Рецепт піци на кефірі без дріжджів не вимагає від кулінара професійних навичок. Тісто без праці набуває необхідну текстуру, пластично при розкочування і, що найголовніше, значно економить час. Завдяки тому, що основа бездріжджова, помітно прискорюється процес замісу, а також відсутня необхідність тривалого бродіння. Це відмінний варіант для любителів експрес-страв, новачків в пекарському справі і тих, хто не наважується братися за дріжджову випічку.
Тісто готується дуже легко – по черзі з’єднуємо все компоненти, вводимо борошно і збираємо м’який ком. Зберігаємо принцип формування італійської піци – розгортає тонкий корж, наносимо начинку і відправляємо в духовку. Коротке очікування, і апетитне виріб виявиться на столі! Начинку можна змінювати в залежності від уподобань і наявних продуктів.
Складові:
Для тіста:
- кефір – 120 мл;
- вершкове масло – 60 г;
- яйце – 1 шт .;
- сіль – 1/2 ч. ложки;
- сода – 1/4 ч. ложки;
- борошно – близько 250 г.
Для начинки:
- томатна паста чи кетчуп – 2 ст. ложки;
- шинка – 100 г;
- мариновані печериці – 120 г;
- помідори – 1-2 шт .;
- сир – 80 г;
- маслини – 30 г;
- орегано – ½ ч. ложки.
Піца на кефірі без дріжджів рецепт з фото
- Готуємо тісто. Відміряємо порцію кефіру і виливаємо в робочу миску. Кидаємо соду і активно розмішуємо суміш віночком для розчинення порошку.
- Масло повністю розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо до кефіру. Слідом кидаємо сіль і вводимо яйце. розмішуємо.
- Невеликими порціями всипаємо борошно. Спочатку вимішуємо масу ложкою. Коли суміш стане густою і в’язкою, перекладаємо вміст миски на пріпиленний борошном стільницю.
- Приступаємо до замісу руками. Необхідно отримати м’яке, дуже пластичне і не прилипає до долонь тісто. Борошно додаємо поступово і тільки в міру необхідності. Скачує куля, повертаємо в миску і, прикривши рушником, даємо тесту «відпочити» 15-20 хвилин.
- Тепер можна приступати до формування піци. Викладаємо тісто на пергаментний папір, розтягуємо долонями в круглий пласт, а потім ретельно проходимся качалкою. Розкачуємо борошняної шар рівномірно, доводимо до товщини 3-4 мм, не більше. При необхідності присипаємо качалку борошном.
- Змащуємо тісто томатною пастою або кетчупом, злегка присипаємо орегано. Викладаємо будь-яку начинку. У нашому прикладі піца на кефірі буде приготовлена з порізаними тонкими скибочками помідорами, слайсами шинки, пластинами маринованих шампіньйонів і кружечками маслин.
- Рясно засипаємо начинку натертим дрібно сиром, переносимо пергаментний папір разом з піцою на деко.
- Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин (до характерної розплавленої сирної скоринки).
- Нарізаємо готову піцу на трикутні сегменти і пригощаємося!
Піца на кефірі без дріжджів готова! Смачного!