Печеня з курки з картоплею це безпрограшний варіант будь-якого обіду. Поєднання курячого м’яса та картоплі нікого не залишає байдужим. А якщо печеню готувати в мультиварці, то це подвійно легше і що дивно смачніше. Пари в якому готується страва залишаються цілком в інгредієнтах від чого страва виходить втричі смачнішою.
Інгредієнти
- Куряче м’ясо – 1 кг
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Прованські/італійські трави – 1 ч. Л. Ложка
- Перець чорний – 0,5 ч. Ложки
- Сіль – 3 чайні л
- Зелень, зелена цибуля
Рецепт печені з курки в мультиварці
Використовуємо будь-які частини птиці, солимо, перчимо, натираємо руками. Ще я зняла шкіру, ми якось її не дуже любимо
Помідори, цибулю, картоплю подрібнюємо кубиком
Тремо моркву на крупній тертці
Розігріваємо мультиварку в режимі – смаження
Додаємо невелику кількість рослинної олії, закладаємо курку
Обсмажуємо помішуючи 7-10 хвилин
Додаємо в печеню цибулю, моркву, пасеруємо 5-7 хвилин
Завантажуємо помідори з картоплею. Додаємо сіль, перець, сухі трави і взагалі будь-які спеції за смаком
Вливаємо гарячу воду приблизно на чверть мультиварки на око. Спробуйте печеню на солоність
Вимикаємо режим смаження, закриваємо мультиварку. Ставимо режим – тушкування на 1 годину
По закінченню режиму додаємо рубану зелень, зелену цибулю, роздавлений часник. Перемішуємо, закриваємо кришку, даємо страві відпочити 5-10 хвилин перед подачею
Куряча печеня в мультиварці з томатною пастою
Інгредієнти
- Курка – 1 кг (у мене гомілки)
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля, морква, болгарський перець – по 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. Ложки
- Паприка, чорний перець, прованські трави – по 1 чайній л
- Сіль – 3 чайні л
Приготування з фото
Дрібно ріжемо цибулю. Ріжемо брусочками або тремо на тертці моркву. Великими кубиками нарізаємо картоплю. Ріжемо соломкою солодкий перець
Складаємо овочі в тазик, додаємо паприку, сіль, перець, сухі трави, добре перемішуємо
Ніжки я поділю на 2 частини. Одна частина буде з кісточкою, інша чисте м’ясо
Перекладаємо курку до картоплі та овочів і ще раз добре перемішуємо
На дно чаші мультиварки виливаємо 150 мл холодної води
Відправляємо в чашу всі продукти, закриваємо кришку
Готуємо на режимі – тушкування 1 годину
Розводимо томатну пасту з невеликою кількістю окропу
За 10 хвилин до закінчення програми вливаємо в чашу
Швидко перемішуємо, і чекаємо закінчення програми ще 10 хв.
Рецепт приготування закінчено, смачне м’ясо з картоплею повністю готове. Посипаємо зеленню кропу і подаємо на стіл
Печеня з куркою та баклажанами в каструлі
Інгредієнти
- Куряче м’ясо – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Хмелі-сунелі, чорний перець – по 1 ч. Л. Ложці
- Сіль – 2 ч. Ложки
- Вода – 1 літр
- Зелень кропу, петрушки, кінзи
Рецепт покроково
Готуємо продукти: миємо курку, чистимо овочі, дістаємо спеції
Страва дуже проста, готується за схемою склав усе разом і забув на годину
Кладемо м’ясо в каструлю
Кладемо зверху порізану картоплю, посипаємо сіллю, перцем і хмелі-сунелі
Спеції та сіль розділіть на 2 частини
Додаємо порізані: баклажани, моркву, цибулю, часник. Присипаємо другою частиною спецій і сіллю
Вливаємо 1 літр води, доводимо печеню до кипіння, тушкуємо на середньому вогні під кришкою 1 годину або 1,20 хвилин
Через 30 хвилин тушкування перемішайте продукти та спробуйте підливу на солоність
По готовності присипаємо зеленню і кличемо рідних