Класична домашня піца з курячим м’ясом, помідорами та сиром. Смачна італійська страва на тонкому тісті з домашнім соусом у духовці. Приготуйте цю чудову домашню піцу з курячим м’ясом та сиром за нашим рецептом з фото та насолодіться смачною стравою італійської кухні.
Тісто на 2 шт.
- Борошно – 350 г
- Тепла вода – 175 мл
- Оливкова олія – 20 мл
- Сіль – 1 ч ложка
- Цукор – 2 ч. Ложки
- Дріжджі – 5 г
Начинка
- Куряче філе – 150 г
- Часник – 1 зуб
- Оливкова олія – 2 ст. Л
- Сіль – 1 ч. Л
- Помідори чері – 6 шт.
- Сир моцарела – 300 г
- Маслини
Соус
- Кетчуп – 2 ст. Л
- Томатна паста – 3 ст. Л
- Орегано – 0,7 ч. Л
Рецепт піци з куркою
Для початку нам потрібно замаринувати курку. Ріжемо грудку тонкими скибочками складаємо в миску. Додаємо олію, сіль і роздавлений часник, перемішуємо, відставляємо
Висипаємо в теплу воду цукор, дріжджі та добре перемішуємо. Залишаємо під рушником на 10-15 хвилин, щоб вони активувалися
Робимо заглиблення в борошні, виливаємо опару і додаємо сіль
Вимішуємо м’яке тісто, у процесі в два прийоми додаємо рослинну олію
Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце до першого підйому
Для соусу змішуємо кетчуп із томатною пастою та приправою орегано
Тісто ділимо на дві частини та розкачуємо в млинці діаметром 28-30 см
Кладемо на деко, застелене папером для випічки, і заплітаємо краї. Духовка починає пекти з країв і коли у вас приготується вся піца то вони будуть дуже твердими, тому їх треба потовщувати
Усю поверхню наколюємо виделкою
Розмазуємо соус, не потрапляючи на бортики
Рівномірно викладаємо шар тертого сиру
Шматочки маринованої курки
Розкладаємо порізані чері з маслинами
Засипаємо сиром за смаком і спецією орегано. Ставимо піцу в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин
Змащуємо краї оливковою олією і подаємо до столу
Моя страва нічим не поступається піцерійній, і начинку можна змінювати на свій розсуд
Піца з грудкою та грибами в домашніх умовах
Тісто на дві піци
- Теплої води – 250 мл
- Дріжджі – 2,5 чайн. Лож
- Цукор – 1,5 ч. Ложки
- Сіль – 2 чайн. Л
- Борошно – 400-450 гр.
- Оливкова олія – 2 ст. Лож
Соус на 1 шт.
- Вершкове масло – 25 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Борошно – 10 г
- Вершки 20% – 150 мл
- Сіль, перець – за смаком
Начинка на 1 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Печериці – 2-3 шт.
- Томати чері – 5-8 шт.
- Сир моцарела – 250 гр.
- Зелень для прикраси
Приготування з фото
У теплу воду приблизно 40 градусів висипаємо цукор із дріжджами. Перемішуємо до повного розчинення піску, накриваємо рушником, залишаємо на 20 хвилин, щоб запрацювали дріжджі
Коли у дріжджів утворилася така ось шапка значить вони спрацювали і все вийде
Просіяне борошно перемішуємо з двома чайними ложками солі без гірки
Вливаємо дріжджову опару
Додаємо оливкову олію
Ретельно перемішуємо до однорідної маси
Борошна може знадобитися не всі 500 г, все залежить від кількості білка в ньому. Я зазвичай починаю з 400 грам і в процесі вимішування підсипаю необхідне
Коли маса набуває консистенції тіста, стає м’якою, еластичною та перестає липнути до рук і столу більше борошна не додаю, щоб не забити
Скачуємо в кулю, відправляємо назад у чисту миску, залишаємо підніматися на 1 годину. Миску можна змастити
Готуємо соус
Злегка обсмажуємо часник у половині вершкового масла і виймаємо зі сковороди
Розтоплюємо другу половину
Додаємо борошно і швидко перемішуємо, обсмажуємо до коричневого кольору та горіхового аромату
Вливаємо вершки, солимо, перчимо за смаком
Постійно помішуючи щоб соус не пригорів доводимо до консистенції густої сметани
Викладаємо в тарілку даємо охолонути
Готуємо начинку
Ріжемо курку тонкими смужками. Щоб легше різалося її можна підморозити
Обсмажуємо недовго на дуже гарячій пательні хвилини 2-3 потім вона дійде в самій піці
Гриби не обробляємо ніяк, тільки протираємо вологими серветками і ріжемо слайсами
Подрібнюємо помідори залежно від розміру, половинками або четвертинками
Минуло 40 хвилин і тісто готове для роботи
Обминаємо масу щоб вийшли надлишки повітря
Припудрюємо стіл, ділимо тісто на дві частини і розкачуємо в млинці
Викладаємо на деко формуємо бортик
Змащуємо вершковим соусом не зачіпаючи бортів
Посипаємо частиною сиру
Розкладаємо курку
Посипаємо грибами
Другий шар сиру
Прикрашаємо помідорами і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Якщо на дно печі поставити кухлик із водою, то піца з куркою вийде хрусткою я так і роблю
Якщо ви помітили, то запікаю я зі зворотного боку дека
Щойно ви побачили, що боки під золотилися, то можна діставати