Ех … люблю шашлички. Але, на жаль, не завжди є можливість виїхати за місто, щоб їх приготувати. Тому я вирішила приготувати шашлик в духовці. М’ясо для експерименту вибрала куряче.
Для приготування курячого шашлику в духовці нам знадобиться:
- 500 грам курячого філе (я брала філе курячої грудки),
- 50 грам соєвого соусу,
- 100 грам томатного кетчупу,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 1-2 головки ріпчастої цибулі,
- 250 грам помідор черрі.
Рецепт приготування курячого шашлику в духовці.
Займемося м’ясом. Вимиємо його, дамо стекти зайвої рідини і поріжемо на не дуже великі шматочки.
Додамо до м’яса соєвий соус, кетчуп і рослинне масло. Добре все перемішати. М’ясо потрібно трохи підтискати руками, я називаю це пожмакать.
Лук почистити і нарізати товстими кільцями. Додамо до м’яса і перемішати. Накриємо ємність з м’ясом кришкою і приберемо в холодильник години на 3-4. Краще, більше. Я маринована м’ясо ввечері, а готувала тільки в обід.
Вимиємо помідорчики черрі. Дерев’яні шпажки замочимо у воді на 20-30 хвилин. Потрібно 8 – 12 штук, залежить від розміру шматочків.
Нанизай на шпажки м’ясо, чергуючи його з цибулею і помідорами.
Смажена деко олією і розкладемо на ньому курячі шашлички.
Подвійна порція курячого шашлику
Розігріємо духовку до 220 градусів і будемо смажити в ній шашлички 25-30 хвилин.
Курячі шашлички, приготовлені за таким рецептом, виходять не сухими і дуже смачними.
Смачного.