Як смажити шашлик зі свинини на сковороді

kak-pozharit-shashlyk-iz-svininy-na-skovorode3
Напевно, блюдо, про який ми будемо говорити в цій статті, найдавніше з усіх, тому як його готували ще в стародавні часи.

Тоді звичайно ще не зійшло питання як посмажити шашлик на сковороді зі свинини, все було набагато простіше і головним питанням було як добути м’ясо. І коли чоловік приходив з полювання з м’ясом, його смажили на багатті, а як таке мяско називається ми вже з вами прекрасно знаємо.

І зараз, звичайно, не кам’яний вік, але смажену свинину на багатті люблять багато. І вона вже стала не повсякденною їжею, а таким собі символом відпочинку на природі.

Свинячий шашлик на сковороді

Готування смачного шашлику зі свинини на сковорідці

Складові

  • Свинина – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Лимонний сік – з чверті лимона + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Вода очищена – 200-300 мл + –

Приготування шашлику зі свинини на сковороді

  1. М’ясо промиваємо, просушуємо одноразовим рушником, нарізаємо кубиками 5х4 см.
  2. З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо півкільцями. Перекладаємо в скляну глибоку миску, солимо, промешівают руками.
  3. М’ясо перекладаємо до цибулі, перемішуємо.
  4. З лимона вичавлюємо сік в склянку. Кому не хочеться возитися з соковижималкою, той може замінити свіжовичавлений сік на покупної. Зараз він продається в будь-якому супермаркеті. Наповнюємо склянку до верху водою. Насипаємо перець. Можна на свій смак насипати спеції.
  5. Вміст склянки виливаємо в загальну миску. Промешівают руками. Ложка нам в цьому випадку не помічник. Якщо шкода ручки – одягаємо тонкі латексні рукавички. Ми залишаємо шашлик для Маринівка на час від 5 до 10 годин.
  6. Прогріваємо сковороду з маслом.
  7. Кожен шматочок м’яса злегка віджимаємо, кладемо на сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Якщо за цей час свинина не зарум’яниться, залишаємо ще на 2 хвилини.
  8. Зменшуємо потужність до самого мінімуму, прикриваємо кришкою, тушкуємо м’ясо ще півгодини.
  9. Додаємо пару ложок маринаду, цибуля і готуємо ще 5 хвилин.

Тільки свіжі помідори і огірки можуть так доповнити свинячий шашлик, що відірватися від нього можливо буде лише тоді, коли він скінчиться!

Шашлик в меду і соєвому соусі

Такий маринад прирівнюють до китайського. А вони традиційно смажать шашлики на дерев’яних шпажках. Так як ми смажимо на сковороді, то їх наявність не обов’язкова.

Як приготувати шашлик зі свинячого м'яса в меду і соєвому соусі на плиті

Складові

  • Філе свинини – 1 кг;
  • Соус соєвий – 3 ст.л .;
  • Мед – 3 ст.л .;
  • Оцет бальзамічний – 2 ст.л .;
  • Лимон – 1 шт;
  • Перець червоний – за смаком;
  • Каррі – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Вода – 100 мл.

Як зробити шашлик в меду і соєвому соусі

  1. Готуємо м’ясо – нарізаємо невеликими шматками, близько 3 см.
  2. У великій тарі змішуємо мед, соус, приправи, оцет. Сюди ж вичавлюємо лимон.
  3. Перекладаємо шматки свинини в маринад, промешівают, маринуємо 30 хвилин, перемішуючи його кожні 10 хвилин.
  4. Розпалюються чавунну сковорідку. Якщо сумніваєтеся в цьому питанні, капніть воду. При хорошому розігріві, вода випаровується відразу.
  5. На сковороду викладаємо м’ясо. З кожного боку рум’яної протягом 2 хвилин.
  6. Вливаємо воду, закриваємо кришкою, зменшуємо до мінімального вогонь, смажимо до тих пір, поки вода не випарується. На це піде близько 15 хвилин.

Шалено ніжний, що тане шашличок полийте томатним соусом з дрібно нарізаною цибулею і кінзою. Прикрасьте його часточками огірка і подавайте з тонким лавашем.

Шашлик в екзотичному маринаді

Що ви чули про маринаді з ківі? Так, трохи не звичайно і екзотично. Але хороший варіант, якщо м’ясо злегка жестковато.Смажимо шашлик зі свинини в незвичайному маринаді з ківі

Складові

  • М’якоть свинини – 1 кг;
  • Ківі – 3 шт;
  • Лук – 3 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Сіль за смаком;
  • Спеції – за вибором;
  • Вода – 100 мл.

Як посмажити шашлик в екзотичному маринаді

  1. Нарізаємо м’ясо на порційні шматки, поміщаємо в миску для маринування. Додаємо сіль, спеції (перець, приправа для шашлику).
  2. Чистимо ківі, подрібнюємо в блендері або розминаємо виделкою. Перекладаємо в м’ясо, заважаємо.
  3. З цибулі знімаємо лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями. Для більш яскравого цибулевого аромату, цибулю можна натерти на тертці. Змішуємо з м’ясом.
  4. Шашлик прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
  5. Обсмажуємо м’ясо за попередньою технологією.

Скільки смажити шашлик зі свинини на сковороді – найчастіший, але не коректне питання. Смажимо спочатку до його зарумянівая, потім наливаємо воду і готуємо до повного випаровування води. Якщо вже зовсім сумніваєтеся в його готовності, проткніть його вилкою. З готових м’ясних шматочків вийде прозорий сік.

Щоб шашлик вас дійсно порадував, незалежно від того під яким маринадом ви його робите і на чому його смажите, вибирайте виключно свіже м’ясо і у перевіреного продавця!