Піца з куркою та сиром у духовці

Піца з куркою та сиром у духовці

Класична домашня піца з курячим м’ясом, помідорами та сиром. Смачна італійська страва на тонкому тісті з домашнім соусом у духовці. Приготуйте цю чудову домашню піцу з курячим м’ясом та сиром за нашим рецептом з фото та насолодіться смачною стравою італійської кухні.

Тісто на 2 шт.

  • Борошно – 350 г
  • Тепла вода – 175 мл
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Сіль – 1 ч ложка
  • Цукор – 2 ч. Ложки
  • Дріжджі – 5 г

Начинка

  • Куряче філе – 150 г
  • Часник – 1 зуб
  • Оливкова олія – 2 ст. Л
  • Сіль – 1 ч. Л
  • Помідори чері – 6 шт.
  • Сир моцарела – 300 г
  • Маслини

Соус

  • Кетчуп – 2 ст. Л
  • Томатна паста – 3 ст. Л
  • Орегано – 0,7 ч. Л

Рецепт піци з куркою

маринуємо курку

Для початку нам потрібно замаринувати курку. Ріжемо грудку тонкими скибочками складаємо в миску. Додаємо олію, сіль і роздавлений часник, перемішуємо, відставляємо

розводимо дріжджі

Висипаємо в теплу воду цукор, дріжджі та добре перемішуємо. Залишаємо під рушником на 10-15 хвилин, щоб вони активувалися

Робимо заглиблення в борошні, виливаємо опару і додаємо сіль

замішуємо тісто

Вимішуємо м’яке тісто, у процесі в два прийоми додаємо рослинну олію

ставимо опару

Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце до першого підйому

змішуємо соус

Для соусу змішуємо кетчуп із томатною пастою та приправою орегано

розкачуємо тісто

Тісто ділимо на дві частини та розкачуємо в млинці діаметром 28-30 см

переносимо на деко

Кладемо на деко, застелене папером для випічки, і заплітаємо краї. Духовка починає пекти з країв і коли у вас приготується вся піца то вони будуть дуже твердими, тому їх треба потовщувати

робимо отвори

Усю поверхню наколюємо виделкою

розмазуємо соус

Розмазуємо соус, не потрапляючи на бортики

посипаємо сиром

Рівномірно викладаємо шар тертого сиру

викладаємо м'ясо

Шматочки маринованої курки

помідори з оливками

Розкладаємо порізані чері з маслинами

другий шар сиру

Засипаємо сиром за смаком і спецією орегано. Ставимо піцу в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин

ставимо в духовку

Змащуємо краї оливковою олією і подаємо до столу

ріжемо на порції

Моя страва нічим не поступається піцерійній, і начинку можна змінювати на свій розсуд

Піца з грудкою та грибами в домашніх умовах

піца з грибами

Тісто на дві піци

  • Теплої води – 250 мл
  • Дріжджі – 2,5 чайн. Лож
  • Цукор – 1,5 ч. Ложки
  • Сіль – 2 чайн. Л
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст. Лож

Соус на 1 шт.

  • Вершкове масло – 25 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Борошно – 10 г
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Начинка на 1 шт.

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Печериці – 2-3 шт.
  • Томати чері – 5-8 шт.
  • Сир моцарела – 250 гр.
  • Зелень для прикраси

Приготування з фото

цукор із дріжджами

У теплу воду приблизно 40 градусів висипаємо цукор із дріжджами. Перемішуємо до повного розчинення піску, накриваємо рушником, залишаємо на 20 хвилин, щоб запрацювали дріжджі

опара, що підійшла

Коли у дріжджів утворилася така ось шапка значить вони спрацювали і все вийде

просіюємо борошно

Просіяне борошно перемішуємо з двома чайними ложками солі без гірки

вводимо опару

Вливаємо дріжджову опару

додаємо олію

Додаємо оливкову олію

перемішуємо борошно

Ретельно перемішуємо до однорідної маси

вимішуємо тісто

Борошна може знадобитися не всі 500 г, все залежить від кількості білка в ньому. Я зазвичай починаю з 400 грам і в процесі вимішування підсипаю необхідне

перевірка на еластичність

Коли маса набуває консистенції тіста, стає м’якою, еластичною та перестає липнути до рук і столу більше борошна не додаю, щоб не забити

скачуємо в кулю

Скачуємо в кулю, відправляємо назад у чисту миску, залишаємо підніматися на 1 годину. Миску можна змастити

обсмажуємо часник

Готуємо соус

Злегка обсмажуємо часник у половині вершкового масла і виймаємо зі сковороди

розтоплюємо масло

Розтоплюємо другу половину

всипаємо борошно

Додаємо борошно і швидко перемішуємо, обсмажуємо до коричневого кольору та горіхового аромату

заливаємо вершками

Вливаємо вершки, солимо, перчимо за смаком

доводимо до густоти

Постійно помішуючи щоб соус не пригорів доводимо до консистенції густої сметани

переливаємо в соусник

Викладаємо в тарілку даємо охолонути

куряча грудка смужками

Готуємо начинку

Ріжемо курку тонкими смужками. Щоб легше різалося її можна підморозити

обсмажуємо на сковорідці

Обсмажуємо недовго на дуже гарячій пательні хвилини 2-3 потім вона дійде в самій піці

ріжемо печериці

Гриби не обробляємо ніяк, тільки протираємо вологими серветками і ріжемо слайсами

перерізаємо помідори навпіл

Подрібнюємо помідори залежно від розміру, половинками або четвертинками

тісто, що підійшло

Минуло 40 хвилин і тісто готове для роботи

обминаємо тісто

Обминаємо масу щоб вийшли надлишки повітря

розгортаємо на столі

Припудрюємо стіл, ділимо тісто на дві частини і розкачуємо в млинці

формуємо піцу

Викладаємо на деко формуємо бортик

змащуємо сметанним соусом

Змащуємо вершковим соусом не зачіпаючи бортів

присипаємо сиром

Посипаємо частиною сиру

шматочки філе

Розкладаємо курку

тонко порізані гриби

Посипаємо грибами

завершуємо тертим сиром

Другий шар сиру

прикрашаємо помідорами

Прикрашаємо помідорами і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Якщо на дно печі поставити кухлик із водою, то піца з куркою вийде хрусткою я так і роблю

Якщо ви помітили, то запікаю я зі зворотного боку дека

запікаємо в духовці

Щойно ви побачили, що боки під золотилися, то можна діставати