Рецепт картопляної запіканки з курочкою

Запіканка з курки з картоплею в духовці
Ця страва дуже схоже на всенародно улюблене м’ясо по-французьки, тільки звична телятина замінюється в ньому курячим м’ясом. Ми це блюдо називаємо простіше – запіканка з курки з картоплею в духовці, і готуємо його трохи інакше. Технологія створення картопляно-м’ясний закуски проста, та й інгредієнти для готування потрібні недорогі, але навіть з такого набору можна створити шедевр.

Картопляна запіканка з курячим філе і сметаною в духовці

Рецепт запіканки з картоплі і курочки в духовці

Складові

  • Філе курки – 500 г + –
  • Сир твердих сортів – 200 г + –
  • Сметана – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 150 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Майонез – 50 г + –
  • Картопля – 600 г + –
  • Приправа для курки (або будь-які інші спеції) – за смаком + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Як зробити смачну запіканку з картоплі з куркою по-домашньому

Перший рецепт, який ми розглянемо по кроках, можна сміливо назвати класикою. Адже в блюді у нас традиційне поєднання продуктів: м’ясо (курка), картопля і сир, запечені в духовці під сметанним соусом. Завдяки такому тандему, філе виходить соковитим, картопля – хрусткою і не пересушеній, а сама запіканка покривається такою апетитно-рум’яною скоринкою, що просто слинки течуть при одному погляді на блюдо.

Готуємо продукти для приготування запіканки

  1. Ніжне куряче філе ріжемо невеликими тонкими пластинками.
  2. До подрібненої м’яса додаємо ароматний часник (попередньо нарізаний скибочками), сіль, перець, улюблені спеції, а також майонез.
  3. Ретельно перемішуємо все своїми руками, потім ставимо на 30 хвилин курятину в майонезі і прянощах в холодильник.
  4. Головку ріпчастої цибулі перетворюємо в красиві тонкі кільця.
  5. Картоплю теж ріжемо тонко, тільки у вигляді гуртків.
  6. В окремій мисці з’єднуємо сметану з прянощами, меленим чорним перцем і сіллю – всі компоненти заправки для курячої запіканки з картоплею гарненько заважаємо.
  7. Твердий сир трьом крупно на тертці.
  8. Жароміцних форму змащуємо повністю (дно і стінки) вершковим маслом, після чого приступаємо до викладання продуктових шарів.

Формуємо шари картопляної запіканки з курки

  1. Першим буде шар цибулі.
  2. Слідом за ним йде картопля. Його кладемо в повному обсязі, а лише ½ частину від всього підготовленого обсягу.
  3. Змащуємо картоплю сметанним соусом (знову-таки, витрачаємо лише половину заготовленого соусу).
  4. На сметанний шар кладемо ½ нарізаного м’яса птиці.
  5. Посипаємо сиру курку половиною тертого сиру.
  6. Далі шари повторюємо: картопля, сметана, куряче м’ясо, сир.

Готуємо домашню курячу запіканку з картоплею

Запікаємо страву в духовці до готовності

  1. Відправляємо форму з запіканкою в розігріту конвекційну піч на 1 годину. За цей час блюдо спечеться і красиво зарум’яниться. А ось тим, хто смажене не любить, радимо посипати запіканку сиром не відразу, а за 15 хвилин до закінчення готування.

Куряча запіканка в духовці: рецепт з картоплею і йогуртом

Внести трохи пікантності і різноманітності в улюблену запіканку допоможе нежирний йогурт і моркву. Здавалося б, зовсім звичайні продукти, але саме вони додадуть печена картопля з м’ясом особливий аромат і, звичайно ж, смак.

Складові

  • Куряче м’ясо (філе) – 600 г;
  • Йогурт (нежирний) – 2 ст.л .;
  • Морква – 3 шт .;
  • Картопля – 2 шт .;
  • Сушений перець – за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт .;
  • Оливкова олія – ​​½ ст.л .;
  • Цукор – ½ ч.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний перець – за смаком.

Як зробити картопляну запіканку з курячим філе і йогуртом

Йогуртова запіканка, приготовлена ​​в духовці з картоплею і куркою

  1. На великій тертці натираємо очищену моркву.
  2. Цибулину ріжемо ножем довільно, не сильно крупно і не дуже дрібно – середньо.
  3. Змішуємо в мисці цибулю з морквою, заправляємо їх оливковою олією, а потім присипаємо цукром.
  4. Філе з курячої грудки подрібнюємо кубиками за допомогою кухонного ножа або ж вдаємося до допомоги блендера.
  5. Картоплю, традиційно для цієї страви, ріжемо тонкими кружечками.

Правда, цілком допустимо використовувати в запіканці картопляне пюре. Для цього заздалегідь картоплю відваріть, пюріруйте, а далі робіть все за рецептом.

  1. Змащуємо форму для випікання маслом, після чого викладаємо в неї шари продуктів в наступному порядку:
  • терта морква з цибулею;
  • куряче м’ясо (не забудьте його поперчити і присмачити сіллю);
  • гуртки сирої картоплі;
  • поливаємо все порцією йогурту (врахуйте, він повинен бути несолодкий і максимально натуральний); наостанок посипаємо блюдо кропом.

Форму з запіканкою поміщаємо в розігріту до 160 градусів піч і запікаємо картопляно-м’ясну закуску до готовності протягом 1 години.

Варіанти начинок для курячо-картопляної запіканки

У таку запіканку можна додавати не тільки ті інгредієнти, що вказані в рецептурах вище, але і безліч інших продуктових компонентів. Технологія дозволяє включати до складу найоригінальніші продукти, серед них найбільш доступними і недорогими є:

  • гриби;
  • кукурудза;
  • всілякі овочі (баклажани, помідори, кабачки, болгарський перець і т.п.);
  • різні види сиру;
  • вершки;
  • зелень (селера, кріп, петрушка, пір’я молодого зеленого лука);
  • спеції і приправи на будь-який смак.

zapekanka-iz-kuricy-s-kartoshkoj-v-duxovke3
Зі столу готова запіканка з курки з картоплею, зроблена в духовці, швидко розійдеться по тарілках. Ви і оком моргнути не встигнете, як блюдо буде з’їдено. А хіба це не чудово? Адже найкраще підтвердження майстерності господині – вдало підібраний рецепт і прекрасне втілення його в життя. Смачного!