М’ясо, запечене з овочами, завжди в тренді, його обожнюють готувати господині, та й домочадці ніколи не ігнорують таке блюдо. Готувати цю закуску можна в будь-який час року, замінюючи сезонні овочі позасезонним, ось і сьогодні у нас за планом запіканка з кольоровою капустою і куркою в духовці. Це частування можна готувати цілий рік, воно не вимагає величезної кількості продуктового набору, але завжди виходить смачним і оригінальним.
Запіканка класична з цвітної капусти і курячого філе в духовці
Складові
- Філе птиці – 300 г + –
- Капуста цвітна – 600 г + –
- Вершки 10% – 1 ст. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Часник – 2 зубки + –
Як смачно приготувати запіканку з кольорової капустою, куркою і вершками
Класика приготування овочевої запіканки з м’ясним компонентом – це духовка. У ній частування виходить дуже пікантним: з підрум’яниться сирної скоринкою, соковитою м’якоттю птиці, м’якими, майже тануть у роті капустяним суцвіттями і незабутнім ароматом часнику.
Таке поєднання не може не сподобатися, тому сміливо готуйте страву, не боячись розчарувати майбутніх дегустаторів.
- Ділимо капусту на суцвіття, потім пересипаємо їх в киплячу воду (обов’язково підсолену). Варимо овоч хвилини 3, після чого відкидаємо його на друшляк, щоб стекли залишки рідини.
- Жароміцних форму змащуємо маслом, далі викладаємо на її дно відварну кольорову капусту.
- В окремій мисці збиваємо яйця з перцем, сіллю і вершками.
- Сире філе курки ріжемо акуратними тонкими смужками, які згодом обсмажуємо в маслі (рослинному) до появи на ньому рум’яних слідів. Не забудьте на цьому етапі м’ясо посолити і притрусити ароматним перчиком.
- Обсмажене куряче філе розкладаємо рівномірно по шару з відварних суцвіть капусти.
- Трьом сир на тертці з середніми отворами, змішуємо його з сумішшю з яєць і вершків і наостанок додаємо тертий часничок. Все обов’язково гарненько розмішуємо.
- Готової заправкою поливаємо м’ясо з капустою і відправляємо форму на 30-35 хвилин в гарячу конвекційну піч. Температура приготування запіканки повинна бути 180 градусів.
Всього півгодини термічної обробки в духовій шафі – і куряча запіканка з кольоровою капустою готова. Її чудовий аромат так стрімко буде розноситися по всій кухні, що у страви виникне ризик «не дожити» до подачі на стіл.
Домашня запіканка з цвітної капусти з куркою і картоплею
Ця рецептура не складніше попередньої, але вона трохи незвичніше, за рахунок додавання картоплі і молока. Ті, хто контролює кожен з’їдений грам, часто відмовляються від споживання картоплі, так як в ньому міститься крохмаль, але без цього овоча багато страв просто втрачають смакову родзинку.
Тому відкиньте всі страхи і сміливо балуйте себе закускою з апетитною картоплі, підрум’яненою з курячими окостами, цвітною капустою, морквою і сиром.
Складові
- Курячі стегенця (але можна взяти і інші частини птиці: грудку, стегна і т. Д.) – 2 шт .;
- Молоко – 50 мл;
- Капуста цвітна – ½ шт .;
- Оливкова або соняшникова олія – для змащування форми і смаження овочів;
- Твердий сир – за смаком;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Картопля – за смаком;
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- Морква – 5 шт .;
- Яйця курячі – 5 шт.
Оригінальна запіканка з курятини з цвітною капустою і картоплею
- Картопля, капусту і курку попередньо відварюємо (окремо).
- Відварну картоплю кришимо кубиком безпосередньо в форму для випікання, змащену заздалегідь рослинним маслом.
- Слідом подрібнюємо м’якоть з курячих окостів.
- Тепер посипаємо м’ясо з картоплею суцвіттями цвітної капусти.
- Окремо в сковороді обсмажуємо нарізку з цибулі та моркви, після чого пересипаємо пасеровані овочі в форму з запіканкою.
- У мисці збиваємо молоко з яйцями, присмачуємо суміш перцем, сіллю, після чого поливаємо отриманим соусом всю запіканку.
- Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо частування протягом півгодини.
- Через 30 хвилин готову запіканку посипаємо тертим сиром і знову ставимо форму в вимкнений духову шафу, але всього лише на 5 хвилин. За цей час сир розплавиться, а більше нічого і не потрібно.
На цьому просте приготування запіканки з цвітною капустою і куркою закінчено. Виходить, що у нас в одній страві гармонійно поєднуються корисні овочі з дієтичним м’ясом.
Це дозволяє не тільки з апетитом їсти смачне частування, а й наповнювати організм природним білком і багатьма іншими, важливими для життєдіяльності, мінералами і вітамінами. Так що з такою стравою користь забезпечена круглий рік.
Приємних хвилин дегустації!