Піца Пепероні, популярна як в Європі, так і Америці, отримала свою назву за рахунок головного інгредієнта – однойменної ковбаси. Склад рецепта простий – крім основного продукту для начинки використовується тільки сир моцарелла і томатний соус (в нашому прикладі приготований самостійно). Достаток компонентів тут ні до чого – провідна роль відводиться ковбасі пепероні, що володіє насиченим «вогненним» смаком з вираженою острінкой, що відрізняє цей вид піци від безлічі інших.
При запіканні ковбасні скибочки покриваються маслянистої апетитною скоринкою, а сама піца просочується спокусливим ароматом. Доповнюють «картину» розплавлений тягучий сир, що змішалося з томатним соусом і тонке нейтральне тісто. Знайти пепероні на полицях великих супермаркетів зараз не так вже й складно, тому краще не замінювати цю ковбасу, а спробувати піцу, максимально наближену до оригінального смаку.
Складові:
Для тіста:
- вода – 120 мл;
- борошно – 180 г;
- дріжджі сухі (швидкодіючі) – 1 ч. ложка;
- цукор – пучку;
- сіль – пучку;
- оливкова олія – 20 г.
Для начинки:
- ковбаса пепероні сирокопчена – 100 г;
- моцарелла – 150 г;
- часник – 1 зубець;
- помідори свіжі – 250 г (2 шт.);
- томатна паста – 1 ч. ложка;
- орегано, сушений базилік – по щіпці;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- сіль, перець – за смаком.
Піца Пепероні рецепт в домашніх умовах
Як приготувати піцу пепероні
- Відразу всю норму борошна просіваємо в миску, кидаємо по дрібці солі і цукру, додаємо сухі (швидкодіючі) дріжджі. перемішуємо масу.
- Додаємо підігріту воду. Щоб дріжджі «заробили», рідина обов’язково повинна бути теплою (не гарячою і не холодною!). Орієнтовна температура – 36-38 градусів.
- Злегка перемішуємо масу ложкою, щоб вся вода вбралася в борошняну суміш. Слідом додаємо оливкову олію.
- Розминаємо масу вручну до однорідного стану, пластичної та гладкою текстури. Необхідно повністю увібрати масло.
- Скачує масу в колобок, накриваємо миску рушником і розтає в теплому місці близько години – до збільшення обсягу тесту в 2,5-3 рази.
- Поки тісто расстаівается, готуємо соус. Помідори очищаємо від жорсткої шкірки, для цього у кожного плода знизу залишаємо хрестоподібний надріз. Потім поміщаємо в жаростійкий посуд і заливаємо окропом – пропарюють 7-10 хвилин.
- Слідом обполіскувати томати холодною водою, знімаємо размягченную шкурку, видаляємо плодоніжки. Овочеву м’якоть прокручуємо в чаші блендера до однорідної рідкої «кашки», потім викладаємо в сотейник або невелику каструльку з прогрітим оливковою олією.
- Для аромату додаємо орегано, базилік, пропущений через прес часник. Для підсилення смаку додамо трохи консервованої томатної пасти – чайної ложки буде цілком достатньо. Можна обійтися і без цього компонента, якщо помідори використовуються м’ясисті і повністю дозрілі, з насиченим смаком.
- Тримаємо на невеликому вогні до випаровування рідини (приблизно 10 хвилин – час може відрізнятися в залежності від соковитості томатів). Періодично перемішуємо, відокремлюємо густеющая склад від стінок. В кінці приправляємо томатний соус сіллю, перцем за смаком, знімаємо з вогню і охолоджуємо.
- Підросло тісто обминають, розгортаємо відразу на пергаменті в круглий пласт товщиною 3-4 мм. Якщо тісто сильно липне, перед розкочуванням обвалюють його в борошні, але без перебору – зайве кількість борошна зробить тісто жорстким, занадто сухим. Переносимо папір з розкатаної коржем на деко. Інгредієнтів, зазначених в рецепті, вистачить на одну велику піцу діаметром близько 30 см.
- Змащуємо пласт томатним соусом (до цього моменту він повинен охолонути, інакше гаряча маса може прорвати тонке тісто). Покриваємо всю площу, залишаючи вільне місце тільки по краях.
- Моцареллу натираємо на крупній тертці, розподіляємо по томатної прошарку.
- Залишилося викласти головний компонент – пепероні. Нарізаємо ковбасу тонкими круглими скибочками і рівномірно заповнюємо поверхню піци. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
- Тримаємо 10-20 хвилин (час залежить від товщини шару тесту і особливостей духовки). Готова піца має красиву зарум’яненим поверхню з розплавленим сиром і блискучими ковбасними скибочками. Тісто має повністю пропектися, але не пересушити. Нарізаємо піцу пепероні порційними трикутниками і приступаємо до дегустації.
Смачного!