З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо півкільцями. Перекладаємо в скляну глибоку миску, солимо, промешівают руками.
- М’ясо перекладаємо до цибулі, перемішуємо.
- З лимона вичавлюємо сік в склянку. Кому не хочеться возитися з соковижималкою, той може замінити свіжовичавлений сік на покупної. Зараз він продається в будь-якому супермаркеті. Наповнюємо склянку до верху водою. Насипаємо перець. Можна на свій смак насипати спеції.
- Вміст склянки виливаємо в загальну миску. Промешівают руками. Ложка нам в цьому випадку не помічник. Якщо шкода ручки – одягаємо тонкі латексні рукавички. Ми залишаємо шашлик для Маринівка на час від 5 до 10 годин.
- Прогріваємо сковороду з маслом.
- Кожен шматочок м’яса злегка віджимаємо, кладемо на сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Якщо за цей час свинина не зарум’яниться, залишаємо ще на 2 хвилини.
- Зменшуємо потужність до самого мінімуму, прикриваємо кришкою, тушкуємо м’ясо ще півгодини.
- Додаємо пару ложок маринаду, цибуля і готуємо ще 5 хвилин.
Тільки свіжі помідори і огірки можуть так доповнити свинячий шашлик, що відірватися від нього можливо буде лише тоді, коли він скінчиться!
Шашлик в меду і соєвому соусі
Такий маринад прирівнюють до китайського. А вони традиційно смажать шашлики на дерев’яних шпажках. Так як ми смажимо на сковороді, то їх наявність не обов’язкова.
Складові
- Філе свинини – 1 кг;
- Соус соєвий – 3 ст.л .;
- Мед – 3 ст.л .;
- Оцет бальзамічний – 2 ст.л .;
- Лимон – 1 шт;
- Перець червоний – за смаком;
- Каррі – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Вода – 100 мл.
Як зробити шашлик в меду і соєвому соусі
- Готуємо м’ясо – нарізаємо невеликими шматками, близько 3 см.
- У великій тарі змішуємо мед, соус, приправи, оцет. Сюди ж вичавлюємо лимон.
- Перекладаємо шматки свинини в маринад, промешівают, маринуємо 30 хвилин, перемішуючи його кожні 10 хвилин.
- Розпалюються чавунну сковорідку. Якщо сумніваєтеся в цьому питанні, капніть воду. При хорошому розігріві, вода випаровується відразу.
- На сковороду викладаємо м’ясо. З кожного боку рум’яної протягом 2 хвилин.
- Вливаємо воду, закриваємо кришкою, зменшуємо до мінімального вогонь, смажимо до тих пір, поки вода не випарується. На це піде близько 15 хвилин.
Шалено ніжний, що тане шашличок полийте томатним соусом з дрібно нарізаною цибулею і кінзою. Прикрасьте його часточками огірка і подавайте з тонким лавашем.
Шашлик в екзотичному маринаді
Що ви чули про маринаді з ківі? Так, трохи не звичайно і екзотично. Але хороший варіант, якщо м’ясо злегка жестковато.
Складові
- М’якоть свинини – 1 кг;
- Ківі – 3 шт;
- Лук – 3 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Сіль за смаком;
- Спеції – за вибором;
- Вода – 100 мл.
Як посмажити шашлик в екзотичному маринаді
- Нарізаємо м’ясо на порційні шматки, поміщаємо в миску для маринування. Додаємо сіль, спеції (перець, приправа для шашлику).
- Чистимо ківі, подрібнюємо в блендері або розминаємо виделкою. Перекладаємо в м’ясо, заважаємо.
- З цибулі знімаємо лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями. Для більш яскравого цибулевого аромату, цибулю можна натерти на тертці. Змішуємо з м’ясом.
- Шашлик прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
- Обсмажуємо м’ясо за попередньою технологією.
Скільки смажити шашлик зі свинини на сковороді – найчастіший, але не коректне питання. Смажимо спочатку до його зарумянівая, потім наливаємо воду і готуємо до повного випаровування води. Якщо вже зовсім сумніваєтеся в його готовності, проткніть його вилкою. З готових м’ясних шматочків вийде прозорий сік.
Щоб шашлик вас дійсно порадував, незалежно від того під яким маринадом ви його робите і на чому його смажите, вибирайте виключно свіже м’ясо і у перевіреного продавця!