Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Незвично і надзвичайно смачно – вареники з дріжджового тіста. Начинки можуть бути різними – сир, картопля з цибулею, гриби. Я зробила з вишнею, дуже смачно з полуницею. Варяться ці вареники на пару. Якщо ви любитель вареників, то спробуйте такий варіант приготування.

необхідно:

з цієї порції виходить близько 25 немаленьких вареників

я готувала в мультиварці Panasonic SR-TMH 18

  • Борошно – близько 400 г
  • Кефір (кисле молоко, рідкий йогурт) – 250 г
  • Дріжджі – 10 г свіжих
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.

Начинка з вишні:

  • Вишня (у мене заморожена) – 0,5 кг
  • Крохмаль – 2 ч.л. з невеликою гіркою
  • Цукор – за смаком, близько 0,5 ч.л. в кожен вареник

приготування:

Дріжджі змішати з кефіром (краще, якщо він буде тепленьким – підігріти можна в мікрохвильовці), цукром, сіллю і 2-3 ложками борошна.

Залишити хвилин на 5.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Додати суміш борошна і соди.

Муки взяти спочатку близько 300 г сміливо, їх і змішати з содою, а потім поступово підсипати, щоб тісто не було занадто тугим.

Воно не таке круте, як на традиційні вареники.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Залишити приблизно на годину. Накрити завертання.

Тісто збільшиться в розмірі.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Розділити тісто на 24-25 шматочків.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Вишню розморозити, сік злити. Я додала його в компот.

В вишню покласти крохмаль і перемішати.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Кожен шматочок тіста розплющити або розкачати в корж.

Покласти вишню, насипати цукор і зліпити традиційним способом.

Тісто слухняне, безпроблемно ліпиться.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Ось такий розмір у вареника.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Чашу пароварки змастити маслом. Це обов’язковий момент.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Викладаємо вареники на відстані один від одного, так як вони пристойно збільшуються в розмірі.

У мультіварочную чашу їх поміщається 7.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Варимо 5 хвилин. Я наливаю в чашу відразу окріп, щоб прискорити приготування.

Вареники дріжджові (пишні і смачні)

Готові вареники складаємо в миску і додаємо масло, щоб вони не злиплися.

Накриваємо кришкою і готуємо наступну партію.

Вареники дуже смачні, тісто – просто саме те.

А вже про вишневу начинку можна навіть промовчати – більшість мене зрозуміють))

Готуються такі вареники не довше, ніж традиційні, навіть зручніше, я б сказала.

Подавати можна зі сметаною або фруктовими соусами.

Смачного!

 Вареники дріжджові (пишні і смачні)