Рецепт запіканки з цвітною капустою і куркою

Запіканка з кольоровою капустою і куркою в духовці
М’ясо, запечене з овочами, завжди в тренді, його обожнюють готувати господині, та й домочадці ніколи не ігнорують таке блюдо. Готувати цю закуску можна в будь-який час року, замінюючи сезонні овочі позасезонним, ось і сьогодні у нас за планом запіканка з кольоровою капустою і куркою в духовці. Це частування можна готувати цілий рік, воно не вимагає величезної кількості продуктового набору, але завжди виходить смачним і оригінальним.

Запіканка класична з цвітної капусти і курячого філе в духовці

Рецепт класичної капустяної запіканки з курочкою

Складові

  • Філе птиці – 300 г + –
  • Капуста цвітна – 600 г + –
  • Вершки 10% – 1 ст. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Часник – 2 зубки + –

Як смачно приготувати запіканку з кольорової капустою, куркою і вершками

Класика приготування овочевої запіканки з м’ясним компонентом – це духовка. У ній частування виходить дуже пікантним: з підрум’яниться сирної скоринкою, соковитою м’якоттю птиці, м’якими, майже тануть у роті капустяним суцвіттями і незабутнім ароматом часнику.

Таке поєднання не може не сподобатися, тому сміливо готуйте страву, не боячись розчарувати майбутніх дегустаторів.

  1. Ділимо капусту на суцвіття, потім пересипаємо їх в киплячу воду (обов’язково підсолену). Варимо овоч хвилини 3, після чого відкидаємо його на друшляк, щоб стекли залишки рідини.
  2. Жароміцних форму змащуємо маслом, далі викладаємо на її дно відварну кольорову капусту.
  3. В окремій мисці збиваємо яйця з перцем, сіллю і вершками.
  4. Сире філе курки ріжемо акуратними тонкими смужками, які згодом обсмажуємо в маслі (рослинному) до появи на ньому рум’яних слідів. Не забудьте на цьому етапі м’ясо посолити і притрусити ароматним перчиком.
  5. Обсмажене куряче філе розкладаємо рівномірно по шару з відварних суцвіть капусти.
  6. Трьом сир на тертці з середніми отворами, змішуємо його з сумішшю з яєць і вершків і наостанок додаємо тертий часничок. Все обов’язково гарненько розмішуємо.
  7. Готової заправкою поливаємо м’ясо з капустою і відправляємо форму на 30-35 хвилин в гарячу конвекційну піч. Температура приготування запіканки повинна бути 180 градусів.

Як зробити запіканку з фаршем курки і капустою кольоровий в духовці

Всього півгодини термічної обробки в духовій шафі – і куряча запіканка з кольоровою капустою готова. Її чудовий аромат так стрімко буде розноситися по всій кухні, що у страви виникне ризик «не дожити» до подачі на стіл.

Домашня запіканка з цвітної капусти з куркою і картоплею

Ця рецептура не складніше попередньої, але вона трохи незвичніше, за рахунок додавання картоплі і молока. Ті, хто контролює кожен з’їдений грам, часто відмовляються від споживання картоплі, так як в ньому міститься крохмаль, але без цього овоча багато страв просто втрачають смакову родзинку.

Тому відкиньте всі страхи і сміливо балуйте себе закускою з апетитною картоплі, підрум’яненою з курячими окостами, цвітною капустою, морквою і сиром.

Складові

  • Курячі стегенця (але можна взяти і інші частини птиці: грудку, стегна і т. Д.) – 2 шт .;
  • Молоко – 50 мл;
  • Капуста цвітна – ½ шт .;
  • Оливкова або соняшникова олія – ​​для змащування форми і смаження овочів;
  • Твердий сир – за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Картопля – за смаком;
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком;
  • Морква – 5 шт .;
  • Яйця курячі – 5 шт.

Оригінальна запіканка з курятини з цвітною капустою і картоплею

  1. Картопля, капусту і курку попередньо відварюємо (окремо).
  2. Відварну картоплю кришимо кубиком безпосередньо в форму для випікання, змащену заздалегідь рослинним маслом.
  3. Слідом подрібнюємо м’якоть з курячих окостів.
  4. Тепер посипаємо м’ясо з картоплею суцвіттями цвітної капусти.
  5. Окремо в сковороді обсмажуємо нарізку з цибулі та моркви, після чого пересипаємо пасеровані овочі в форму з запіканкою.
  6. У мисці збиваємо молоко з яйцями, присмачуємо суміш перцем, сіллю, після чого поливаємо отриманим соусом всю запіканку.
  7. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо частування протягом півгодини.
  8. Через 30 хвилин готову запіканку посипаємо тертим сиром і знову ставимо форму в вимкнений духову шафу, але всього лише на 5 хвилин. За цей час сир розплавиться, а більше нічого і не потрібно.

Готуємо домашню курячу запіканку з картоплею і капустою

На цьому просте приготування запіканки з цвітною капустою і куркою закінчено. Виходить, що у нас в одній страві гармонійно поєднуються корисні овочі з дієтичним м’ясом.

Це дозволяє не тільки з апетитом їсти смачне частування, а й наповнювати організм природним білком і багатьма іншими, важливими для життєдіяльності, мінералами і вітамінами. Так що з такою стравою користь забезпечена круглий рік.

Приємних хвилин дегустації!